biztosítás

biztosítás, bringa, kerékpár, közlekedés, lopás

Ellopták a bringádat? Kár érte!

László Márta

Sokak által régóta várt új szolgáltatás jár a Kerékpárosklub tagjainak: baleset- és felelősségbiztosításuk mellé már biciklilopás esetén is kártérítést kaphatnak. Mindemellett több mint ezer kedvezményt és ingyenes jogsegély szolgáltatást vehetnek igénybe a klubtagok az egész országban, mindezt egy családi mozizás áráért. 

Tovább olvasom »
albérlet, biztosítás, tárgyalási feltétel, vagyonvédelem

Nem alszik az a fránya ördög

László Márta

Jóval elmarad a tulajdonosok által lakottakétó az albérletnek kiadott lakások biztosítottsága: míg a lakástulajdonosok háromnegyede ily módon védi otthonát, az albérleteknek csak kétharmadára kötnek ilyet. Az ingóságok kapcsán még rosszabb az arány: az albérletek több mint felében egyáltalán nincs biztosítási védelem az albérlők személyes vagyontárgyaira – derült ki egy ismert biztosítási társaság friss felméréséből.

Tovább olvasom »
beázás, biztosítás, csőtörés, elektromos hiba, lakástűz, megelőzés

Ettől féltjük legjobban a lakást

PP-Eletforma

A statisztikák szerint kis eséllyel bekövetkező káresetektől tartunk leginkább, otthonunk védelme érdekében viszont igyekszünk mindenre kellően felkészülni – derült ki az egyik legnevesebb biztosító legfrissebb kutatásából, mely részletesen feltérképezte, hogy milyen félelmeink vannak, ha otthonunkra gondolunk?

Tovább olvasom »
biztosítás, hiedelem, kár, péntek 13, szerencsétlenség

Szerda 8. az új péntek 13.

László Márta

Vajon tényleg péntek 13. a legszerencsétlenebb nap? Hát nem! A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító elemzői utána jártak a közkeletű hiedelemnek, ezért hat évre visszamenőleg megvizsgálták a káreseteket tartalmazó teljes adatbázisukat. A casco-, vagyon-, és felelősségbiztosítási káresetek elemzéséből végre kiderül az igazság a közkeletű babonáról! Tehát szeresd a fekete macskát is!

Tovább olvasom »
biztosítás, egészségügyi kockázat, gyógyszer, trópus, vízum

Szökj melegbe a havazás elől!

László Márta

Egyre több magyar utazik ilyenkor a forró, trópusi éghajlatú országba. Észak-Afrika, a Távol-Kelet, illetve Európán belül a Kanári-szigetek tengerpartjait választják. Elsősorban pihenésre szánják a kint töltött időt, mintsem aktív kikapcsolódásra. Az évszakváltó utazásnak is megvannak a hátulütői. A Groupama Biztosító listát készített, hogy mindezeket miként kerülhetjük el.

Tovább olvasom »
baleset, biztosítás, edzettség, sérülés, sport, szakorvos, terhelés

Sportoljunk télen is biztonságosan!

PP-Eletforma

Télen kétségkívül az egyik legjobb dolog a hóesés. Nemcsak, hogy gyönyörű látványt nyújt a friss hóval fedett táj, de hógolyózhatunk, hóembert építhetünk a gyerekekkel, vagy akár élvezhetjük a téli sportokat is. Ám amennyire élvezetes a havas lejtőn való lesiklás, annyira veszélyes is lehet. Éppen ezért mindig készüljünk fel alaposan, még akkor is, ha csak szánkóznánk egyet a közeli dombon.

Tovább olvasom »
abroncs, autó, biztosítás, hó, hólánc, mobil, síelés

5 tipp, hogyan készítsük fel autónkat a síútra

László Márta

A következő hetekben magyar síelők ezrei kelnek útra a környező országokba, hogy pár – remélhetőleg felhőtlen – napot hódoljanak a téli szenvedélyüknek. Egy hosszú téli út alatt gyakran több ezer kilométert is autózunk néhol csúszós, havas, jeges körülmények között. Ahhoz, hogy az oda- és hazavezető út is izgalmaktól mentes legyen, érdemes megfogadni pár tanácsot, amelyet az Abroncs Kereskedőház szakembereinek segítségével állítottunk össze.

Tovább olvasom »
advent, bérlők, biztosítás, ingóság, kártérítés, lakástűz

Albérlő vagy? Védd magad!

