csomagolás

ajándék, celofán, csoki, csomagolás, környezetvédelem, papír, valentin, virág

Ne csak a párodat, a Földet is szeresd

László Márta

Nyakunkon a Valentin-nap, az üzletek és a virágboltok már felkészültek a rohamra. Február 14-én és az azt megelőző napokban csak az Egyesült Államokban mintegy 400 millió szál rózsát és 25 millió tonna csokoládét vásárolnak, majd adnak át kedvesüknek az emberek. Ennek az egyetlen ünnepnapnak az ökológiai lábnyoma felmérhetetlen, különösen, ha beleszámítjuk azt a hulladékmennyiséget, amely az ajándékozás kapcsán keletkezik. Na, akkor gondolkodjunk egy picit!

Tovább olvasom »
ajándék, csomagolás, fenntarthatóság, hulladék, karácsony, papír, szelektív szemétgyűjtés, ünnepek

Legyen a karácsony is fenntartható

László Márta

Évente 95 kg papírhulladékot “termelünk” mi magyarok, ami fenntarthatósági szempontból elfogadhatatlan. Gondoljunk erre, amikor nekifogunk a karácsonyi ajándékok becsomagolásának. Egy-egy doboz mindössze 1-2 napot, vagy órát tölt ünnepi díszben, és utána? Szakember ad ötleteket, hogyan és miből készítsük el a csomagokat, és arra is felhívja a figyelmet, hogy ilyenkor különösen fontos a szelektív szemétgyűjtés szabályainak betartása. 

Tovább olvasom »
csomagolás, karácsonyfatalp, kertészmérnök, vágott fenyő, vásárlás

Erre figyelj, ha fenyőt veszel

PP-Eletforma

Nincs karácsony fa nélkül, ez alapvetés, azonban a válogatás sokszor nehézségekbe ütközik, ha pedig mellényúlunk, akkor oda az öröm. Karácsonyi fenyőből három fő típus létezik, a vágott fenyő, a dézsás fa, valamint a műfenyő, elsőként ezen csoportok közül dönthetünk, de nem mindegy, hogy végül mi kerül a nappaliba. Megyeri Szabolcs kertészmérnök elmondja, mire figyelj, ha vágott fenyőt választasz.  

Tovább olvasom »
csomagolás, gyógyszerek, szívbetegség, utazás

Ne kapj a szívedhez külfödön se!

PP-Eletforma

Ilyenkor, ősszel indulnak nyaralni sokan, hiszen már nem akkora a hőség, és kevesebb a turista is. Kirándulni, világot látni jó dolog, és az utazás még a szívbetegeknek sem tilos. Igaz, van pár dolog, amit feltétlenül szem előtt kell tartaniuk. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint a biztonság kedvéért legyen elővigyázatos, aki szívinfarktuson, stroke-on, szívműtéten esett át.  

Tovább olvasom »
alumínium, csomagolás, környezetbarát, papír, polietilén, steril, tej

Mítoszok és tények

PP-Eletforma

A tej az emberi táplálkozás egészséges és szükséges eleme. Különböző vitaminok forrása, többek között fehérjét, laktózt, A, B1, B2, B12, C és D vitamin, folsavat és tiamint tartalmaz. Az egyik vezető élelmiszercsomagolás-gyártó vállalat a Tej Világnapja alkalmából, amit június 1-jén tartunk, úgy döntött, leszámol az italos kartonokat övező mítoszokkal. Íme!

Tovább olvasom »
csomagolás, e-kereskedelem, esztétikum, fenntarthatóság, környezetvédelem, márkaváltás, újrahasznosítás

Mégis fontos a külcsín!

PP-Eletforma

A termékek ára és a minősége mellett a csomagolás is egyre fontosabbá válik egy-egy termék fogyasztói megítélésében. Így nemzetközi felmérések szerint a fogyasztók több mint egyharmadánál fordult már elő, hogy egy új csomagolás miatt váltottak márkát. Maguknak a csomagolóeszközöknek a megítélésében a legfontosabb szempont továbbra is a funkcionalitás, ám egyre fontosabbá válik a csomagolás külső megjelenése is. A fogyasztói elvárások változását a nagy csomagolónak számító ágazatok szereplői, valamint a csomagolóanyag-gyártók sem hagyhatják figyelmen kívül. Így a csomagolóiparban azok szereznek versenyelőnyt, akik nemcsak az árban és a minőségben, hanem a vevői igények rugalmas kiszolgálásában is a legjobbak tudnak lenni – hívják fel a figyelmet a Rondo Hullámkartongyártó Kft. szakértői.

Tovább olvasom »
cigaretta, csomagolás, elektronikus cigaretta, Európai Bíróság, irányelv, mentol

Füstbe ment a mentol

PP-Eletforma

Megerősítette a dohánytermékekről szóló uniós irányelv rendelkezéseinek érvényességét ítéletében az Európai Bíróság, amely kimondta, hogy jogszerű a csomagolás széles körű egységesítése, a mentolos ízesítésű cigaretták jövőbeli tilalma, valamint az elektronikus cigarettákra vonatkozó új szabályozás is – jelentette az MTI.

Tovább olvasom »