ásványvíz

ásványvíz, folyadék, helyes táplálkzás, megelőzés, mozgás, vesekő

Helytelen életmód szüli a vesekövet

PP-Eletforma

A népesség 5 százalékát érinti a húgyúti kövesség Magyarországon. Az esetek száma egyre nő, amiben a helytelen táplálkozás, az elégtelen folyadékbevitel, az elhízás és a mozgásszegény életmód játszik nagy szerepet. A betegség az érintettek több mint felénél pár éven belül kiújul annak ellenére, hogy a vesekő sok esetben megelőzhető lenne – hívja fel a figyelmet az Európa-szerte megrendezett Európai Urológiai Hét kapcsán indított felvilágosító kampány keretében a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Szentkirályi Ásványvíz.

Tovább olvasom »
ásványvíz, egészség, fűszerek, mozgás, táplálkozás, túlsúly

A kiegyensúlyozott táplálkozás 7 szabálya

László Márta

Ki ne szeretne karcsúbb, egészségesebb és nagyobb önbizalommal megáldott lenni, különösen ilyenkor a tavasz kezdetével? A sikerhez vezető út első lépése, az elhatározás után a helyesen kivitelezett megvalósítás, melyet 70%-ban a táplálkozás és 30%-ban a testmozgás határoz meg. Mint bármi más elhatározás, ez is az agyban dől el, de ha tudjuk is a helyes táplálkozás alapjait, vajon mindig emlékszünk mindenre? Ehhez nyújt rövid segítséget a kiegyensúlyozott táplálkozás 7 lépésben összegzett szabálya.

Tovább olvasom »
ásványvíz, gasztronómia, limonádé, menta, recept

Márti limonádéja

László Márta

Márta napon mi mást is ajánlhatnék, mint egy finom, hűsítő italt! A barátnőim vezetnek általában a buliból hazafelé, tehát a kerti partin alkoholmentes itallal is készülnöm kell!  

Tovább olvasom »
alkohol, ásványvíz, fittség, mozgás, nyár, saláta, szabadság, vakáció

10 tipp a nyári fittségért

PP-Eletforma

Végre itt a végtelen napozás, a vízparti lazulás és a végeláthatatlan koktélozások időszaka! A jól megérdemelt pihenés alatt azonban hajlamosak vagyunk engedni az egészségtelen élvezetek csábításának, így nemcsak szervezetünket terheljük meg hirtelen, hanem egy-két keresetlen kilóval is gazdagodhatunk

Tovább olvasom »
ásványvíz, folyadékbevitel, víz

Itt a kánikula! De milyen vizet igyunk?

PP-Eletforma

Kevés élelmiszerféle ért el hasonló sikert az utóbbi időben, mint az ásványvíz, amely mára a nyár egyik legfontosabb kelléke lett. Egyelőre a csapvíz vesztésre áll vele szemben, de vajon miért? Felveszi-e vele a verseny a csapvíz? Most itt az iránytű ásványvízhez, csapvízhez, víziváshoz!

Tovább olvasom »
ásványvíz, ivóvíz, Szigetközi Friss víz, víz

Egészséges ember természetes ivóvizet igyon!

PP-Eletforma

“A természetes ivóvíz ugyanakkor nem tévesztendő össze az ásványvízzel, amiben valamelyik összetevő a megszokottnál jóval nagyobb mennyiségben fordul elő. Ezeket a speciális ásványi anyag tartalmú vizeket valamely betegség vagy hiánytünet kezelésére, kúraszerűen ajánlott fogyasztani. Mindennapos használatra a természetes ivóvizeket javaslom.” 

Tovább olvasom »
ásványi anyagok, ásványvíz, hosszú élet, hunza népcsoport, magas vérnyomás, rák, víz

Mi is meghosszabbíthatjuk életünket?

PP-Eletforma

A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Miben rejlik hát a hosszú és egészséges élet titka? 

Tovább olvasom »
ásványvíz, becsület, budapest, pénz

Becsületkasszás italautomaták Budapesten

PP-Eletforma

Izgalmas kezdeményezés kezdődött augusztus 29-én és tart egy hónapig a fővárosban, mely egyfajta képet adhat arról, hogy mennyire fontos számunkra a becsület. Egy nyugat-dunántúli pénzintézet, a Sopron Bank, székhelyének régiójára jellemző “becsületkasszákat” állít ki Budapest két pontján. A nagyvárosra formált becsületkasszákból – azaz hideg ásványvizet kínáló italautomatákból – a palackozott vizet meg lehet venni, de el is lehet venni. Azt, hogy fizet vagy nem, a vásárlók becsületére bízzák. Az akcióból befolyt pénz duplája a Csodalámpa Alapítványé lesz, a szervezők pedig ígérik, a becsület-indexet az akció végén közzéteszik.

Tovább olvasom »
ásványvíz, fesztivál, hőség, víz

Hőségriadó a Soundon!

PP-Eletforma

Az elkövetkező napokban nagy melegre számíthatunk, ezért a Heineken Balaton Sound orvosa felhívja a figyelmet, hogy minél több folyadékot fogyasszanak a látogatók, és lehetőleg hordjanak fejfedőt. A szervezők a hőségriadó időtartamára felfüggesztik az ásványvíz behozatalának mennyiségi korlátozását. 

Tovább olvasom »