Facebook hozzászólás
524

Aszalt paradicsomból pesto

A legjobb módszer arra, hogy finomat együnk, és nagyon gyorsan végezzünk a főzéssel. Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem  aszalt paradicsomból is. Nem tudunk vele mellényúlni, imádni fogja a család. Légmentesen lezárva a hűtőben egy hétig tárolható.

Aszalt paradicsom pesto, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csésze napon szárított, olajban eltett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 csésze reszelt parmezán
1 teáskanál só
néhány tekerésnyi bors
olívaolaj

Elkészítés:
A paradicsomokat szedjük ki az olajból, tegyük egy késes betétű aprítógép tartályába. Az olajat ne öntsük ki! Tegyük a tartályba még a fokhagymát, a bazsalikomot, a sót, borsot, néhányszor forgassuk meg az alapanyagokat a gépben. Ezután adjuk hozzá a sajtot, és még annyi olajat (nyugodtan használjuk azt az olajat, ami a paradicsomon volt), hogy pesto szerű masszát kapjunk. Ennek az olajossága ízlésünktől függ, ehhez mérten adagoljuk az olajat. Nincs más dolgunk, mint átmelegíteni a pestót egy serpenyőben, és hozzáadni a kifőtt tésztát. A maradékot hűtőben tároljuk!

Aszalt paradicsomos ciabatta
Szintén egyik konyhai kísérletem eredménye, ami olyan jól sikerült, hogy örökre bevonult a családi repertoárba. Leggyakrabban hétvégén készítem, hogy másnap legyen mit csomagolni a család munkába induló férfi tagjainak. A kenyérsütő gép pedig szinte minden munkát elvégez helyettem. És az aszalt paradicsom nem csak pestónak jó!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!