bemutató

bemutató, Centrál Színház, Delila, előadás, Molnár Ferenc, programajánló, Puskás Tamás, vígjáték

Amikor megint a Molnár visz mindent

László Márta

Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz ez a képlet Virág úrra, a vidéki csárda tulajdonosára is, aki – miután sorsjátékon tetemes összeget nyert – hirtelen felkeltette beosztottjának, Ilonkának az érdeklődését. Így Virág felesége, a bájos Marianne a démoni Delilához méltóan kénytelen a női rafinéria teljes arzenálját bevetni. A premier különlegessége, hogy a darab ősbemutatója éppen 80 éve, ugyanebben az épületben, az akkori Pesti Színházban volt!

Tovább olvasom »
A házasságszerző, bemutató, Budaörs, Dolly!, Hello, Latinovits Színház, színház, vígjáték

Vidám kerítőnő garázdálkodik Budaörsön

László Márta

A házasságszerző egy hamisítatlan amerikai történet a szerelemről, amely beteljesülhet ugyan, de semmiképpen sem ott, nem úgy és nem azzal, akire eredetileg számítunk. Pláne akkor nem, ha több szereplő is abban a hitben ringatja magát, hogy ő fonja az események fonalát, és persze hamar kiderül, hogy mint minden valamire való komédiában, itt is gubancol ezen a fonálon egyet-kettőt a véletlenek sorozata – jobban mondva a zseniális szerző.

Tovább olvasom »
bemutató, Budaörs, Gózon Gyula Kamaraszínház, John Steinbeck, Latinovits Színház, programajánló

Egerek és emberek Latinovitséknál

László Márta

Az Egerek és emberek nem a bölcsen félreállók világa, hanem azoké, akik küzdenek; és, mint minden magára valamit adó küzdő, elbuknak a végén – de a bukásban nemesednek meg csak igazán, ekkor szikrázik fel a lelkükben a bátorság, az együttérzés; és utóbbi kettő összege, a szeretet. Berzsenyi Bellagh Ádám rendezéséven Budaörsön a Latinovits Színház és a Gózon Gyula Kamaraszínház közösen mutatta be John Steinbeck darabját.

Tovább olvasom »
BABtér, bemutató, Budaörs, gyerekek, interaktív, Latinovits Színház, Szamárfül Projekt

Cerka Tinka és a Szürke Lord

László Márta

Szeretsz rajzolni és játszani egyszerre? Kedveled a csodálatos színeket és a vicces helyzeteket? Akkor jól figyelj, mert Cerka Tinka cerkalánynak szüksége lenne egy kis segítségre, és pont Rád gondolt! A Budaörsi Latinovits Színházban február 23-án, 10-kor lesz az első találkozó az óvodásoknak és kisiskolásoknak.   

Tovább olvasom »
bemutató, Love, Orlai Produkciós Iroda, Réthly Attila rendező, színház

Na, ezt nem lehet megúszni!

László Márta

Sandra és Kevin 1967-ben együtt hallgatták a The Beatles örök slágerét, az All We Need Is Love-ot, és boldog hippiként egy szebb világot vizionáltak maguk előtt. A jelenben pedig kénytelenek feltenni a kérdést, hogy sikerült-e mindezt örökbe adni a következő generációnak. Az Orlai Produkciós Iroda új darabja, a Love, love, love kényes kérdéseket vet fel. Milyen a világ ma ahhoz képest, amire számíthattak a flower power generáció tagjai? Milyen lehetőségek maradtak? Mit sikerült megvalósítani? És mi lett a szabadsággal? A darab rendezője, Réthly Attila interjút adott. 

Tovább olvasom »
Alföldi Róbert, Básti Juli, bemutató, Centráli Színház, Pokorny Lia, új évad

Nagy dobások a Centrálban

László Márta

Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül, és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.

Tovább olvasom »
bemutató, koncertfilm, mozi, Pink Floyd, szzeptember, zene

Ne hagyd ki! David Gilmour koncertfilmje a mozikban

Krajcsó Judit

Szeptember 14-től látható a hazai mozikban David Gilmour, a Pink Floyd gitáros-énekesének tavaly júliusi pompeji koncertjén rögzített kétórás mozifilm. A világpremierrel egy időben bemutatott filmben olyan klasszikusok csendülnek fel, mint a Wish You Where Here, a Shine On Your Crazy Diamond, a Breathe vagy a Comfortably Numb.

