arc

arc, divat, formázás, kozmetika, smink, stílus, szemöldök

Ívelt vagy bozontos, ez sem mindegy!

László Márta

Már az ókori Egyiptomban is jelentősége volt a szemöldöknek. A nők égetett mandulaszemmekel és szénnel festették ki a szálak közti helyet, míg a papok kopaszon, szemöldök és szempilla nélkül jelentek meg. Sokan állítják, hogy Mona Lisa azért olyan szép, és rejtélyes a mosolya, mert nincs szemöldöke. Minden korszaknak megvan a maga jellemző szemöldöktrendje – hol a vékony, hol a vastag, hol a buja stílus dominál. Különösen fontos a szemöldök esetében, hogy megtaláljuk a saját arcformánkhoz leginkább illeszkedő formát és fazont, hiszen ez nagyban befolyásolhatja kinézetünket. Éppen ezért Szabó Doris sminkmestere abban nyújt segítséget, hogy hogyan formázzuk megfelelően szemöldökünket, hogy az kifogástalanul mutasson.

Tovább olvasom »
arc, borotva, férfi, idő

Kedvelik a pasik a pörgősebb reggeleket

László Márta

Nemcsak a nők tudnak egyszerre több mindent csinálni – az általános elképzelésekkel ellentétben. A férfiak nagy része – annak érdekében, hogy reggel időben elindulhasson otthonról – szintén több feladatot is ellát egyszerre. Ez derül ki egy ismert borotválkozási márka felméréséből.

Tovább olvasom »
arc, barnaság, bor, gyümölcs, kozmetika, kozmetikai tanács, vízháztartás

5 tipp az őszi ragyogáshoz

László Márta

Hamarosan újra pihe-puha pulóverekbe és meleg sálakba burkolózunk, úgyhogy ideje a bőrünket is felkészíteni a hűvösebb napokra. Feller Adrienne-nel, a MOM Park Adrienne Feller Store alapítójával beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ne veszítsünk nyári fényünkből.

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, bőrtisztítás, fül, kozmetika, mitesszerek, szépségápolás

Bőrtisztítás fájdalom nélkül? Van ilyen…

Krajcsó Judit

A problémás bőr kezelésében elengedhetetlen a rendszeres időközönként, szakember által végzett bőrtisztítás. A nyomkodással járó fájdalmak miatt sokan mégis inkább nem, vagy csak ritkábban végeztetik el a kezelést, esetleg otthoni ápolással igyekeznek megszabadulni a zavaró bőrhibáktól. Létezik pedig olyan fájdalomcsillapító pakolás is, amellyel az arctisztítással járó kellemetlen érzés a minimálisra csökkenthető.

Tovább olvasom »
arc, bor, kozmetológus szakorvos, napfény, szépségápolás, tavasz

Tavaszi praktikák

PP-Eletforma

Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre  élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket! Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás, és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta kozmetológus szakorvos elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi újjászületéséhez.

Tovább olvasom »
arc, bor, öregedés, rádiófrekvenciás kezelés, ráncok

Tükröm, tükröm! Meg se szólalj!

PP-Eletforma

Bizonyos kor fölött minden születésnapunkon meglepődünk, mennyit változtunk. A művészek ezeket a jellemző változásokat használják a különböző korú emberek ábrázolásakor. Ezt programozzák be az alkalmazásokba is, melyek megmutatják, milyenek leszünk évek múlva. Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő cikkéből kiderül, hogyan változik arcunk lépésről lépésre, és – ha az idő kerekét nem is állíthatjuk meg – hogyan késleltethetjük a változásokat.

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, kéz, Lilu, sztár

Lilu téli kézápolási trükkjei

PP-Eletforma

Lilu évek óta szerepel a tévé képernyőjén, mégis alig lehet felfedezni rajta az idő múlását. Az arc szépsége azonban még nem minden – számtalan sztárt „buktatott” már le kezének bőre, amely elárulta valódi életkorát. A műsorvezető kimondottan szerencsés típus: arca és keze alapján is évekkel fiatalabbnak gondolhatnánk.

Tovább olvasom »
ápoltság, arc, bőrápolás, férfi, kezelés, odafigyelés, sárm

Férfi vagyok, hódítani akarok! Itt az 5+1 tuti tipp!

László Márta

Nincs az a férfi, aki ne szeretne sármos és hódító lenni! A legtöbben mégsem tesznek érte semmit! Elengedik magukat, legyintek, hogy azt ők nem tudják, meg nincs is kiért, vagy mert lusták, és nem veszik a fáradtságot, hogy tegyenek érte bármit! Pedig csak pár lépés uraim, és a finom ápoltsággal minden nőt levesztek a lábukról. Ez az út ugyanis tuti nyerő!  

Tovább olvasom »
arc, boldogság, feszültség, kommunikáció, mosoly, szépség

Csííííz!

PP-Eletforma

A mosoly megszépít és boldoggá tesz, oldja a feszültséget, észrevétlenül szabályozza az emberek közötti kommunikációt. A mosoly a legalapvetőbb humán gesztusok egyike. Biológiailag egységes arckifejezés a teljes emberiség számára, lakóhelytől és kultúrától függetlenül. 

