aszalt szilva

aszalt szilva, pulykamell, vendégvárás, vörösbor

Vörösboros, aszalt szilvás pulykamellfalatok

László Márta

Imádom a vendégeket! Ha váratlanul érkeznek, az sem baj, de azért jobb, ha legalább kicsivel korábban tudok róla – már persze a saját érdekükben! Ez a recept is egy remek vendégváró, de nem árt, ha megfelelő időt áznak a borban a szilvák! Kedves Vendégek! Minél többet fürdőznek a szemek, annál jobban érzed majd Te is magad! Persze az alkohol elszáll, de az íze mennyei lesz!    

Tovább olvasom »
aszalt szilva, dió, rétes

Diós, aszalt szilvás rétes

Krajcsó Judit

Szeretünk rétestészta lapokkal dolgozni, gyors és egyszerű, a különféle töltelékekkel pedig szájíz szerint variálhatók. Most egy diós, aszalt szilvás variációt mutatunk, amely bizonyára nagy kedvenc lesz!

Tovább olvasom »
aszalt szilva, szilva

Hull a szilva a fáról

Kandikó Éva

Ha csak azt tudnánk a szilváról, hogy számos egészségvédő tulajdonsággal rendelkezik, jól használható kalóriaszegény diétában, illetve hogy meglehetősen gazdag A-, B- és C-vitaminban, akkor is érdemes lenne belőle bőséggel fogyasztanunk ősszel.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, barack, gyümölcs, majonéz, nyár, sajt, saláta

Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Hajós Ágnes

A sajt és a gyümölcs kiváló párosítás, akár főételben, akár salátában. Válogassunk a sajtok közül, egyszer karakteresebb, máskor lágyabb ízű sajtot használjunk, sőt, akár a barackot is lecserélhetjük, így egy alapreceptből többféle salátát varázsolhatunk.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, darált hús, egzotikus, fasírt

Aszalt szilvás, chilis húsgombócok

Kandikó Éva

A recepttel egy tévéműsorban találkoztam, de annyira átalakítottam, hogy szegényre a saját anyja sem ismerne rá. Amint elkészült, gyorsan lejegyeztem a receptjét, mert olyan jól sikerült, hogy mindenképp helyet követel magának az ételeink sorában.

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bor, kacsamáj, szűzpecsenye, ünnepi fogás

Töltött szűzpecsenye – tévés főszerkesztő módra

László Márta

Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom – akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!  

Tovább olvasom »
aszalt szilva, bacon, családi ünnep, karácsony, pulyka, születésnap, ünnepi étel

Pulykakoszorú, az ünnep fénypontja

Kandikó Éva

Felfedezése és kipróbálása óta minden ünnep number one-ja ez a pulykamellből készült étel. Mindegy, hogy karácsony, születésnap vagy házassági évforduló, ez az étel mindig asztalra kerül nálunk, és soha senki nem unja. Variálható aszalt barackkal, karácsony közeledtével akár aszalt áfonya is kerülhet bele, kipróbálhatjátok pulyka helyett csirkével is, de a sok bacont ne hagyjátok el róla!

Tovább olvasom »