aszpirin

aszpirin, hatékonyság, megelőzés, szív és érrendszer, vérrögök

Honnan tudom, hogy hatástalan nálam az aszpirin?

PP-Eletforma

Egy esetleges szívinfarktus vagy stroke megelőzése gyanánt sokan szednek alacsony dózisú aszpirint, mely köztudottan –vérlemezke- thrombocyta aggregáció gátló hatással is rendelkezik.Néhányuknál azonban a kívánt eredmény elmarad, és mégis kialakulnak életveszélyes vérrögök. Mi ennek az oka?

Tovább olvasom »
aszpirin, egészség, rák

Aszpirinnel a gyomorrák ellen

PP-Eletforma

A naponta szedett aszpirin csökkenti a bél- és gyomorrák kockázatát – derült ki egy brit elemzésből. A kutatók úgy vélték, ha Nagy-Britanniában minden 50 éves vagy annál idősebb ember tíz éven át szedné a gyógyszert, akkor elkerülhető lenne körülbelül 122 ezer haláleset.

Tovább olvasom »
aszpirin, magas vérnyomás, trombózis

Van, amire az aszpirin sem jó!

PP-Eletforma

Az aszpirin szedése bevett kezelési forma láz- és fájdalomcsillapításra, a szívinfarktus és a stroke megelőzése céljából, viszont gyakori félreértés, hogy a vénás trombózis prevenciójaként is hatásos terápiás módszer.

Tovább olvasom »
aszpirin, aterotrombózis, trombózis, trombózis jelei, vérrög

Aszpirinnel a trombózisok ellen?

PP-Eletforma

Trombózisról beszélünk, ha az érrendszerben a fokozott alvadás miatt vérrög (thrombus) képződik. Ennek megfelelő kezelése elengedhetetlen, a súlyosbodás, vagy akár egy végzetes kimenetelű tüdőembólia elkerülése miatt. Prof. Dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási szakértője, belgyógyász, klinikai farmakológus az aszpirinnel történő kezelés körüli félreértéseket oszlatta el.

Tovább olvasom »