boldogság

boldogság, boldogtalanság, csillagjegy, művészet, skorpió, szerelem

Szent ég, megjöttek az imádni való Skorpiók!

László Márta

Csípősek, szúrósak, kritikusak, a lelket kivasalják belőled, ugyanakkor szenvedélyesek a szerelemben. Mi több, magába a szerelem érzésébe is szerelmesek. Amilyen nehéz velük, olyan csodálatos is lehet egy ilyen kapcsolat – csak tudni kell alkalmazkodnihozzájuk, mert azt ők nem tudnak! 

Tovább olvasom »
boldogság, nemzetközi nap, ölelés, szerelem, szeretet

Ölellek, drágám!

László Márta

Neked mit jelent az ölelés? Szeretetet, megértés, boldogságot, egészséget? Na, ez mind igaz! Ma, október 15-én tartjuk a Nemzetközi ölelés napját, úgyhogy rohanj kedvesedhez, gyerekedhez, barátodhoz, és tárd ki a karod! 

Tovább olvasom »
boldogság, cica, Fogadj örökbe, házi kedvenc, kampány, macska

Sztárok a macskaboldogságért

László Márta

Mi lehet közös egy gyönyörű műsorvezetőben és egy világklasszis kézilabdázóban? Általában nem sok, Horváth Éva és Nagy László egy valamiben mégis nagyon hasonlítanak: mindketten teljesebbnek érzik az életüket azóta, hogy van házi kedvencük. Ezért is fogtak össze szívesen a cicák boldogságáért egy most induló kampányban.

Tovább olvasom »
boldogság, bor, globális felmérés, pikkelysömör

Élhetnek boldogan a pikkelysömörösök?

PP-Eletforma

Globális boldogságfelmérést készített a LEO Innovációs Laboratórium, a LEO Pharma független szervezete, mely szerint a magányosság és az orvosokba vetett bizalom erősen összefügg a pikkelysömörösök boldogságérzetével. A kutatás alapján a psoriasissal élők a latin-amerikai országokban a legboldogabbak. Magyarországon a „Tegyünk együtt az egészséges bőrért!” rendezvény keretében mutatták be a vizsgálat eredményeit.

Tovább olvasom »
boldogság, női orgazmus, párkapcsolat, szeretkezés, szex

Európai orgazmustérkép – Szerinted hányszor jó nekünk?

Krajcsó Judit

Világszerte a július 31-én ünneplik a Nemzetközi Orgazmus napot, amely egy olyan kutatást inspirált, amely keretében 20 különböző európai ország női lakosságának orgazmussal kapcsolatos tapasztalatait vizsgálták és ezzel létrehoztak egy Orgazmus-térképet, amely bemutatja, hogy hol és hányszor élnek át legtöbbször orgazmust a nők.

Tovább olvasom »
boldogság, nővérek, Oltári Csajok, RTLII., szerelem, teleregény új sorozat, tévé

Őszre megérkeznek az oltári csajok is

László Márta

Vadonatúj, saját gyártású sorozatot láthatnak majd a nézők ősztől az RTLII műsorán. Kalamár Tamás, a Barátok közt volt producerének merőben új telenovellája három lánytestvérről fog szólni, akik számtalan akadállyal küzdenek meg azért, hogy megtalálják a boldogságukat és a szerelmet. A sorozat Oltári Csajok címen fut majd.  

Tovább olvasom »
boldogság, élmények, énkép, komfortzóna, önbizalom, stressz, személyiség

Élményben oldódó stressz

Krajcsó Judit

Megélt élményeink indentitásunk részévé válnak, tulajdonképpen élményeink összessége vagyunk. Egy meghatározó élmény akár gyökeres változásokat is hozhat, azonban ez mindenkinél mást és mást jelent. Megtalálni a változást hozó élményt a siker kulcsa…

Tovább olvasom »
boldogság, divat, lágyság, srága, tavasz, trend

A sárga az új fekete

László Márta

Ahogy tavaly, idén is hódít a sárga. Ez a szín ugyanis nemcsak üde és energikus, de pozitív kisugárzást is ad viselőjének. A sárga felvidít, hisz a sárga a mosoly színe is. Megmutatjuk, hogyan és mivel viseld, hogy elkerüld a „darázs” effektust. Legyél Te a nap királynője!