Tovább olvasom »
bemutató, művészet, toldi mozi, vizsgafilm, Wek Film Akadémia

Jönnek a 2017-es vizsgafilmek

László Márta

Hét idei vizsgafilmet mutat be a Werk Film Akadémia 2017. június 29-én 20 órától a budapesti Toldi moziban. Levetítik a Werk egy korábban végzett és azóta sikert-sikerre halmozó hallgatójának legújabb alkotása is.

Tovább olvasom »
A varázsfuvola, bemutató, Csokonai Színház, debrecen, Mozart, Rusznyák Gábor

Ahová mindannyian vágyunk…

László Márta

Rusznyák Gábor viszi színre Mozart: A varászfuvoláját a debreceni Csokonai Színházban. Ez a sokrétegű, egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató mű minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A produkció főbb szerepeiben – egyebek közt – Kovács István, Kolonits Klára/Varga Viktória, Donkó Imre és Zábrádi Annamária látható.

 

Tovább olvasom »
abszurd, bemutató, dráma, előadás, határ, színház

Mi történik, ha hirtelen fenyegetővé válnak a határok?

Krajcsó Judit

Abszurd helyzet: egy békésen élő család azzal szembesül, hogy egy ismeretlen hatalom a házukon keresztül húzza meg az országhatárt. Elválasztják a hálószobát a fürdőtől, de még a galuskát is a tányéroktól. A meghökkentő szituációt ábrázolja a Sławomir Mroźek Ház a határon című műve nyomán készült EuXIT című előadás. A 42. Színház új produkcióját április 13-án a Bethlen téri Színházban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában láthatja először a közönség.  

Tovább olvasom »
bemutató, budapest, hip-hop, tánc, verseny, világsztárok

Hip hop razzia Budapest utcáin!

László Márta

Négy világhírű hip hop táncos érkezik Budapestre! A táncosok zsűriként vesznek majd részt Magyarország legnagyobb hip hop versenyén, ahol eldől, kik juthatnak tovább az amerikai világbajnokságra. Aki nem tud részt venni a március 25-i hip hop csatán, másnap is találkozhat a profi táncosokkal. Délelőtti városnéző útjukon is megállnak táncolni egy-egy helyszínen, délután pedig workshopot tartanak az érdeklődőknek.

Tovább olvasom »
Arany János-emlékév, bemutató, Csokonai Színház, ifj. Vidnyánszky Attila, színház, Vig

Kinek az ég alatt már senkije sincsen…

László Márta

Ezzel a a címmel rendez ifjúsági előadást az Arany János-emlékév 2017 alkalmából ifj. Vidnyánszky Attila a Csokonai Színházban. A darabot korabeli elbeszélések, esszék és naplóbejegyzések, valamint a lírai és prózai életmű alapján Vecsei Miklós írta. A fiatal alkotók elsődleges célja, hogy Arany János élettörténetén keresztül megpróbálják közelebb hozni a kor nagyjainak szellemiségét, megidézni, hogy mit jelenthetett akkoriban az ember és ember közötti kapcsolat, milyen közös hit kellett a március 15-ei eseményekhez, és hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

Tovább olvasom »
bemutató, film, siker, tavasz, vígjáték

Jönnek a Brazilok, jönnek a Brazilok!

Krajcsó Judit

Április 6-án mutatják be a magyar mozik a Brazilok című felszabadító vígjátékot. A film sok-sok humorral és könnyel, egy fordulatokkal teli falubajnokságról szól, melynek során a foci és a szerelem minden gátat áttör. Az M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor rendezte film valószínűleg nemcsak a focirajongók kedvence lesz.

Tovább olvasom »
bemutató, David Pownall, debrecen, Mesterkurzus, muzsika, színház

Négykezes a zongorán és az életben

László Márta

Sztálin, a nagy Szovjetunió teljhatalmú ura Zsdánov kultúrkomisszárral berendelteti a Kremlbe az idős Prokofjevet és az ifjú Sosztakovicsot. A Nyugatot járt világhírű komponistával és az ambiciózus ifjú zsenivel Minden Dolgozók Barátjának és Tanító Mesterének ördögi tervei vannak: megteremteni a nem létező szocialista realista muzsikát. A megalázó műhelymunkát Sztálin dirigálja. A két zeneszerző zongorán, és az életével játszik. Ez a rövid története David Pownall: Mesterkurzus című darabjának, amit február 17-én mutatnak be a debrececeni Csokonaiban.

