bélyegblokk

bélyegblokk, Év Gyógynövénye, gyógyászat, levendula, Maros Krisztina, természet

Ez lett idén az Év Gyógynövénye

László Márta

A valódi levendula lett 2018 gyógynövénye – így döntött a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya. Ebből az alkalomból alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta. A sorszámozott blokk 70 000 példányban, Maros Krisztina grafikusművész tervei szerint, az ANY Biztonsági Nyomdában készült.

Tovább olvasom »
1956-os forradalom és szabadságharc, 60 évforduló, bélyegblokk, Elekes Attila grafikus, november 11., október 23.

’56 emlékezete bélyegen

László Márta

Alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszöntötte az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját a Magyar Posta. Érdekessége, hogy színvilágával és a középen található kör alakú perforált bélyegképpel az 1956-os forradalom és szabadságharc közismert jelképét, a lyukas zászlót idézi fel. A blokk bélyegképén az ’56-os események egyik hőse és egyben áldozata, Szeles Erika Kornélia (1941–56), míg keretrajzán a forradalom eseményeiről, ismert és ismeretlen, elhunyt vagy még ma is élő hősökről készített fotók alkotta montázs látható. Az újdonságot Elekes Attila grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

Tovább olvasom »
Alaptörvény, bélyeg, bélyegblokk, boríték, évforduló

Ötéves Magyarország Alaptörvénye

PP-Eletforma

A Magyar Posta Magyarország Alaptörvénye aláírásának ötödik évfordulója tiszteletére, a 2011-ben kibocsátott Magyarország Új Alaptörvénye című bélyegblokk fekete sorszámozású alap-, és piros sorszámozású kristályos változatát 4000-4000 példányban „Ötéves Magyarország Alaptörvénye”, „2016. április 25.” szövegezésű felülnyomással bocsátja ki. A blokk felülnyomása és a kapcsolódó kiadványok – a 2011. évi kibocsátást is tervező – Benedek Imre grafikusművész terve alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben készült. A fotóművész Hajdú József. 

Tovább olvasom »