Tovább olvasom »
ajándék, boldogság, ékszer, eljegyzés, kézműves remekek, Komáromi Kata, meglepetés, nők, öröm, ünnep

Fehér lovon érkező uraknak

László Márta

Feleségüknek meglepetést kereső tanácstalan urak, eljegyzési gyűrűért érkező fiatalemberek és egyedi ékszert rendelő, visszatérő vásárlók – számos történetet őriz Komáromi Kata ékszerész, akinek egri galériájából soha nem hiányozhat a szeretet varázslata.

Tovább olvasom »
bakancslista, boldogság, pénz, szerelem, utazás, vágyak

Meglepő?! Ez Magyarország bakancslistája

Krajcsó Judit

Lehet, hogy meglepő, de nem a pénz szerepel legtöbbünk életének kívánságlistáján, más néven bakancslistán – derül ki a Meglepkék.hu 4700 fő megkérdezésével készített internetes felméréséből. Az emberek vágyai között akadnak hétköznapi, extrém és pikáns dolgok is.

Tovább olvasom »
boldogság, dopamin, érzelem, házasság, krízis, párkapcsolat, szerelem

Miért szeretjük azt, aki boldogtalanná tett?

Krajcsó Judit

Miért mondja Kierkegaard, hogy szerelmesnek lenni annyit jelent, mint szeretni azt, aki boldogtalanná tett?  Miért keresik sokan még mindig azt az embert, aki elhagyta, bántotta, vagy negligálta őket? Egy angol mondás szerint, ha egy gödörben találod magad, dobd el az ásót. Miért sóvárgunk arra, ami fáj? Izgalmas, hogy alakíthatja át szerelmi életünk emberi életünket.

Tovább olvasom »
boldogság, gyerek, gyermekjogok, pályázat, UNICEFF

Itt legjobb a magyar gyerekeknek

László Márta

Alsómocsolád, Bordány és Hajdúnánás önkormányzata nyerte el a “UNICEF Gyerekbarát Település címet. A világszervezet Magyar Bizottság Alapítvány idén tavasszal is pályázatot hirdetett a települési önkormányzatoknak. A program megvalósítására szolgáló 2 millió forint támogatást, 21-en pályázták meg. A független szakértőkből és a program 18 éves Fiatal Nagykövetéből álló Értékelő Bizottság döntése nyomán hirdettek végeredményt. A program együttműködő partnere az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt.

Tovább olvasom »
akció, boldogság, fotó, mosoly, öröm, szelfi, virág

Virágot egy mosolyért!

László Márta

Idén is virágba borul Magyarország! A tavalyi siker után június 28-án a hazai virágkötők ismét megrendezik a Virágot egy mosolyért akciót! A szakma nagyjai újra virágcsokrok ezreit helyezik el utcákon, köztereken, parkokban, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak!

Tovább olvasom »
anyatigris, boldogság, elszánt anyák, rivalizálás, siker, sorozat, Szulák Andrea, tévéműsor

Anyatigrisek Szulák Andreával

László Márta

Május 1-jén, anyák napján indul az ID Xtra legújabb sorozata Szulák Andreával. Az Anyatigrisek című vadonatúj sorozat olyan anyákat mutat be, akik semmitől se riadnak vissza, csak hogy az ő gyermekük legyen a legjobb. Akad köztük tökéletes háziasszony, elszánt focistaszülő és született szörnyeteg is. A valós eseteket dramatizálva feldolgozó sorozat Szulák Andreát választotta a házigazda szerepére, aki tökéletesen meg tudja jeleníteni a történetek és a néző közötti kapcsolatot.

Tovább olvasom »
Bagdi bella, boldogság, hétköznaoi pillanatok, pozitív gondolkodás

10 apró öröm a boldogságért

Krajcsó Judit

A boldogság tanulható és tanulandó létállapot – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki életcéljául tűzte ki, hogy mások boldogságát elősegítse és szebbé tegye a mindennapokat. Boldogságprogramja 10 hónap alatt átformálja a gondolkodásmódot és életszemléletet, hogy végül teljesen egyszerűen azt mondhassuk: „Imádom az életem!”

Tovább olvasom »
belső béke, boldogság, Boldogságprogram, elengedés, harag, megbocsátás, sértődés

Felszabadít a megbocsátás!

