bébi

bébi, csoki, cukor, elhízás, farsang, kövér gyerek, népbetegség, ünnep

Kövér a gyereked? Nem lesz jó vége!

PP-Eletforma

Bár az ünnepi étkezéseknél a szülők többsége engedékenyebb, mint az év többi részében, nem szabad elfeledkezni arról, hogy a kisgyermekek tápanyagigénye merőben eltér a felnőttekétől, ezért például farsangkor sem ehetik ugyanazt, mint a család többi tagja. Kifejezetten aggasztó tény, hogy az 1-3 éves gyerekek a maximálisan ajánlott cukormennyiség több mint másfélszeresét fogyasztják minden nap, az ünnepi időszakban pedig tovább emelkedik ez a szám.

Tovább olvasom »
Arun, bébi, elefánt, Fővárosi Állat- és Növénykert, névadás

Arun lett a bébi bambi

László Márta

Péntek délig lehetett szavazni a múlt szerdán született kiselefánt nevére. Végül az Arun név kapta a legtöbb szavazatot. A szanszkrit eredetű név egyik jelentése hajnal, és a jövevény valóban hajnalban született. Ráadásul ugyanez volt a neve az Állatkert egy korábbi, legendás elefántbikájának is.

Tovább olvasom »
bébi, borjú, elefánt, keresztelő, látogatás, szavazás, újszülött

Bambi bédi

laszlomarta

Mától már megnézheted a Fővárosi Állat- és Növénykert legkisebb gyermekét, a szerdán hajnalban született kiselefántot. A borjút azért nem egész nap, hanem “csak” délelőtt 10-től délután 2-ig láthatod! A kicsi egészséges, rendesen táplálkozik, és már az is kiderült róla, hogy kisfiú. A nevéről szavazhatsz!

Tovább olvasom »
bébi, ellés, Fővárosi Állat- és Növénykert, újév, zsiráf

Megszületett XXXII. Rothschild

László Márta

Egy zsiráfborjú a 2017-es esztendő első újszülöttje a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A jövevény január 1-én kora délután jött világra. Néhány nap múlva a nagyközönség is láthatja. Budapesten 1868 óta szaporodnak a zsiráfok, a mostani borjú már a 32. az itt született zsiráfborjak sorában.

Tovább olvasom »
bébi, kéz, körömlakk, pasztell, tónus, trend

Üde bébiség a kézen is!

László Márta

Narancssárga, rózsaszín, kék, zöld esetleg nude? Milyen színre fessük a kéz- illetve lábkörmeinket? Harmonizáljon, vagy legyen eltérő színű? Esetleg variáljuk a színeket akár több körmünknél is?  Ha igen, akkor hogyan? Körömfestés előtt ki ne szembesült volna már ezekkel a nagy dilemmákkal. Segítek! 

Tovább olvasom »
Banya, bébi, Fővárosi Állat- és Növénykert, kétujjú lajhár, születés

Banya komolyan veszi a fajfenntartást

László Márta

Folytatódik a kétujjú lajhárok családregénye a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Banya nevű nőstény, annak ellenére, hogy többszörös anya, sőt, nagymama és dédmama is, a közelmúltban ismét világra hozott egy utódot. A kölyök december 21-én született, de még most is kell némi szerencse ahhoz, hogy a közönség megpillanthassa. A lajhárkölyök ugyanis anyja hasán csimpaszkodik, így akkor lehet csak jól látni, ha a nőstény épp közlekedik az ágak között.

Tovább olvasom »
baba, bébi, csecsemő, videó

Hogyan játszunk a babával?Tippek

DPA

Sok vita folyik arról, hogy kell-e fejleszteni egy teljesen egészséges párhónapos babát. A válasz – szerintünk – nem. Ennek ellenére játszani lehet vele, hiszen élvezi felfedezni a világot. Tippjeink következnek.

Tovább olvasom »
bébi, tavasz

Tavaszi babamenü

PP-Eletforma

Tél végére kiürülnek vitamin- és ásványi anyag raktáraink, gyakran vagyunk fáradtak, esetleg náthásak. Felnőttként ilyenkor rendszerint mézes teával, vitaminkészítményekkel vagy C-vitaminban gazdag mediterrán gyümölcsökkel próbáljuk felvenni a harcot a kórokozókkal szemben. De mi a helyzet az 1 év alatti csecsemőkkel? A kisbabák még nem ehetnek mézet, narancsot vagy mandarint, mert ezeknek ilyen apró korban még allergizáló hatása lehet. A kora tavaszi friss, hazai gyümölcsöket (például az epret) szintén kerülni kell még.

Tovább olvasom »