Tovább olvasom »
arc, bőrápolás, bőrgyógyász, kozmetika, tél

Bőrgyógyász a téli bőrápolásról

PP-Eletforma

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.

Tovább olvasom »
arc, botox, lézer, öregedés, ráncok, ráncok ellen

Ráncok ellen: lézer vs. Botox?

PP-Eletforma

Mivel a ráncok kialakulása már a harmincadik életév után elkezdődik, egyre többen igyekeznek minél tovább megőrizni vonzó, fiatalos külsejüket. A legmodernebb arcfiatalító módszerek közti különbségekről, az előnyökről, az esetleges hátrányokról dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza beszélt.

Tovább olvasom »
arc, arcod a névjegykártyád, fej, névjegykártya

Arcod a névjegykártyád!

PP-Eletforma

Mi van a te fejedben, édes fiam? Hallom, hogy csak úgy kong az ürességtől! – mondta “kedvenc” tanítóm, amikor az istenért se jutott eszembe a válasz, még a legegyszerűbb kérdésére sem. Pedig annyira törtem, hogy szinte belefájdult. Szégyenemben le is hajtottam.

Tovább olvasom »
arc, pakolás, sütőtök, szépség

Tököt az arcodra!

PP-Eletforma

Minden bőrtípusra alkalmas pakolás, melyhez csupán némi sült tökre és néhány egyszerű, minden háztartásban megtalálható alapanyagra van szükség. Érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrtípusok esetében is jótékony hatású.

Tovább olvasom »
arc, bor, bőrápolás, ér, vér

Vörös vérerek az arcon

PP-Eletforma

A rosacea ismeretlen eredetű, gyakran örökletes, gyulladásos kórkép, a harmincadik életévet követően alakul ki nők és férfiak esetében egyforma gyakorisággal, főként világos bőrüeknél.

Tovább olvasom »
arc, horoszkóp, jövő, szeplő, szépség

Szeplőidből megtudhatod a jövőd!

PP-Eletforma

A magyar néphitben a szeplő nem kívánatos, csúf dolog volt, míg az északi népek kifejezetten szexisnek, vonzónak és kívánatosnak tartották. A magyarok több módon próbálták tőle megszabadítani egymást. Néha mondókát olvastak rá: “Fecskét látok, szeplőt hányok, selymet gombolyítok” – mondták ilyenkor tavasszal. A szeplős gyerekek egymást csúfolták. Az ókorban azonban a szeplőkből jóslatot mondtak.

Tovább olvasom »
arc, bor, férfi, hormon

Nekik bezzeg vastag az is!

PP-Eletforma

Nekik bezzeg vastagabb és ráadásul másképp öregszik! Nem véletlenül mondjuk, hogy milyen a képük…Mássága elsősorban a férfi nemi hormonok, különösen pedig a tesztoszteron hatásából következik.

Tovább olvasom »
arc, bor, szépség, szűrés

Lilu okosabb és szebb is lett!

PP-Eletforma

Bátor tettre szánta el magát Lilu. A népszerű műsorvezető nemrégiben úgy döntött, hogy a ValóVilág előtt felkeres egy plasztikai sebészetet, hogy levetesse arcáról anyajegyét, amely gyermeke születése óta rengeteg gondot okozott neki, ugyanis a kis Dávid Ruben állandóan belekapott. 

Tovább olvasom »
arc, kiállítás, séta

Idén az ARC-on is Séta van!

PP-Eletforma

Az ARC-kiállításhoz kapcsolódóan negyedszer került kiírásra civil szervezetek, társadalmi célú kampányok számára az ARC-Ringier pályázat, amelynek célja, hogy politikai és egyéb irányzattól független, önkéntes társadalmi kezdeményezéseket szakmai elismeréssel és médiaeszközökkel támogasson. 2010-ben a zsűri a „Séta van!” kampányt díjazta első helyezettként. A díjátadón közismert személyiségek is csatlakoznak a kampányhoz. 

Tovább olvasom »
arc, betegség

Az arcod tükre az egészségi állapotodnak! Mit látsz?

PP-Eletforma

A keleti orvoslás alapvető diagnosztikai módszere, melyet Kínában már több ezer évvel ezelőtt is alkalmaztak,  az úgynevezett fiziognómia, mely az arcvonások, a testformája illetve a különféle külső jegyek alapján von le következtetéseket jellemünkről, személyiségünkről, életutunkról valamint testi és lelki állapotunkról.  

Tovább olvasom »
arc, egészség, szépség, választás

Arcod agyad tükre. Nézz bele!

PP-Eletforma

A szimmetria: egészség, az egészség azonban nem egyenlő a szépséggel. Az emberek pedig – ellentétben az állatokkal – nem az egészséget, hanem a szépséget, azaz a vonzóságot veszik alapul párválasztáskor.

Tovább olvasom »
arc, bor, tisztítás

Öt bőrfiatalító gyógynövény

PP-Eletforma

Az alapos arctisztításra minden bőrnek szüksége van, nélkülük évekkel idősebbnek foglátszani arcbőrünk. Ám nem kell feltétlenül drága arctisztító krémeket, tonikokat használnunk: tökéletes és kíméletesebb megoldást biztosítanak a gyógynövények!

Tovább olvasom »