László Márta

Az adventi időszakban duplájára emelkednek a lakástüzek, és ez nagyobb kockázatot jelent az albérlőknek. A tulajdonos által kötött biztosítás ugyanis nem nyújt mindig fedezetet a bérlő által elszenvedett kárra – hívja fel a figyelmet az AGENTA biztosításközvetítő szakembere. Az évi hétezernél is több magyar tűzesetből ezer káresemény általában decemberben történik, amelyeknek oka leginkább az őrizetlenül hagyott gyertyákban, illetve a nem megfelelő minőségű karácsonyfaizzókban keresendő.

Tovább olvasom »
biztosítás, céges autók, előrelátás, kocsilopás, tolvaj

Ájulnak a tolvajok a céges autókra

László Márta

A tipikus ellopott autó fehér színű, 7 éves, Ford vagy Volkswagen márkájú, és jó eséllyel céges flottához tartozik – derül ki a CIG Pannónia saját statisztikáiból. Lopás esetén a casco után kapott kártérítésből sem telik új autóra, ezért felértékelődött az úgynevezett vételár-biztosítások szerepe!

Tovább olvasom »
biztosítás, költségek, öngondoskodás, országos körkép, sírhely, temetkezés

Drága az utolsó út

László Márta

Ahogyan minden más, úgy a sírhelyek is a fővárosban a legdrágábbak. A listát a Farkasréti temető vezeti 600 ezer forintos díjjal, míg a vidéki városok közül Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán is drága temetkezni. A legolcsóbb sírhelyet – meglepő módon – Győrben lehet 25 évre kiváltani, mindössze 11 ezer forintért – derül ki a CIG Pannónia kutatásából, amely a sírhelyes és az urnatemetkezés költségeit hasonlította össze a megyeszékhelyeken és a fővárosban.

Tovább olvasom »
biztosítás, drón, elővigyázatosság, Európa, kockázatcsökkentés, nyár, utazás

Repül az én drónom, ki tudja hol áll meg…?

László Márta

Nemrég óriási visszhangot kapott a magyar sajtóban, hogy egy irányíthatatlanná váló drón betörte egy autó szélvédőjét Budapesten. Senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett, és ez az eset újra ráirányította a figyelmet a drónok reptetésével kapcsolatos szabályozásra is. Az érintettek között vannak a biztosítók is, egyikük augusztus 1-jétől elérhetővé tette a Drónpilóták Országos Egyesülete tagjainak a drón-felelősségbiztosítások új generációját.

Tovább olvasom »
biztosítás, gondoskodás, jégeső, megelőzés, védelem, vihar

10-ből 9-en nálunk tudják!

László Márta

Egyre tudatosabban készülnek fel a magyar családok a nyári, rendkívüli viharokra. Már idén is volt részünk bőven heves esőzésekben, zivatarokban, jégverésekben, a villámlások pedig jelentős károkat okoztak. Legalábbis ez derült ki a Groupama legfrissebb kutatásából. 

Tovább olvasom »
aggodalom, baleset, biztonság, biztosítás, család, megelőzés, pénzügyek

A félelem listája

László Márta

Az emberek 75%-a  aggódik valamilyen váratlan esemény miatt, ugyanakkor nincsenek kellő ismereteik azokról a pénzügyi termékekről, amelyek ezekben a nehéz élethelyzetekben segítséget tudnak nyújtani – derült ki a Groupama Biztosító országos kutatásából. A reprezentatív felmérésből az is beigazolódott, hogy a 18-59 éves korú lakosság többségének nincsenek, vagy téves ismereteik vannak arról, hogy milyen segítséget várhatnak egy kockázati életbiztosítástól.

Tovább olvasom »
balaton, biztosítás, casco, felelősség, hajózás, károk, pénz

Sokba kerülhet a felelőtlen hajózás

PP-Eletforma

Egyre többen szállnak vízre rendszeresen:  a balatoni kikötőkben több mint 5000 vitorlás szeli a habokat. A felhőtlen időtöltés közben azonban még mindig sokan feledkeznek meg a biztonságról. Statisztikái szerint a károk átlagos értéke 700 ezer forint körül mozog, becslések szerint a vitorlások mindössze 20-25%-a rendelkezik felelősség- és lényegesen kisebb hányada casco biztosítással.

Tovább olvasom »
biztosítás, elővigyázatosság, jegyzőkönyv, tűzkár, tűzoltók

Ne játssz a karácsonyi tűzzel, mert megégeted magad!

