díj

autó, díj, gépjármű biztosítás, kár, kölség, online biztosítás

6 dolog, amit nem tudtunk a kötelezőről

PP-Eletforma

Tudta, hogy jelenleg hazánkban a legolcsóbb a kötelező biztosítások díja? Szomszédjaink közül Ausztriában a legdrágább a biztosítás, ott a az ötszöröse, de a többi szomszédos országban is átlagosan a kétszerese a magyar díjnak az autósok által fizetendő díj. De van itt még más is, amiről még nem hallottunk…

Tovább olvasom »
budapest, díj, étterem, gasztronómia, Tama Restaurant, World Luxury Restaurant Award

Bravó! Újabb magyar étterem a világtopon

László Márta

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award elnevezésű versenyen. A vietnami fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

Tovább olvasom »
brit uralkodó, díj, Harry Potter, II. Erzsébet, író, kitüntetés, nagy-britannia, politika, sztárok, zene

Őket tüntette ki II.Erzsébet

Krajcsó Judit

Hagyományos katonai pompával ünnepelték Londonban a 91 esztendős II. Erzsébet királynő hivatalos születésnapját. Ezen a napon a zene, az irodalom és a sport brit világsztárjai, valamint a terror elleni küzdelem hőseit is kitüntette az uralkodó. Íme a lista!

Tovább olvasom »
díj, elismerés, odaadás, szavazás, szeretet, védőnő

Miénk a legjobb védőnéni!

PP-Eletforma

– Az elsők között értesítettem, miután megszületett a kisfiam… Sosem felejti el megkérdezni azt sem, én hogy vagyok… Még a férjemet is felkészítette a rá váró feladatokra… Akár hajnal 2-kor vagy hétvégén is hívhatom, nincs az a banális kérdés, amire ne válaszolna készséggel – özönlöttek a kedvesebbnél, kedvesebb történetek az elmúlt hetekben. A Magyar Védőnők Egyesületének, immáron hetedik éve meghirdetett Év Védőnője Díjának jelölési határideje április 30-án ugyan lezárult, de a szavazás tovább folytatódik. Az eddigi öt kategória mellett idén egy különdíjast is megválasztanak, akire június 11-ig a közönség szavazhat.

Tovább olvasom »
díj, Enyed Ildikó, fesztivál, film, mozi, siker

Így lenne jó élni! Arany Medve díjas filmünk van!

Krajcsó Judit

Hatalmas sikert aratott Enyedi Ildikó filmje a a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon! A Testről és lélekről című alkotása, – amely egy különleges szerelmi történetet mesél el, – megkapta a legjobb filmek járó Arany Medve díjat, és emellett a filmkritikusok nemzetközi szövetségének (FIPRESCI) díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is elnyerte.

Tovább olvasom »
berkenye, díj, kajszi, kóstoló, manufaktúra, pálinka

Spicc nélküli kirándulás a Vödörvölgybe

László Márta

A XIV. századból származik az első bejegyzés a pálinkáról. Károly Róbert feleségét, Erzsébetet gyógyították vele. Az élet vizének, aqua vitae-nek nevezték a nemesi nedűt. Ma jobbnál jobb pálinkák születnek a hazai pálinkaversenyeken. Sokszoros díjazott a Csalló Pálinka Manufaktúra, egy családi vállalkozás is. A Vödör-völgyben hamisítatlan kisüsti készül!       

Tovább olvasom »
díj, japán, kokhesi, művészet, Tóth-Vásárhelyi Réka, tradíció

Magyar öltöztetőnő sikere Japánban

László Márta

Tóth-Vásárhelyi Réka, magyar kokeshiművész nyerte a japán gazdasági, kereskedelmi és iparügyi miniszter díját. A Shiroishiben rendezett 58. Japán Országos Kokeshi Versenyen az „Öltöztetős kokeshi-szekrénnyel” vitte el a pálmát a magyar művész – adta hírül a Japánspecialista.  

Tovább olvasom »
autoblog.hu, Demácsák Mária, Demcsák Lajos, díj, életforma.hu, elismerés, P & P, piacesprofit.hu, Superbrends, üzleti magazin

Ötödszörre is a legkiválóbb márkák között a Piac & Profit

László Márta

Ez aztán a szép karácsonyi meglepetés! Nem szoktunk dicsekedni, de ezúttal nagyon büszkék vagyunk! Kiadónk, a Piac & Profit ismét elnyerte a Superbrands védjegyet! Idén tizenegyedik alkalommal ült össze a 21 tagú, független szakemberekből álló bizottság, hogy kiválassza az erre legérdemesebbeket. Minket ötödször ért ez a megtiszteltetés! 

