bőrrák

bőrrák, káros sugárzás, kezelés, melanoma, napozás, szolárium, szűrés

Nem felejt a bőröd

László Márta

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az évenkénti szűrővizsgálat, hiszen már egy-két leégés is igen nagy kárt okozhat. Bőrünk emlékezik ugyanis minden egyes napon töltött órára, és a káros UV-sugárzás hatását is elraktározza, így nem bánhatunk vele felelőtlenül!

Tovább olvasom »
anyajegy, bőrbetegségek, bőrrák, melanoma, önvizsgálat, szűrés

Így történik az anyajegyszűrés

PP-Eletforma

Az évente elvégzett anyajegyszűrés fontosságát egyre többen ismerik fel. Aki ebben az évben határozta el magát, hogy hosszabb kihagyás után újra, vagy az idén először ellenőrizteti az anyajegyeit, még nem tudja, hogy mire számíthat, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat, azoknak most elmeséljük.

Tovább olvasom »
bőrrák, D vitamin, leégés, melanoma, napozás

4 életveszélyes tévhit a napozásról

PP-Eletforma

Tényleg büntetlenül süttethetjük magunkat délelőtt 11 és délután 15 óra között? Csak az kerülhet bajba, aki leég? Milyen fényvédőt érdemes használni? A HáziPatika.com Te mindent beveszel? egészségügyi tévhitekkel foglalkozó sorozatának új cikkében szakértők segítségével jár utána a napozással kapcsolatos tévedéseknek.

Tovább olvasom »
árnyék, bőrrák, fényvédők, káros sugárzás, melanoma, napozás, szolárium, védekezés

Csúnyán leéghetsz a kocsidban is!

László Márta

A napsütéses órák számának növekedésével bőrünk is egyre nagyobb terheléssel néz szembe, hiszen a káros sugárzás bőrpírt, leégést, bőröregedést, legrosszabb esetben bőrrákot is okozhat. A szakorvos szerint nem kell teljesen megvonni magunktól a napozást, de van néhány szempont, amely betartásával elkerülhetjük a kellemetlenségeket!

Tovább olvasom »
bor, bőrrák, kampány, megelőzés, napozás, tanácsadás

Ne vidd a vásárra!

PP-Eletforma

Az európaiak csupán 14%-a tartja be a fényvédelmi szabályokat annak ellenére, hogy 91% ismeri a lehetséges veszélyeket. Az Euromelanoma, mely a kontinens vezető bőrrák megelőzésére létrejött szervezete, széles körű kampányt indított a fényvédelmi szokások megváltoztatásáért. A Csak egy bőröd van című akció célja, hogy felhívja a figyelmet a napsugárzás lehetséges veszélyeire és tudatosítsa, hogy mit tehetünk bőrük megóvása érdekében.

 

Tovább olvasom »
bőrrák, napozás, strandszezon

Már most tegyünk a nyári barnaságért!

PP-Eletforma

A napos órák számának növekedésével egyre több időt töltünk a szabadban, alig várjuk az igazi strandidő beköszöntét. Ahhoz azonban, hogy nyugodtan és biztonságosan élvezhessük a vízparti sütkérezést, már most érdemes felkészíteni a bőrünket a nyári nap erős sugaraira.

Tovább olvasom »
bőrrák, melanoma, napozás ártalmai, szolárium, uv

Bőrünk nem felejt! Így bosszul meg minden napsugarat!

PP-Eletforma

Egyetlen napfényben eltöltött perc sem telik el úgy, hogy azt ne raktározná el legnagyobb kiterjedésű szervünk, a bőrünk. A bőrt ért káros UV-sugarak hatása egész életünkön át összeadódik, és akár évek, évtizedek múlva jelentkezik mindennek a káros következménye. A rizikófaktorokra és rendszeres szűrésekre szakember hívja fel a figyelmet.

