Berlin

Berlin, élmény, érdekesség, nyár, utazás

5+1 dolog, ami miatt el kell menned Berlinbe!

László Márta

Előkapsz egy útikönyvet, vagy letöltesz egy jó kis alkalmazást a telefonodra, és mindent látsz Berlinről! Én most mindezek nélkül mutatom meg, mi az, amit ki kell próbálnod a német fővárosban, hogy minél többet megtudj erről az elképesztő városról és lakóiról! Gyere velem egy kis felfedezésre!     

Tovább olvasom »
balaton, Berlin, számla, taxi, törvényesség, túlszámlázás, utazás

Taxisok, taxisok, ti soha nem tanultok? Vagy nem vagytok taxisok?

László Márta

Többszörösét kérték a rendes tarifának a taxishiénák Siófok és Zamárdi között a fesztivál idején. 54 ezer forint volt a csúcs, amiről tudunk! Minden internetes oldalon ezt olvasom! Mi van? Hogy merik? Bravó, ez aztán az országimage! Érdekes, Berlinben a U2 koncert éjszakáján, amikor volt egy kis gond a tömegközlekedéssel, meg se fordult ilyesmi az ottani sofőrök fejében… sőt…!          

Tovább olvasom »
2017, 30. éves évforduló, Berlin, IR, koncert, rockzenekar, The Joshua Tree, turné, U2

U2: Berlin, 2017! Ezt láttuk, hallottuk!

László Márta

Fergeteges koncertet adott a U2 a berlini Olimpiai Stadionban! Több mint 70 ezer rajongó énekelt, és ünnepelte az együttest. Az ír rockzenekar működése legsikeresebb korongjának, a The Joshua Tree megjelenése 30. évfordulója alkalmából indult amerikai és európai turnéra. London után rögtön Berlin következett – vélhetőleg nem véletlenül -, majd Róma, Amszterdam, Párizs…, de gyakorlatilag az európai koncertekre már minden jegy elkelt!   

Tovább olvasom »
Berlin, Egyedi Ildikó, Filmfesztivál, test és lélek

Enyedi Ildikó fanyar szerelme Berlinbe megy

László Márta

Magyar film versenyez az Arany Medvéért a februári Berlinalén. A nagy presztízsű fesztivál hivatalos versenyprogramjában lesz a világpremierje Enyedi Ildikó TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL című, fanyar humorú szerelmesfilmjének. A magyarországi bemutatóra sem kell sokat várni: az új Enyedi-film március 2-ától már országosan látható lesz!

Tovább olvasom »
Berlin, biztonság, innováció, kényelem, kiszámíthatóság, otthon, Roto, stabilitás, vasalat

Ablakban a jövő?

László Márta

Neked milyen egy jó lakás? Nekem például biztonságos, meleg és persze alacsony legyen a rezsije! Elgondolkodtál már azon, hogy hány emer munkája kell ahhoz, hogy ezek a kívánságaid mind teljesüljenek?  Ebbe nyerhettünk betekintést a minap Berlinben, a 11. Nemzetköz sajtókonferencián, ahol 17 ország csaknem hetven szakújságírója vett részt!

Tovább olvasom »