Tovább olvasom »
díj, elismerés, európai verseny, fenntarthatóság, környezetvédelem, Virágos Magyarországért

Jövőre Mosonmagyaróvár és Dunakiliti indul a virágcsatába

László Márta

A Virágos Magyarországért versenyben a fődíjat az 50 ezer fő alatti lakosú város kategóriában Mosonmagyaróvár, a 2 ezer fő feletti lakosú falu kategóriában Dunakiliti kapta, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2016. évi európai versenyen. Az 50 ezer fő feletti város kategóriában Zalaegerszeg, illetve 2 ezer fő alatti lakosú falu kategóriában Hercegkút bizonyult a legjobbnak, illetve legszebbnek. A budapesti kerületek kategóriájában a fődíjat a X. kerület, vagyis Kőbánya vitte el.

Tovább olvasom »
díj, film, olasz, szerepek, sztár

C.C titkai – Díjaztuk a Vadnyugat szexbombáját

PP-Eletforma

Már 19 évesen szépségkirálynő volt, rajongott Felliniért, és olyan férfiakkal játszhatott együtt, akikről nők ezrei sírva álmodoztak. A miskolci CineFest filmfesztivál életműdíját vehette át pénteken Claudia Cardinale olasz filmsztár, aki meghatottan nyilatkozott életéről, díjairól és szomorú titkairól. 

Tovább olvasom »
díj, egészségügy

Díj a női önbecsülésnek

PP-Eletforma

Negyedik alkalommal ismerte el a szakma és a nagyközönség azokat az egészségügyi dolgozókat, orvosnőket és pedagógusokat, akiknek munkája nélkülözhetetlen a közösségek számára. A november 20-án tartott gálán hét olyan, köztünk élő hősnő vehette át a Richter Aranyanyu Díjat és a Ridikül Magazin különdíjat, aki segítő szakmában dolgozik, mégis a mindennapokban csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van része.  Az idei díjazottak elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetből indulók életében játszanak meghatározó szerepet. Van közöttük, aki szülők nélkül nevelkedő fiatalokat vagy éppen fogyatékkal élőket támogat és segíti őket egy teljesebb élethez, és olyan is, akinek munkája a koraszülött vagy cukorbeteg kisgyerekek és hozzátartozóik mindennapjaiban elengedhetetlen. A Richter Aranyanyu Díj az évek alatt a női önbecsülés növelésének, a hétköznapi hősök elismerésének jelképévé vált.

Tovább olvasom »
díj, mellrák, összefogás

Akik a legtöbbet tettek a nőkért

PP-Eletforma

Mindenkinek az életében van legalább egy fontos nő, akiért érdemes küzdeni. A küzdelem pedig akkor válik igazán fontossá, amikor ez a nő bajban van. Ilyenkor különösen nagy szükség van a női összefogás erejére. Most díjazták azokat, akik a legtöbbet tettek a facebookon szavazók szerint.

Tovább olvasom »
díj, Győri Noémi, Karrier Díj, siker, zene

Győri Noémit Karrier Díjjal tüntette ki a Salon de Virtuosi

PP-Eletforma

A tavalyi európai elismerés után ezúttal az amerikai komolyzenei szakma figyelt fel Győri Noémire: a magyar fuvolaművészt Karrier Díjjal jutalmazta a New York-i Salon de Virtuosi Alapítvány, amely kitüntetéseivel 1995 óta támogat nemzetközileg különlegesen kiemelkedő fiatal tehetségeket. A díj 17 éves történetében Győri Noémin kívül eddig mindössze egyetlen fuvolás kapta meg ezt a rangos elismerést. A számos, ma már világsztárnak számító művészt felfedező verseny egyik idei nyerteseként az alig 29 éves magyar fuvolista az októberi díjátadó gálán debütál majd a New York-i Steinway Hallban.

Tovább olvasom »
díj, elismerés, könyv, Mácsai Pál, siker

Mácsai Pál az Év hangja

PP-Eletforma

A XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál vasárnapi zárónapján adták át az Év kiadója, az Év hangja és az Év hangoskönyve díjat. A közönségszavazatok alapján az Év hangja díjat Mácsai Pál nyerte el, aki többek között Örkény István Egyperceseinek megszólaltatója.

Tovább olvasom »