László Márta

Megbántottak? Mélységes sértettséget érzel? Ugye ismerős, benned is biztosan kavarogtak már hasonló gondolatok. Cseppet sem könnyű dolog, és sokszor hosszú évekbe telik, míg valaki végül teljesen el tudja engedni a benne felgyülemlett dühöt. Fontos azonban tudni, hogy a megbocsátást olyasvalami, amit elsősorban önmagunkért, nem pedig a minket megbántó emberért kell megtennünk! A harag elengedése nemcsak a hangulatodra, de az egészségedre is pozitív hatással lehet – vallja Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, aki az egyik legfontosabb boldogságfokozó technikára, a megbocsátásra hívja fel a figyelmet. 

Tovább olvasom »
ágy, boldogság, könyv, pozitív gondolkodás, pszichológia

Az emberi agy boldogságra hangolható

Krajcsó Judit

Az aggodalmaskodás, a pesszimizmus, a félelemre programozott, állandóan a veszélyeket fürkésző beállítódás velünk született tulajdonságunk, de lehet változtatni rajta. Ez a könyv segítség abban, hogyan formálhatjuk át pozitív lelkiállapotokra agyunkat.

 

Tovább olvasom »
boldogság, hála, lélek, megbocsátás, optimizmus, szorongás

7 dolog, amit megtehetsz a saját boldogságodért

PP-Eletforma

Ma van a boldogság világnapja, ami arra a hőn áhított, harmonikus, tartósan kiegyensúlyozott állapotra hívja fel a figyelmet, amit a legtöbb ember egész életében keres. Elérni nehéz, de nem lehetetlen, sőt a boldogság tanulható. Íme 7 boldogságfokozó technika  Bagdi Bella életmódfejlesztő trénertől, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökétől és az országos Boldogságprogram elindítójától, ami hozzásegíthet boldogságunk eléréséhez.

Tovább olvasom »
boldogság, iskola, oktatás, pozitív gondolkodás, program

Boldogságórák is lesznek az iskolákban

Krajcsó Judit

Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő.  A gyerekek jólléte a szülői nevelés mellett függ az óvodától és az iskolától és a benne dolgozóktól is, hiszen csak boldog, nyugodt szakemberek tudják felkészíteni a jövő nemzedékét egy boldogabb életre. Ezt felismerve indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány a Boldogságóra programját, mely a pozitív pszichológia kutatásaira épül és melynek keretében az oktatási-nevelési intézmények most Boldog Iskolákká válhatnak.

Tovább olvasom »
boldogság, felmérés, kérdőív, kutatás, pesszimizmus, térkép

Boldogságtérkép

PP-Eletforma

Országos méretű boldogságszint-felmérés indult, amelynek végeredményeként megrajzolják Magyarország boldogságtérképét. A kutatással arra keresik a válaszokat, mely városok, térségek lakói lehetnek a legboldogabbak, és vajon tényleg olyan borúlátó, pesszimista nép vagyunk-e, ahogyan világszerte tartanak minket…

Tovább olvasom »
bennsőség, boldogság, együttlét, élvezet, karácsony, magömlés, szerelem, szex, ünnep

Tényleg többet szexelünk karácsonykor?

PP-Eletforma

Annak ellenére, hogy a téli hőmérséklet jellemzően csökkenti a libidót, karácsony körül, az „ünnepi hatásnak” köszönhetően mégis csúcsra járatódik a szexuális életünk. Az aranyszabály szezontól függetlenül az, hogy élénk párbeszédet kell fenntartani a partnerrel, különösen akkor, amikor szexuális problémákat kell leküzdenünk!

Tovább olvasom »
boldogság, háziállat, otthon

Van út a boldogság felé

PP-Eletforma

Az Állat- és Növényszeretet Napja pedig jó alkalom arra, hogy elinduljunk rajta, hiszen egy házi kedvenccel nem csak köztudottan boldogabb az élet, de még a párkeresésre is pozitív hatással lehet.

Tovább olvasom »
boldogság, nőnap, párkapcsolat

Elégedetlenek az életükkel a magyar nők

PP-Eletforma

Az átlagos magyar nő tovább él a férfi társainál, de egészségi állapota rosszabb az európai átlagnál, más OECD államokban élőkhöz képest pedig a legkevésbé elégedett az életével – derül ki a CIG Pannónia elemzéséből. A közelgő nőnap alkalmából publikált elemzés arra is rámutat, hogy a gyengébbik nem munkaerőpiaci helyzete is kedvezőtlenebb, és átlagosan 16 ezer forinttal alacsonyabb nyugdíjra számíthatnak, mint a férfiak. Esetükben ezért még nagyobb jelentősége van, hogy előrelátóan készüljenek a váratlan élethelyzetekre és a nyugdíjas éveikre.