László Márta

Őrizetlenül hagyott gyertyák, a rossz minőségű karácsonyfaizzók okozzák a legtöbb lakástüzet ilyenkor. Az évi hatezernél is több esetből 800-1000 káresemény általában decemberben történik, mert az emberek még mindig nem elég elővigyázatosok. Tudni kell azonban, hogy a legkisebb tűzkárt is jegyzőkönyveztetni kell a tűzoltósággal, különben a biztosítói kárkifizetést kockáztatják a károsultak – hívja fel a figyelmet az Agenta biztosításközvetítő vállalat.

Tovább olvasom »
állami egészségügyi szolgáltatás, betegség, biztosítás, magánrendelés, orvos

Hoppá! Már nem is orvost hívunk?

PP-Eletforma

Lesújtó véleménye van az embereknek a hazai egészségügyről. Az egyik biztosító társaság felméréséből kiderül, hogy baj esetén a legtöbben nem is hívják a háziorvosukat. Sokan szívesen fogadnák, ha munkahelyük a cafeterián belül adó- és járulékmentes egészségbiztosítást adna, de a munkaadók erre nem gondolnak.    

Tovább olvasom »
albérlet, biztosítás, diákélet, egyetem, érték, felelősség

Biztosított albérlethajsza

PP-Eletforma

Milyen a közlekedés, van-e internet, netán elég polc a könyveimnek, tarthatok-e bulit, és persze mennyibe kerül? Ezeket a kérdéseket nagyobb valószínűséggel tisztázzák azok a fiatalok, akik albérletbe költöznek, a biztosítás megléte már nem feltétlenül kerül szóba a megfelelő albérlet kiválasztásánál, pedig számos kellemetlenségtől kímélheti meg magát mind az albérlő, mind a lakás tulajdonosa, ha már a bérleti szerződés megkötésekor tisztázzák az ezzel kapcsolatos részleteket.

Tovább olvasom »
20. század, biztosítás, debrecen, érték, festmények, kiállítás, kortárs művészet

A szabadság szigete – lássuk, milyen is ?!

Krajcsó Judit

A modern és kortárs magyar képzőművészet legjavát mutatja be az a nagyszabású tárlat, amely A szabadság szigete címmel nyílik a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban. A kiállításon 20. század száz legnevesebb magyar képzőművészének mintegy 250 alkotása lesz látható augusztus 7. és november 6. között.

Tovább olvasom »
biztosítás, kártérítés, külföld, poggyász, utazás

Utasbiztosítás nélkül senki, semerre!

Krajcsó Judit

Több millióan utazunk külföldre, ám csak minden harmadik ember gondoskodik biztosításról. Pedig az interneten is megköthető utasbiztosítások ugyanakkor jelentős költségektől kímélhetik meg a külföldre utazókat baleset, betegség vagy poggyászkár esetén. Mire ügyeljünk, ha biztosítást kötünk?

Tovább olvasom »
baleset, biztosítás, helikopter, költségek, mentő, orvos, sí

Rizikós a február!

PP-Eletforma

A külföldre utazók kétharmada köt általában biztosítást indulás előtt – derült ki a Groupama Biztosító legfrissebb kutatásából. Az elmúlt évekhez képest ez lényeges előrelépést jelent, hiszen az ezredforduló környékén ez az arány még csak 40% körüli volt. 

Tovább olvasom »
biztosítás, Európa, húsvét, iskolai szünet, külföld, utazás

Hová utazzunk a tavaszi szünetben?

PP-Eletforma

Évről-évre nő, azoknak a családoknak a száma, akik az üdülési szezon nyitányát a gyermekeik iskolai tavaszi szünetéhez igazítják, ami idén március 24. és 29. közé esik. A visszajelzések azt mutatják, hogy a családok többsége pár nappal megtoldva a szünidőt az egy hetes, elsősorban egyiptomi, illetve európai utakra fizet be az irodákban – derül ki a piacvezető online utazási ügynökség, az Invia friss felméréséből.

Tovább olvasom »
autó, baleset, biztosítás, kárbejelentő, kárrendezés, rendőrség

Ne csak a sítalpakat tedd be a kocsiba!

László Márta

Sokan keresik fel mostanában a szomszédos sípályákat. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy érdemes a kocsit is átnézni, felkészíteni az útra. Az alapvető dolog, hogy az autó papírjai rendben legyenek. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy bárkivel történhet külföldön baleset – figyelmeztet Szabados József, a Box-Color autó-kárrendezési cég ügyvezető igazgatója.

