Facebook hozzászólás
503

BBQ oldalas

Azt megfigyelték már, hogy a grillsütők mellett inkább a férfiak serénykednek? Grillezni jó, mert társasági esemény, erősíti a baráti kapcsolatokat, ráadásul isteni dolgokat lehet közben enni.

BBQ oldalas, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

A pác hozzávalói:
1,5 dl barna cukor
4 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál őrölt bors
1 evőkanál só
1 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál fokhagymapor

2,5 kg oldalas
olaj
barbeque szósz

Elkészítés:
Vásároljunk egész oldalast a hentesnél, és kérjük meg, hogy vágja hosszában ketté. Keresztben már mi is el tudjuk darabolni. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd dörzsöljük be alaposan az összekevert fűszerekkel. Ezt megkönnyíthetjük, ha fűszerezés előtt egy gondolatnyi olajjal bekenjük az oldalast, jobban fog tapadni rá a fűszer. Mivel lassú tűzön fogjuk sütni a húst, nem feltétlenül kell pihentetni a pácban, lesz idő rá, hogy átjárják az ízek a grillen is. 110 fokon süssük a húst úgy, hogy közvetlenül ne érje láng. Ez több órát fog igénybe venni. Akkor jó az oldalas, ha a csontokat már könnyedén ki tudjuk húzni belőle. Ekkor kenjük be alaposan barbeque szósszal – lehet készen vásárolt vagy saját készítésű is -, és süssük még 30 percig a húst, de nagyon figyeljünk, mert csak karamellizálni szeretnénk a felületet, nem pedig odaégetni.

Nyakig a pácban – avagy a grillezés rejtelmei
Mit csináltok a hétvégén? Gyertek át, sütögetünk valamit a grillen, iszunk hozzá jó hideg fröccsöt, dumálunk egy jót, a gyerekek játszanak. Rendben? Akkor 7-re várunk benneteket! Sok családnál hangzik el ez a beszélgetés mostantól egészen október végéig, ameddig tart a grill szezon.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!