Tovább olvasom »
#hiFIVE, boldogabb magyarok, boldogság, boldogság keresése, sztárok

Legyünk boldogabbak! Csobot Adél és Steiner Kristóf is kampányol!

PP-Eletforma

A boldogság tudatos megéléséért fogtak össze hírességek: Csobot Adél, Kocsis Tibo és Steiner Kristóf arra biztatják a híresen pesszimista magyarokat, hogy álljanak meg egy pillanatra, lassítsanak, s vegyék észre az élet olyan apró pillanatait, amelyek inspirálóak és energiával töltenek fel. A sztárok életük legrejtettebb pillanatait felfedve csatlakoztak az új trendként hódító #hiFIVE életérzést hirdető kampányhoz.

Tovább olvasom »
boldogság, felmérés, kutatás

A boldogság egyenlete – létezik?

PP-Eletforma

Matematikai egyenlet segíthet megjósolni, mennyire leszünk boldogok. Brit kutatók kiderítették, hogy a boldogság nem attól függ, hogy mennyire jól teljesítettünk valamit, hanem attól, hogy a vártnál jobban teljesítettünk.

Tovább olvasom »
boldogság, boldogság keresése, boldogságforrás

A projekt: boldogság

PP-Eletforma

Gaál Melinda és Szuri Dóri két vidám, barátságos lány, akik azt vették a fejükbe, hogy dokumentálni fogják a boldogságot, ezért elindították a Happiness Projectet. Elmondjuk, mit is jelent!

Tovább olvasom »
ajándék, boldogság, vidám

Egy kis semmiség, amitől jobb kedved lesz!

PP-Eletforma

Losonczki Anett egy érettségiző, helyes nyíregyházi lány. Talán csak különleges szokása különbözteti meg kortársaitól: bárhol, bármikor origamifigurákat hajtogat. A pillanatok alatt elkészülő papírmadarak és -kishajók pedig váratlanul bukkannak fel Nyíregyházán és a környékbeli településeken. Bárhol és bármikor. Anett ugyanis origamifigurákat hagy maga után amerre jár, hogy örömet szerezzen vele annak, aki megtalálja.  

Tovább olvasom »
boldogság, kapcsolat, lélek

Hogyan lehetsz boldogabb? Megmondjuk!

PP-Eletforma

Neked mi okoz igazán örömet és boldogságot? Tudtad, hogy a világ 156 országát a lakosság boldogsága alapján értékelő jelentés rangsorában Magyarország a 110. helyen áll? Ezért is adunk most néhány egyszerű, de hatékony tippet arra, hogyan legyen ma és mindig szebb a napod! Merthogy ma van a Boldogság Napja…

Tovább olvasom »
boldog élet, boldogság, egészségmegőrzés

Te boldog vagy? Bárki lehetne!

PP-Eletforma

Orvosok, pszichológusok, egészségügyi szakemberek és szociológusok kezdeményezésére országos programsorozat indult az egészséges életmód népszerűsítésére, a prevenció, a betegségek megelőzésének fontosságára irányuló akciókkal.

Tovább olvasom »
boldogság, kiállítás, programajánló

Kiállítás a boldogságról

PP-Eletforma

Örömbányászat címmel megnyílt a 2013-as Sony World Photography Awards shortlistes magyar fotográfus, aliYO első önálló kiállítása. A szervezők a fotóalanyokat egy online kérdőív alapján választották ki, lakóhelytől függetlenül, így budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt megörökítették a modellek boldog pillanatait.

Tovább olvasom »
boldogság, coach, önbizalom

Mitől lehetsz boldogabb?

PP-Eletforma

Tíz emberből nyolc arra a kérdésre, hogy „Mire vágyik a legjobban?”, azt válaszolja: a boldogságra. De vajon létezik „a boldogság? Miért nem tudják körülírni, akik „csak” erre vágynak?

Tovább olvasom »
boldogság, érték, szépség

Az értékes kapcsolatok a legsérülékenyebbek…

PP-Eletforma

A tv felé fordulok, és látom, hogy egy fiatal nő, valószerűtlenül gyönyörű haját végigsimítva figyelmezteti sorstársait, hogy csakis a megfelelő sampon kiválasztása véd meg bennünket korunk pestisétől, a töredezett és száraz hajtól. “Az értékes dolgok a legsérülékenyebbek”- hallom a nagy igazságot…

Tovább olvasom »
boldogság, mozgás, öreg, pénz, pozitív

Tedd boldoggá magad!