Tovább olvasom »
biztosítás, kockázat, tél, üdülési szokások, wellness

Kettesben szeretik legjobban a magyarok!

PP-Eletforma

Minden harmadik magyar utazik december és március között, amire átlagosan 38.000 forintot költ. Jellemzően belföldön, főleg városnézéssel és wellnessezéssel töltik az erre szánt időt – derül ki a Budapest Bank megbízásából készült reprezentatív kutatásból. A válaszadók egyharmada biztosítás nélkül vág neki az utazásnak, leginkább azért, mert nem szívesen költ rá, vagy, mert úgy véli, vele nem történhet baj.

Tovább olvasom »
baleset, biztosítás, kórház, síelés, téli sport

Ha síelni indulsz, enélkül ne tedd!

PP-Eletforma

Michael Schumacher balesete és Liam Neeson feleségének tragikus halála az elmúlt években komolyan ráirányította a figyelmet a síelés veszélyeire. A Biztosítás.HU adatai szerint az utóbbi években ugyan jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik biztosítást kötnek síelésük idejére, de a kiutazók közel fele még mindig biztosítás nélkül utazik és nincs tisztában a síelés anyagi és egyéb kockázataival.

Tovább olvasom »
betörés, biztosítás, lopás

A gazdagok buknak a legtöbbet a betörésen

PP-Eletforma

Budapesten, azon belül is a jómódúnak számító I., II. és XII. kerületben, a pesti oldalon pedig a XXIII. kerületi Soroksáron volt a legtöbb betörés tavaly. A biztosítási kártérítési igények száma is ennek megfelelően alakul: Budán darabszámra jóval több, mint a szegényebb kerületekben, ám a kifizetett összeg messze elmarad a valós értéktől. A jómódúak akár éjjeli őrrel is őriztetik a vagyonukat, de nem törődnek a biztosításukkal.

Tovább olvasom »
betörés, biztonság, biztosítás

Hosszú hétvégén nagyobb veszélyben van a lakás!

PP-Eletforma

Tizenhét százalékkal nő a betörések száma a hosszú hétvégéken, s az okozott kár átlagosan félmillió forint – hívja fel a figyelmet egy friss felmérésre a május elsejei többnapos munkaszünet kapcsán egy biztosítási alkusz. Évente csaknem 25 ezer ingatlant törnek fel, a betöréses lopások mintegy 15, a rongálások 27, az egyéb lopások 17 százalékában hétvégi ház a célpont.

Tovább olvasom »
biztosítás, nyaralás, utazás

10 dolog, amire nem gondoltunk az utasbiztosításnál!

PP-Eletforma

A síszezon közepén tartunk, és sokan alig várják, hogy a szabad levegőn hódolhassanak kedvenc téli időtöltésüknek. Külföldi tartózkodásunk alatt számtalan váratlan helyzet alakulhat ki, ezért a téli sportok felhőtlen élvezetéhez alapos előkészületekre van szükség. Érdemes alaposabban utánanézni, hogy pontosan milyen utasbiztosítást válasszunk, hiszen olyan esetekben is kaphatunk segítséget, amire nem is számítanánk.

Tovább olvasom »
biztosítás, sportbaleset, utazás

Így kerül kétmillióba egy síelés

PP-Eletforma

Egyre többen kötnek utasbiztosítást mielőtt elhagyják az országot, de még mindig ők vannak kisebbségben. A magyarok 60-65 százaléka még mindig biztosítás nélkül utazik külföldre. A téli, aktív kikapcsolódás sokkal több veszélyt rejt magában, mint más időszak, egy kéztörés is milliós nagyságrendű tétel lehet, ha nincs érvényes utasbiztosítása a sérültnek.

Tovább olvasom »
biztosítás, síbaleset, síelés

Könnyű sérülés a sípályán, milliós tétel a számlán

PP-Eletforma

Magyarországon félmillióra tehető a rendszeresen síelők száma , akik a téli sportok főszezonjában előszeretettel utaznak a környező országok síparadicsomaiba. A külföldi pályákon nem ritka, hogy már egy könnyebb sérülés esetén is légi úton történik a mentés, amely biztosítás nélkül borsos költségekkel járhat, és ezt a legtöbb esetben nem fedezi az Európai Egészségbiztosítási Kártya sem.