Tovább olvasom »
Anca Miruna Lăzărescu, bemutató, Darvas Ferenc, film, mozi, Utazás apánkkal

Retro kaland: Utazás apánkkal

László Márta

A Cinefest versenyprogramjában láthatta először a magyar közönség az Utazás apánkkal című humoros, hidegháborús road movie-t, melyben a prágai tavasz idején két fiú és idős apjuk egy Wartburggal felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon. Anca Miruna Lăzărescu magyar-román-német koprodukciója Miskolcon elnyerte az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége zsűrijének díját. A részben Magyarországon forgatott film – melynek zeneszerzője Darvas Ferenc – január 19-étől látható a hazai mozikban.

Tovább olvasom »
bemutató, KENZO, kifutó, kollekció, őszi divat, sztárok

Párizsi dzsungel a pesti flaszteren

László Márta

Az extravaganciájáról ismert Pásztor Anna óriási lelkesedéssel vetette bele magát egy különleges divatbemutatóba! Először dolgoztak együtt a világhírű KENZO divattervezői a H&M-mel, és az elsők között Budapesten vonultatták fel darabjaikat. A debütálásra hazai sztárokat és bloggereket hívtak meg. Görög Zita és Dukai Regina is boldogan próbálgatta az elsőre meghökkentőnek tűnő ruhadarabokat!

Tovább olvasom »
bemutató, Cannes, film, Kispál és a Borz, rendező, színész

Cannes-ból jöttek, mesterségük címere a film

PP-Eletforma

A 6. Mozinet Filmnapokon a Cannes-ból érkező legújabb filmszenzációkra hatalmas érdeklődés mutatkozott: Park Chan-wook (A szobalány), Asghar Farhadi (Az ügyfél) és az Oscar-díjas Michael Dudok de Wit (A vörös teknős) alkotásaira már elővételben elkelt az összes jegy a Puskin moziba és a fesztiválon résztvevő 13 fővároson kívüli art moziban is több teltházas vetítést tartottak. A rendezvényre több film alkotója ellátogatott: az említett Dudok de Wit mellett Alain Guiraudie (Állva maradni) és Juho Kuosmanen (Olli Mäki legboldogabb napja) válaszolt a közönségtalálkozókon a nézők kérdéseire. A fesztivál legsikeresebb filmje az iráni Az ügyfél volt, a kétszeres cannes-i díjas alkotást (legjobb forgatókönyv és legjobb férfi színész) összesen 804-en nézték meg.

Tovább olvasom »
bemutató, Comet, Herrer Sári, klip, Puskás Peti, The Biebers

Puskás Peti és a vadi új Comet klip

László Márta
Idén közösen rendezi a Comet gálát az RTL Magyarország és a Viacom. A november 25-ei esemény teljes egészében megújul. A díjátadóhoz új dalt is készített a The Biebers, valamint a Mary Popkids énekesnője, Herrer Sári. A dalhoz készült klip már debütált! A Minden a miénk című szám klipjét Czibulya Nikol rendezte, aki már többször is dolgozott a The Biebers zenekarral.
Tovább olvasom »
Babiczky László, bemutató, dedikálás, könyv, rendező televízió, Zsurzs Éva, Zsurzs Kati

Zsurzs, az ember

László Márta

Nemrég jelent meg Babiczky László és Zsurzs Kati közös könyve a nagyszerű televíziós rendezőről, Zsurzs Éváról. Az alkotók Június 10-én pénteken délután 5-kor dedikálnak Budapesten, a Vörösmarty téren, a Gondolat sátrában! Ott kell lennünk!

Tovább olvasom »
bemutató, bor, Bujdosó, rozé, újdonság

Katamarán Rozé a sláger

László Márta

Jön a nyár, nincs is jobb, mint a teraszon üldögélve nézzük a naplementét, zenét hallgatunk, és kortyolgatunk egy kellemes rozét. Régebben annyira nem volt kedvelt, de az utóbbi időben egyre többen keresik ezt a borfajtát. A könnyű nyári ételekhez, a salátás baromfis fogásokhoz nagyszerűen illik. Vagy mint említettem: csak úgy magába…  

Tovább olvasom »
bemutató, Cervantes, ELTE TÓK Zenés Színpada, fiatalok, Frigyesi Tibor, hit, Ma Mancha lovagja

Búsképű lovag jár a Kiss János altábornagy utcában

László Márta

Ne azt nézzük, hogy milyen az ember és az őt körülvevő világ, hanem azt, hogy milyen lehetne! Ne azt kutassuk, hogy miért halunk meg, hanem azt, hogy miért élünk! Ez a mottója az ELTE Tanító és Óvóképző Kar most 35 esztendős Zenés Színpada legújabb bemutatójának, a La Mancha lovagjának – a fergetegesen friss, felszabadult, hittel teli fiatalok előadásának!   

