baracklekvár

baracklekvár, dió, gombóc, ricotta, túró

Diós, kajszis ricotta golyó

Bartek Kata

A ricotta az olasz konyha egyik alapvető alapanyaga, a sajtgyártás mellékterméke. A ricotta alapja ugyanis a sajt készítése során felmelegített tejből visszamaradt savó, amelyet újra felhevítenek, amit ebből leszűrnek, az maga a ricotta.

Tovább olvasom »
baracklekvár, omlós tészta, reszelt tészta, retro

Borzas Kata

Kandikó Éva

Klasszikus családi recept, minden háztartásban ismerik ezt a receptet, vagy ehhez nagyon hasonlót. A jó házi baracklekvár csodákat tesz az egyszerű omlós tésztával.

Tovább olvasom »
baracklekvár, dió, kakaó, körte, lepény

Körtés, diós lepény

Kard Éva

Körte, dió, kakaó – verhetetlen triót alkotnak. Szeretjük az olyan süteményeket, melyeknek összeállítása csak néhány percet igényel, viszont ellenállhatatlanul finomak. Ez is közéjük tartozik.

Tovább olvasom »
barack, baracklekvár, dió, lakodalmas sütemény, rum

Barack

Emese Fodor

Nem tudom, most milyen sütemények divatosan a falusi lagzikban, de gyerekkoromban biztosan nem múlhatott el lagzi e nélkül a sütemény nélkül. Elkészítése türelmet igényel, de megéri a fáradozás.

Tovább olvasom »
baracklekvár, csoki, dió, háztartási keksz, zserbó

Zserbógolyó

Emese Fodor

Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!

Tovább olvasom »
baracklekvár, császármorzsa, mazsola, tojás

Császármorzsa

Kandikó Éva

Az igazi kaiserschmarnn receptje. A bécsi konyha legismertebb édessége, mely a volt Osztrák–Magyar Monarchia országaiban a mai napig népszerű étel. A gyerekek különösen imádják, de a felnőttek is szívesen fogyasztják egy-egy tartalmasabb leves után második fogásnak.

Tovább olvasom »
baracklekvár, dió, kakaó, karácsony, zserbó

Karácsonyi zserbó

Kandikó Éva

A receptet tizenéve kaptam egy híres tévés személyiség édesanyjától, azóta is csak ezt a receptúrát vagyok hajlandó megsütni karácsonykor, mert ez pont olyan, amilyennek szeretem. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.

Tovább olvasom »