Tovább olvasom »
betörés, biztosítás, családi ház

Így védheted meg a családi házat a betörőktől!

pkisherczegh

A szakértő elmondása szerint a kertes házak legkritikusabb részei a hátsó kertek, az utcafronti kertkapuk, a bejárati ajtók, az ablakok, illetve erkélyajtók. A biztosítási szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a tulajdonosoknak érdemes kiemelt figyelmet fordítaniuk arra, hogy az ingatlan zárszerkezetei megfeleljenek a biztosítási feltételekben meghatározott védelmi kritériumoknak, mert ez is szükséges ahhoz, hogy a biztosító fizessen egy esetleges betörés esetén.

Tovább olvasom »
betörés, biztosítás, panellakás

Panelban laksz? Így védekezz a betörők ellen!

PP-Eletforma

Mitől számít egy lakás biztonságosnak, vagy a biztosító szemszögéből mi minősül zártnak? A biztosítási szakértő szerint a biztosítás megkötése mellett fontos, hogy a zárak megfeleljenek a biztosítási feltételekben meghatározott védelmi kritériumoknak, mert ez is szükséges ahhoz, hogy a biztosító fizessen egy esetleges betörés esetén.

Tovább olvasom »
biztonságos utazás, biztosítás, nyaralás

Így lesz biztonságos a nyaralásod!

PP-Eletforma

Vannak óvintézkedések, amelyek betartásával elkerülhető a legtöbb tipikus nyári baleset. Problémák természetesen még a legóvatosabb utazókkal is előfordulhatnak, ezért érdemes vigyázni! Most biztosítási szakértők segítenek.

Tovább olvasom »
biztosítás, lakás, lakásbiztosítás

Beázott? Összefirkálták? Ugye téged is zavar…

PP-Eletforma

Igen bosszantó tud lenni, mikor felfedezzük a lakás falán a beázás egyértelmű jeleit, és az is kellemetlen, ha falfirkák vagy rongálás nyomai csúfítják a lakókörnyezetet. Problémák, amelyekre egyszerű a megoldás, ha tudjuk, hogy mire nyújt védelmet a társasházunk biztosításának szerződése, és milyen kiegészítő biztosításra van szüksége a lakástulajdonosnak a biztonságérzet megteremtéséhez.

Tovább olvasom »
biztosítás, lakás, lakásbiztosítás

Mire jó a társasház biztosítása?

PP-Eletforma

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mire is vonatkozik pontosan a társasház biztosítása. Pedig egy társasházi káreset akár a teljes lakóközösség életét is érintheti, a kár összege pedig a milliós nagyságrendet is elérheti.

Tovább olvasom »
biztosítás, ingóságbiztosítás, telefon csere

Karc és reccs

PP-Eletforma

A netezők felének zsebében lapul egy okostelefon vagy egy hordozható számítógép. Ezek negyede pedig előbb-utóbb megsérül. Ilyenkor bosszankodunk, mert vagy költekezünk, és lesz egy új és ép gépünk, vagy bosszankodunk, és marad a karcos, sérült masina. Pedig erre is köthetnénk biztosítást! Angliában minden eladott okostelefon mellé ajánlanak lopás és működésképtelenség esetén cserére jogosító konstrukciót. 

Tovább olvasom »
biztosítás, ejtőernyőzés, extrém sportok

Nem félünk az extrém sportoktól

PP-Eletforma

A magyar lakosság közel 40 százaléka próbálna ki valamilyen különösen veszélyes sportot, a merészebbek körében a legvonzóbb az ejtőernyős ugrás és a siklórepülés, de sokan vállalnák be a bungee jumpingot és a vadvízi evezést is – derül ki a Generali Biztosító 1200 fős reprezentatív kutatásából.

Tovább olvasom »
biztosítás, strand, veszély

Milyen veszélyek leselkednek ránk a strandon?

PP-Eletforma

Bár a mostani hétvége éppen nem ígérkezik strandra hívogatónak, azért vitathatatlanul közeleg az igazi strandszezon. Sokan a síszezont tartják a leginkább balesetveszélyes időszaknak, azonban a tavasz és a nyár is ugyanannyi veszélyt rejt magában. Május elején kinyitottak a strandok, a jó idő sokakat csábít a vízpartra. A kikapcsolódás alatt ráadásul könnyebben válunk felelőtlenné. A K&H Biztosító a strandszezon legfontosabb óvintézkedéseit gyűjtötte össze.

Tovább olvasom »