bál

artista, bál, farsang, Fővárosi Nagycirkusz, hagyomány

Álla a bál a cirkuszban

László Márta

Artista Bált rendez a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete és az Artistaművészek illetve a Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete a Fővárosi Nagycirkuszban. A régi hagyományokat felelevenítve sok év kihagyás után ma ismét ünnepelnek a művészek és családtagjaik. A jövőben minden februárban újra megrendezik majd a manézsos mulatságot. 

Tovább olvasom »
bál, Balatonfüred, hagyományőrzés, program, reformkor

Párták és menték a főszerepben

László Márta

Ismét visszaidézték a romantikus reformkort Balatonfüreden. Tizenkettedik alkalommal varázsoltak XVIII. századi hangulatot a történelmi városrészben. A helybeliek pedig újra felöltötték korabeli ruháikat, hogy reggeltől estig fotózhassák őket a turisták. Szombaton este pedig így mentek vacsorázni, táncolni a híres Anna-bálok termébe.    

Tovább olvasom »
bál, bor, farsang, menedzser, polgári hagyomány, szövetség

Ez igen! Már a báloknak is van szövetsége!

PP-Eletforma

A polgári hagyományok iránti elköteleződés jegyében megalakult a Magyar Bálok Szövetsége. Az összefogás olyan báli szervezőket tömörít, amelyeknek az elmúlt években kifejtett munkája hozzájárult a magyarországi báli kultúra népszerűsítéséhez, hagyományai ápolásához.

Tovább olvasom »
bál, divat, farsang, jelmez, maskara, Regio Játék

Hódítanak a Star Wars- és a Jégvarázs-jelmezek

PP-Eletforma

Az idei farsangon a gyermekek többsége egy-egy mesehős jelmezébe bújik. A legnépszerűbbek a Jégvarázs- és a Star Wars-karakterek lesznek. Január közepétől február elejéig tart a jelmezvásárlási szezon. A REGIO JÁTÉK felmérése alapján a magyar szülők fele egy hónappal, 37 százalékuk pedig két héttel a bál előtt szerzi be vagy készíti el a farsangi maskarát.

 

Tovább olvasom »
bál, divat, ősz, parti, trend, Weisz Fanni

Dress code kisokos Weisz Fannitól

PP-Eletforma

Az exkluzív divatesemények színes kavalkádjában és a hamarosan beköszöntő báli időszak alkalmából Weisz Fanni stílustippeket adott, hogyan öltözzünk fel egy-egy jeles eseményre a 2015-ös trendekhez igazodva. Figyeljetek külön a színekre!

Tovább olvasom »
bál, otthon, recept

Mi legyen a báli menü? Segítünk…

PP-Eletforma

A jó kétszáz éve felszolgált báli menük egyikéről Gvadányi József gróftól szerezhetünk tudomást, aki 1790-ben, az Egy falusi nótárius budai utazásában leír egy bált a Hétválasztó Fejedelem (a mai Váci utcában volt) termeiben. Nótárius uram a hosszú út után először enni-inni szeretett volna.

Tovább olvasom »