Tovább olvasom »
bemutató, gyerekek, rajzfilm, SpongyaBob, tévé

Milyen lesz a szárazföldi Bikinifenék? Mutatjuk…

Krajcsó Judit

SpongyaBob és barátai hamarosan zenés musicalben is szórakoztatják majd a Nickelodeon világhírű sorozatának rajongóit. Bikinifenék lakói május 1-jén, vasárnap közel hét órás maratoni epizódokkal érkeznek a gyerekcsatornára, a színpadi változat pedig  júniusban debütál Chicagóban, mielőtt a Broadway felé venné az irányt.

Tovább olvasom »
ásványok, bemutató, Föld Fesztivál, fotókiállítás, Fővárosi Állat- és Növénykert, sziklamászás

Föld Fesztivál – állatokkal, ásványokkal

László Márta

Programok sokaságával várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztiválon. A városligeti intézmény és partnerei jóvoltából a közönség nemcsak az állatmentés kulisszatitkait, a Gemenc, vagy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti kincseit ismerheti meg, hanem bepillantást nyerhet az ásványok színpompás, csillogó világába, sőt, még a sziklamászást is kipróbálhatja avatott szakemberek segítségével.

Tovább olvasom »
bemutató, debreczeni Csokonai Színház, kortárs francia szerző, Luis de Funes, Mészáros Tibor, Valere Novarina

Imígyen szóla Louis de Funès

László Márta

Valère Novarina francia szerző-rendező darabját hozza Budapestre a debreceni Csokonai Színház. Az Imígyen szóla Louis de Funès április 17-én 18 óra 30 perctől látható a Nemzeti Színház Kaszás Attila Termében a MITEM vendégjátékaként. 

Tovább olvasom »
bemutató, népszerű program, torony, vajdahunyadvár

Toronyokba zárt titkok

László Márta

Ismét megnyíltak a Vajdahunyadvár népszerű tornyai. A Mezőgazdasági Múzeum két különösen érdekes helyszíne a téli szünet után újra várja vendégeit. A titokzatos tornyokban 120 évig csak a múzeum munkatársai koptathatták a lépcsőket.

Tovább olvasom »
bemutató, nagyjátékfilm, Nemes Gyula, Nemes Jeles László, Udo Kier, Zero

Keresd a ZEROt, mielőtt betiltják!

László Márta

Szokatlan, soha nem látott magyar film kerül hamarosan a hazai mozikba. Nemes Gyula második nagyjátékfilmje fanyar humorú, provokatív alkotás: van benne lázadás a kapitalista, globális világgazdasági rendszer ellen, afrikai tájak, cseh zene és gyönyörű méhes-mézes szex-jelenet. A ZERO Kovács Krisztián, Martina Krátká, Udo Kier, Tóth Orsi, Nemes Jeles László, Szirtes András, Lénárt István Lavro Ferenc, Mohamed Maiga és Dicko Jibrilla főszereplésével 2016. március 24-én kerül a hazai mozikba! 

Tovább olvasom »
bemutató, debrecen, kosztümös fantasy, monodráma, Orlando, színház, Virginia Woolf

Orlando Debrecenben

László Márta

A XX. századi modern irodalom egyik mestereként számon tartott írónő, Virginia Woolf műve érzékenyen, költői szépséggel megírt, kosztümös fantasy. Orlando, a főszereplő rendkívül lassan öregszik, majd háromszázötven év alatt tizenhat éves, álmodozó tekintetű fiúból harminchat éves, irodalmi sikereket magának tudható nővé cseperedik. A nemváltás csak egy a számtalan kaland közül, melyet átél. A színpadon monodrámai formát kapó alkotás fiktív életrajzként kulturális és társadalmi kérdéseket vet fel, és egy fantasztikus, a viszonylagosságok és változások hálójában eltelt életről mesél.

Tovább olvasom »
bemutató, bor, illat, íz, sör, VinCE Budapest

Borra Sör az idei VinCE Budapesten

PP-Eletforma

Idén először vesz részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Rendhagyó módon, a március 3-5. közötti VinCE Budapest lesz a Sörszövetség 2016-os, „Sör mi több” eseménysorozatának nyitó helyszíne. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan kiváló sör és étel párosok mutatkoznak be, amelyek új élményt kínálnak a boros közönségnek is.

