ausztria

agyvelőgyulladás, ausztria, horvátország, kullancs, védettség, védőoltás

Agyadra mehetnek!

PP-Eletforma

Jön a tavasz, és vele együtt jönnek a kullancsok is! Ideje beadatni a védőoltást, hogy a szezonra kialakulhasson a kullancsencephalitis elleni védelem. A vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás első fázisának tünetei – fejfájás, fáradtság, rossz közérzet – általában a kullancscsípést követő 5-14. napon jelentkeznek. Nem lehet előre tudni, hogy kinél okoz súlyos betegséget.

Tovább olvasom »
ausztria, bakancs, hótaposó, kikapcsolódás, kirándulás, programajánló, tél, túra

Menj, amerre a hó hív!

László Márta

Reneszánszát éli a túrázás, egyre többen választják ezt a sportot feltöltődés céljából. A téli túrázás, a hófödte természet felfedezése pedig különleges, egyedi élmény. Alsó-Ausztriában számtalan útvonal közül lehet választani, mindegyik festői tájakon halad át, és a fáradt barangoló bármikor betérhet egy hangulatos hüttébe, megpihenhet egy barátságos szállodában. A zsúfolt ünnepek után már egy rövid túra is jót tesz testnek-léleknek, de újévi, életmód-váltó fogadalomként is ideális választás a rendszeres kirándulás a hegyekbe, a friss levegőn. Bakanccsal, hótalppal – túrára, kalandra fel!

Tovább olvasom »
ausztria, síelés, stájerország, téli sport

10 mesés hely Stájerországban – csodás képekkel!

PP-Eletforma

Stájerország a magyar üdülővendégek legkedveltebb osztrák tartománya a kiváló sípályáinak, a változatos programlehetőségeknek és a megfizethető áraknak köszönhetően. Most tíz olyan helyszínt ajánlunk, amelyek nem csak gyönyörűek, de minden igényt kielégítenek üdülés szempontjából.

 

Tovább olvasom »
ausztria, James Bo, síelés, tél, turizmus

10 program, amiért érdemes télen a sógorokhoz látogatni

PP-Eletforma

A téli sportoknak rendszeresen hódoló fél millió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a szomszédos ausztriai tartományt, Stájerországot. A tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, különösen vonzó, hiszen  festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.

Tovább olvasom »
ausztria, Burgenland, gasztronómia, utazás

Gasztroparadicsom épp a szomszédban!

PP-Eletforma

A számos európai kulináris központ közül a dél-burgenlandi Élvezetek régiója egy kevésbé ismert, viszont annál különlegesebb varázsos szeglet. Évezredes borkultúrája és gasztronómiai kínálata világszinten páratlan, a megtestesült földi paradicsom. Nyugati szomszédunk számos jellegzetessége közül megmutatjuk az öt legérdekesebbet!

Tovább olvasom »