Badacsony

Badacsony, édesség, fahéj, túró

Túrógombóc fahéjas tejföllel – Badacsonyból

László Márta

Ez a recept méltó befejezése egy ünnepi vacsorának. A lágy túrógombócok omlanak szét az ember szájában ezzel a fantasztikus öntettel. Semmiképp sem feledkezz el egy pohár badacsonyi bort is kínálni hozzá! Ezt a különlegességet ugyanis Badacsonyban, egy teraszon ettem, és így együtt nem tudtam eldönteni: a kilátás vagy a gombóc a szebb? A receptet csak Veletek osztotta meg a séf!     

Tovább olvasom »
Badacsony, balaton, bor, fogas, grillezett zöldségek, kéknyelű

Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással

László Márta

Nálam a hal mindent visz! És mindig! Ezt a fantasztikus fogást Badacsony oldalában kóstoltam, egy teraszról bámulva közben a világ legszebb tavát. A hozzá kínált bor úgy harmonizált a mártással, a hallalal, a zöldségedkkel, hogy csak ámultam! Ennél finomabb szombat esti vacsit el sem tudok képzelni – még otthon sem! Próbáljátok ki!      

Tovább olvasom »
Badacsony, bor, Borterasz, Kisfaludy-Ház Étterem, pálinkakrém, Ürmöske

Bor, mámor, Badacsony

László Márta

Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal ugyanis a legmagasabb ponton fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszkélkedhet nemrég megnyílt Borteraszával, ahol minőségi borokkal és ételekkel élvezhetjük a szemünk elé táruló, páratlan balatoni kilátást.

Tovább olvasom »
Badacsony, balaton, bor, program, rendezvény

Badacsony Bor7 – borfesztivál, új köntösben

PP-Eletforma

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket 2017. július 14-30. között a Badacsony Parkban. A fesztivál egyik újítása, hogy a kitelepülő 14 borászat zöme ezúttal a színpadon is bemutatkozik majd esténként.

Tovább olvasom »
Badacsony, Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, kisiskolás, óvodás, rajzpályázat

Milyen a Te Badacsonyod?

László Márta

Strand, csónakázás, egy jó horgászás, a hal illata, a szüret izgalma, a palacsinta édes íze. Mutasd meg, mi a jó a Balatonban és Badacsonyban! Rajzpályázatot hirdet a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz a kicsiknek. A nyereményt Badacsony legmagasabban fekvő, legszebb panorámájú étterme nyújtja majd akár egy egész osztálynak!

Tovább olvasom »
Badacsony, bor, gasztronómia

Badacsony: híres bor mellé híres étket!

PP-Eletforma

Ne csak borairól, hanem saját ételéről is legyen híres a badacsonyi régió! Ez a célja a Badacsonyi Körnek, amelyet négy badacsonyi pincészet, az Istvándy, a Laposa Birtok, a Szeremley Birtok és a Válibor alapított. A még ismeretlen fogás alapanyagait neves szakemberek kutatják fel.

Tovább olvasom »