Tovább olvasom »
bemutató, Csokonai Színház, dráma, Rómeó és Júlia, Shakespeare

Rómeó és Júlia

László Márta

Shakespeare szerelmi tragédiáját mutatja be Szikszai Rémusz rendezésében, Szakács Hajnalka és Vecsei Miklós főszereplésével a debreceni Csokonai Színház. A darab premierje február 19-én lesz. 

Tovább olvasom »
bemutató, Eszenyi Enikő, film, Gondolj rám, interjú, Kern András, Vámos Miklós

Kern felesége is Gondol rá…

László Márta

Eszenyi Enikő dr. Borlai feleségét alakítja a GONDOLJ RÁM című filmben. A művésznő nagyon izgult a forgatás alatt, mert nagyon szeretett volna megfelelni férjének, a rendezőnek, a Kern-színvonalnak. Színház igazgatóként csak azt sajnálja, hogy kollégája a színházban még sosem rendezett!

Tovább olvasom »
bemutató, film, Gondolj rám, Kern András, mozi, rendezés, Vámos Miklós

Végre megint Kern-MOZI!

László Márta

Gondolj rám! Ez Kern András új filmjének címe. A produkció a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél, hazugságainkon, árulásainkon, bűnös és gyakran a visszájukra forduló „jót akarásainkon” keresztül egyfajta szembenézés önmagunkkal. Ne hagyd ki!

Tovább olvasom »
Az ajtó, bemutató, Csokonai Színház, debrecen, premier, színdarab. Szabó Magda

Ajtó a debreceni színházban

László Márta

Nincs jubileumi évad Szabó Magda-bemutató nélkül, így a Régimódi történet 2013-as premierje után az idén 150 éves Csokonai Színház ismét egy klasszikussal várja az írónő rajongóit. Szabó Magda egyik legnagyobb hatású, legismertebb regénye, Az ajtó színpadi adaptációjának premierje január 15-én lesz. Emerenc szerepében Kubik Annát, az írónőében Varga Klárit láthatja a közönség.

Tovább olvasom »
bemutató, előzetes, film, Hurok, Madarász Isti

Hahó! Filmcsemege a láthatáron!

László Márta

Tavasszal érkezik a mozikba Madarász Isti első nagyjátékfilmje, a Hurok című romantikus akciófilm! A szűkszavú sajtóanyagból és a filmrészletből csak annyi derült ki számomra, hogy izgi lesz, és nagyszerű az operatőri munka! Várjuk a bemutatót!   

Tovább olvasom »
bemutató, interjú, könyv, Krizsó Szilvia, Sthal Judit

Ott leszek valaki karácsonyfája alatt…

László Márta

Sthal Juditot könnyebb öltöztetni, mint etetni! Egyebek közt ezt is megtudhatjuk abból az interjúból, amit Krizsó Szilvia készített vele, és ami a Parlamenti Napló, Az este, A szólás szabadsága egykori műsorvezetőjének most megjelent 10 bizalmas beszélgetés című kötetében olvasható.  Egykori kolléganőm négy éve nincs képernyőn. A Radnóti Színpadon készít interjúkat saját Libikóka című beszélgetős műsorában, ezekből válogatta első kötetének anyagát.

Tovább olvasom »
bemutató, film, háború, múlt, Törőcsik Mari

Jön, jön az Északi fény! Már nagyon várjuk!

Krajcsó Judit

Szerelemről, titkokról és a kísértő múltról szól Mészáros Márta új filmje, az Északi fény. Két szálon, a jelenben és múltban játszódik a történet,amelynek hátterében egy apátlan nemzedék, a háborús gyerekek identitás-válsága áll. A film főszereplője Törőcsik Mari.

Tovább olvasom »
bemutató, Furcsa pár, kikapcsolódás, Neil Siomon, színház, Szolnok, szórakozás

Tisza-parton a Furcsa pár

László Márta

Mit tehet az ember, ha elhagyja a felesége, és nincs tovább maradása a korábbi közös lakásban? Például beköltözhet a legjobb barátjához.Az először jónak tűnő ötlet azonban rémálommá válhat… És ez most derül ki Szolnokon!

Tovább olvasom »
bemutató, kutya wc, kutyaparkoló, kuzya, piknik, program, Szabadság tér, szoktatás

Teszteld a kutyaparkolót és a kutya wc-t

PP-Eletforma

Van-e még probléma a kutyás életmód körül? A felelős városi kutyatartást népszerűsítő egyesület, az EB OVO Egyesület idén arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kutyatartók egyre tudatosabbak legyenek, ezért egész napos kutyás pikniket rendez szeptember 27-én vasárnap 10 órától az V. kerületi Szabadság téren.

Tovább olvasom »