arc

arc, borotva, férfi, idő

Kedvelik a pasik a pörgősebb reggeleket

László Márta

Nemcsak a nők tudnak egyszerre több mindent csinálni – az általános elképzelésekkel ellentétben. A férfiak nagy része – annak érdekében, hogy reggel időben elindulhasson otthonról – szintén több feladatot is ellát egyszerre. Ez derül ki egy ismert borotválkozási márka felméréséből.

Tovább olvasom »
arc, barnaság, bor, gyümölcs, kozmetika, kozmetikai tanács, vízháztartás

5 tipp az őszi ragyogáshoz

László Márta

Hamarosan újra pihe-puha pulóverekbe és meleg sálakba burkolózunk, úgyhogy ideje a bőrünket is felkészíteni a hűvösebb napokra. Feller Adrienne-nel, a MOM Park Adrienne Feller Store alapítójával beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne veszítsünk nyári fényünkből.

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, bőrtisztítás, fül, kozmetika, mitesszerek, szépségápolás

Bőrtisztítás fájdalom nélkül? Van ilyen…

Krajcsó Judit

A problémás bőr kezelésében elengedhetetlen a rendszeres időközönként, szakember által végzett bőrtisztítás. A nyomkodással járó fájdalmak miatt sokan mégis inkább nem, vagy csak ritkábban végeztetik el a kezelést, esetleg otthoni ápolással igyekeznek megszabadulni a zavaró bőrhibáktól. Létezik pedig olyan fájdalomcsillapító pakolás is, amellyel az arctisztítással járó kellemetlen érzés a minimálisra csökkenthető.

Tovább olvasom »
arc, bor, kozmetológus szakorvos, napfény, szépségápolás, tavasz

Tavaszi praktikák

PP-Eletforma

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre  élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket! Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás, és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta kozmetológus szakorvos elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi újjászületéséhez.

Tovább olvasom »
arc, bor, öregedés, rádiófrekvenciás kezelés, ráncok

Tükröm, tükröm! Meg se szólalj!

PP-Eletforma

Bizonyos kor fölött minden születésnapunkon meglepődünk, mennyit változtunk. A művészek ezeket a jellemző változásokat használják a különböző korú emberek ábrázolásakor. Ezt programozzák be az alkalmazásokba is, melyek megmutatják, milyenek leszünk évek múlva. Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő cikkéből kiderül, hogyan változik arcunk lépésről lépésre, és – ha az idő kerekét nem is állíthatjuk meg – hogyan késleltethetjük a változásokat.

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, kéz, Lilu, sztár

Lilu téli kézápolási trükkjei

PP-Eletforma

Lilu évek óta szerepel a tévé képernyőjén, mégis alig lehet felfedezni rajta az idő múlását. Az arc szépsége azonban még nem minden – számtalan sztárt „buktatott” már le kezének bőre, amely elárulta valódi életkorát. A műsorvezető kimondottan szerencsés típus: arca és keze alapján is évekkel fiatalabbnak gondolhatnánk.

Tovább olvasom »
ápoltság, arc, bőrápolás, férfi, kezelés, odafigyelés, sárm

Férfi vagyok, hódítani akarok! Itt az 5+1 tuti tipp!

László Márta

Nincs az a férfi, aki ne szeretne sármos és hódító lenni! A legtöbben mégsem tesznek érte semmit! Elengedik magukat, legyintek, hogy azt ők nem tudják, meg nincs is kiért, vagy mert lusták, és nem veszik a fáradtságot, hogy tegyenek érte bármit! Pedig csak pár lépés uraim, és a finom ápoltsággal minden nőt levesztek a lábukról. Ez az út ugyanis tuti nyerő!  

Tovább olvasom »
arc, boldogság, feszültség, kommunikáció, mosoly, szépség

Csííííz!

PP-Eletforma

A mosoly megszépít és boldoggá tesz, oldja a feszültséget, észrevétlenül szabályozza az emberek közötti kommunikációt. A mosoly a legalapvetőbb humán gesztusok egyike. Biológiailag egységes arckifejezés a teljes emberiség számára, lakóhelytől és kultúrától függetlenül. 

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, bőrgyógyász, kozmetika, tél

Bőrgyógyász a téli bőrápolásról

PP-Eletforma

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.

Tovább olvasom »
arc, botox, lézer, öregedés, ráncok, ráncok ellen

Ráncok ellen: lézer vs. Botox?

PP-Eletforma

Mivel a ráncok kialakulása már a harmincadik életév után elkezdődik, egyre többen igyekeznek minél tovább megőrizni vonzó, fiatalos külsejüket. A legmodernebb arcfiatalító módszerek közti különbségekről, az előnyökről, az esetleges hátrányokról dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza beszélt.