PP-Eletforma

A boldogság ingyen van, de meg kell dolgozni érte – lényegében így foglalható össze a gyakorló pszichológus doktor, családterapeuta többéves, a pozitív pszichológia kutatásában szerzett tapasztalata. 

Tovább olvasom »
boldogság, boldogság keresése, élet, kérdés, miért?

A „Miért?” varázslatos ereje

PP-Eletforma

Óriási segítségünkre lehet az életünkben ez a kis kérdőszócska: “Miért?”!Ha életünk különböző területeire és okaira tesszük fel, és a lehető legőszintébben válaszoljuk meg, akkor bámulatos változásokat, csodálatos átalakulásokat hoz majd az életünkbe! Egyre tudatosabbak, egyre motiváltabbak, és egyre inkább boldogabbak leszünk. A harmónikus, sikeres és beteljesedett élet ragyogó kapujában találjuk magunkat hamarosan! Nézzünk most négy irányt, amivel kapcsolatban ha feltesszük magunknak a kérdést, varázslatos folyamatok indulnak majd be az életünkben!

Tovább olvasom »
arc, boldogság, feszültség, kommunikáció, mosoly, szépség

Csííííz!

PP-Eletforma

A mosoly megszépít és boldoggá tesz, oldja a feszültséget, észrevétlenül szabályozza az emberek közötti kommunikációt. A mosoly a legalapvetőbb humán gesztusok egyike. Biológiailag egységes arckifejezés a teljes emberiség számára, lakóhelytől és kultúrától függetlenül. 

Tovább olvasom »
boldogság, boldogság keresése, tartós boldogság

Boldogtalan vagy? Csak rajtad múlik!

PP-Eletforma

Oly korban élünk, amely gyorsan száguld, és arra tanít minket, hogy mindig többet, jobbat akarjunk. Alig van időnk észrevenni a szivárványt, vagy elmosolyodni…Van kiút, van rá esély, hogy visszavegyünk a tempóból, és átéljük az igazi boldogságot. Nem, nem kell ehhez jobb állás, menőbb lakás, lottóötös vagy egy új szerelem!

Tovább olvasom »
beszéd, boldogság, gégerák, önkifejezés, pszichológia

Ne hallgass! Veszélyes

PP-Eletforma

A pszichológusok szerint talán nincs is olyan ember, akinek ne lenne kisebb-nagyobb verbális önkifejezési zavara. Ráadásul számos, súlyosabb pszichés probléma éppen az önkifejezés nehézségeire vezethető vissza.

Tovább olvasom »
boldogság, egyedüllét, társkeresés, társkereső iroda

Hogyan fogjunk hozzá a társkereséshez?

PP-Eletforma

Minden felgyorsult, a ma embere nem tud már kommunikálni, nem szakít időt a szeretetteljes és boldog pillanatokra. És ennél a pontnál kell megállnunk és újragondolnunk az egészet. Nézzük meg, mi lehet az egyedüllét oka? Milyen belső gátak alakultak ki, amelyek képtelenné tesznek minket arra, hogy megéljük boldogságunkat? Higgyük el, hogy a boldogság alanyi jogon jár, csak tenni kell érte. Az életünk egyéb területeit is menedzseljük, kézbe vesszük dolgainkat – ezt a magánéletben is meg kell tenni. Itt is van segítség a cél eléréséhez, célzott segítség a vágyaink eléréshez, amelyben lehetőséget tud adni egy társkereső iroda.  

Tovább olvasom »
boldogság, gazdagság, kapcsolat, pénz, szegénység

“Nem lehet boldogságot venni…”???

PP-Eletforma

“Nem lehet boldogságot venni…” – énekelte hajdanán híres nótájában a népszerű Apostol együttes. Annak idején, nyiladozó értelmű tiniként mosolyogva ingattam fejem a képtelen állításon. Még hogy nem lehet? – hitetlenkedtem. Aztán valami történt…

Tovább olvasom »
boldogság, kapcsolat, magány, nő, szingli

Szép vagyok, egyedülálló, és gazdag

PP-Eletforma

A szomszéd vénlányt, esetleg agglegénynél is megesett, hogy szájukra vették a falubeliek, de különösebben nem foglalkoztak velük. Ma viszont már senki nem beszél róluk pletykaszinten, teljesen új helyet foglalnak el a társadalomban. Ők lettek a szinglik.

Tovább olvasom »