 

Tovább olvasom »
bőrrák, egészség, napozás

A bőrrák lehetősége elrettent

PP-Eletforma

Már érzékelhető az elmúlt évek felvilágosító kampányainak pozitív hatása: a magyar strandolók többsége tart a túlzott napozás okozta bőrráktól, és háromnegyedük tudatosan figyel arra, hogy elkerülje a leégést.

Tovább olvasom »
a-vitamin, bőrrák, megelőzés, melanoma, rák, rosszindulatú bőrrák, vitamin

Csodaszer a rosszindulatú bőrrák, a melanoma ellen

PP-Eletforma

A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető- állítja egy, a napokban megjelent kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat. 

Tovább olvasom »
bor, bőrrák, fényvédelem, nyár, uv

A 3 leggyakoribb bőrrákról és felismeréséről

PP-Eletforma

A nyár vége az egyik legjobb időszak arra, hogy ellenőriztessük bőrünk állapotát, hiszen az UV-sugárzás a pozitívumai mellett sajnos a bőrdaganatok kialakulását is befolyásolja. A három leggyakoribb bőrrák fajtáról és a korai felismerés jelentőségéről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza, kozmetológusa beszélt.  

Tovább olvasom »
anya, bőrrák, napozás, nevelés, szolárium

Az anyák növelhetik gyermekeik bőrrák-kockázatát?

PP-Eletforma

Nézd meg az anyját, … és rájöhetsz, mekkora a lányánál kialakuló melanoma kockázata. Ugyanis az anyák – sok más mellett – a szoláriumozásban is példaként szolgálnak a lányaiknak. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológusa szerint pedig ezzel jelentősen növelik a bőrrák kialakulásának rizikóját.  

Tovább olvasom »
bőrrák, gyógyítás, napfény, orvos, sebészet

A leggyakoribb bőrrák is gyógyítható!

PP-Eletforma

Eredményesen felvehető a harc a bőrrák legsűrűbben előforduló típusával, a bazálsejtes karcinómával egy otthon, a beteg által végezhető, könnyen kivitelezhető és kényelmes terápia segítségével. A rákos sejtekkel a bőr saját immunrendszerének aktiválása útján megküzdő, innovatív módszer önmagában is bizonyítottan magas hatékonyságú a felületes (un. superficiális) bazalióma esetén, de kiválóan alkalmazható sebészeti beavatkozás kiegészítő kezeléseként is.  

Tovább olvasom »
anyajegy, betegség, bőrrák, halálos, önvizsgálat, rák

Halálos ítélet…?

PP-Eletforma

A bőrrák legagresszívebb formáját a melanomát különösen nehéz megfékezni, ha átterjedt egy másik testrészre. Ha azonban kezdeti stádiumában felfedezik jól gyógyítható. Arról, hogyan ismerhető fel az alábbiakban olvashat.

Tovább olvasom »
anyajegy, bor, bőrrák, orvos

Minden változás gyanús!

PP-Eletforma

Egészségünk megőrzéséért felelősek vagyunk, bőrünkön kialakult rosszindulatú elváltozások korai felismerése fontos feladatunk. A gyanút keltő jelekről dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosa beszélt.  

Tovább olvasom »
bőrrák, megelőzés, napfény, rák, uv

A bőrrák fokozott veszélyéről és hatékony kezeléséről

PP-Eletforma

A jó idő beköszöntével bőrünk fokozottabban ki van téve az UV sugárzás káros hatásainak. Ezért aktuálisnak érezzük, hogy felhívjuk a figyelmet egy rendkívül korszerű, kényelmesen alkalmazható eljárásra, amely az esetek döntő többségében a bőr saját immunrendszerét mozgósítva akadályozza meg, hogy bőrrák alakuljon ki az utóbbi évtizedekben robbanásszerű gyorsasággal terjedő bőrelváltozásból, az aktinikus keratózis többségéből. 

Tovább olvasom »