Tovább olvasom »
arc, arcod a névjegykártyád, fej, névjegykártya

Arcod a névjegykártyád!

PP-Eletforma

Mi van a te fejedben, édes fiam? Hallom, hogy csak úgy kong az ürességtől! – mondta “kedvenc” tanítóm, amikor az istenért se jutott eszembe a válasz, még a legegyszerűbb kérdésére sem. Pedig annyira törtem, hogy szinte belefájdult. Szégyenemben le is hajtottam.

Tovább olvasom »
arc, pakolás, sütőtök, szépség

Tököt az arcodra!

PP-Eletforma

Minden bőrtípusra alkalmas pakolás, melyhez csupán némi sült tökre és néhány egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyagra van szükség. Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrtípusok esetében is jótékony hatású.

Tovább olvasom »
arc, bor, bőrápolás, ér, vér

Vörös vérerek az arcon

PP-Eletforma

A rosacea ismeretlen eredetű, gyakran örökletes, gyulladásos kórkép, a harmincadik életévet követően alakul ki nők és férfiak esetében egyforma gyakorisággal, főként világos bőrüeknél.

Tovább olvasom »
arc, horoszkóp, jövő, szeplő, szépség

Szeplőidből megtudhatod a jövőd!

PP-Eletforma

A magyar néphitben a szeplő nem kívánatos, csúf dolog volt, míg az északi népek kifejezetten szexisnek, vonzónak és kívánatosnak tartották. A magyarok több módon próbálták tőle megszabadítani egymást. Néha mondókát olvastak rá: “Fecskét látok, szeplőt hányok, selymet gombolyítok” – mondták ilyenkor tavasszal. A szeplős gyerekek egymást csúfolták. Az ókorban azonban a szeplőkből jóslatot mondtak.

Tovább olvasom »
arc, bor, férfi, hormon

Nekik bezzeg vastag az is!

PP-Eletforma

Nekik bezzeg vastagabb és ráadásul másképp öregszik! Nem véletlenül mondjuk, hogy milyen a képük…Mássága elsősorban a férfi nemi hormonok, különösen pedig a tesztoszteron hatásából következik.

Tovább olvasom »
arc, bor, szépség, szűrés

Lilu okosabb és szebb is lett!

PP-Eletforma

Bátor tettre szánta el magát Lilu. A népszerű műsorvezető nemrégiben úgy döntött, hogy a ValóVilág előtt felkeres egy plasztikai sebészetet, hogy levetesse arcáról anyajegyét, amely gyermeke születése óta rengeteg gondot okozott neki, ugyanis a kis Dávid Ruben állandóan belekapott. 

Tovább olvasom »
arc, kiállítás, séta

Idén az ARC-on is Séta van!

PP-Eletforma

Az ARC-kiállításhoz kapcsolódóan negyedszer került kiírásra civil szervezetek, társadalmi célú kampányok számára az ARC-Ringier pályázat, amelynek célja, hogy politikai és egyéb irányzattól független, önkéntes társadalmi kezdeményezéseket szakmai elismeréssel és médiaeszközökkel támogasson. 2010-ben a zsűri a „Séta van!” kampányt díjazta első helyezettként. A díjátadón közismert személyiségek is csatlakoznak a kampányhoz. 

Tovább olvasom »
arc, betegség

Az arcod tükre az egészségi állapotodnak! Mit látsz?

PP-Eletforma

A keleti orvoslás alapvető diagnosztikai módszere, melyet Kínában már több ezer évvel ezelőtt is alkalmaztak,  az úgynevezett fiziognómia, mely az arcvonások, a testformája illetve a különféle külső jegyek alapján von le következtetéseket jellemünkről, személyiségünkről, életutunkról valamint testi és lelki állapotunkról.  

Tovább olvasom »
arc, egészség, szépség, választás

Arcod agyad tükre. Nézz bele!

PP-Eletforma

A szimmetria: egészség, az egészség azonban nem egyenlő a szépséggel. Az emberek pedig – ellentétben az állatokkal – nem az egészséget, hanem a szépséget, azaz a vonzóságot veszik alapul párválasztáskor.

Tovább olvasom »
arc, bor, tisztítás

Öt bőrfiatalító gyógynövény

PP-Eletforma

Az alapos arctisztításra minden bőrnek szüksége van, nélkülük évekkel idősebbnek foglátszani arcbőrünk. Ám nem kell feltétlenül drága arctisztító krémeket, tonikokat használnunk: tökéletes és kíméletesebb megoldást biztosítanak a gyógynövények!

Tovább olvasom »