anyák napja

anyák napja, Buba éneke, történelem, ünneplés, vers, Weöres Sándor

Csak legyél vele, amíg lehet!

László Márta

Már az ókori Görögországban is megünnepelték az édesanyákat. Angliában az 1600-as években még vallási színezetet is kapott a húsvétot követő negyedik vasárnap ez okból. Bostonban 1872-ben ünnepelték az első amerikai anyák napját. Azóta a Föld nagyon sok országában köszöntik a mamikat, a nagyikat – más és más időpontban. Ma Magyarországon kívül Portugáliában, Spanyolországban, Litvániában, Romániában és Szerbiában ünnepelnek. Köszöntsük együtt legdrágább kincsünket!

Tovább olvasom »
3 mondat, anyák napja, Centrál, gondoskodás, színház, vitamin

Vidd el anyádat – színházba!

László Márta

Gondoskodni jó. Mindig jó. Anyaként a gyerekről gondoskodni természetes, néha nem könnyű, de nagyszerű dolog, ha – immár felnőve – mi is tudunk gondoskodni édesanyánkról. Anyák napja közeledtével most egy különleges ötlettel rukkolt elő az egyik legismertebb egészséges üdítőket gyártó cég.

Tovább olvasom »
ajándék, anyák napja, bonbon, meglepetés, sajt

Sajtbonbon

Bartek Kata

Ennek a meglepetésnek Anyák napján a gourmet anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.

Tovább olvasom »
anyák napja, család, divat, énidő, gyereknevelés, Tatár Csilla

Tatár Csilla, a multifunkciós édesanya

Krajcsó Judit

Fejős Éva és Tatár Csilla igazi 21. századi, multifunkciós édesanyák, mindketten okosan lavíroznak a családanya és a dolgozó nő szerepek között. Meggyőződésük, hogy úgy tudnak igazán kiteljesedni anyaként, ha mellette kellő énidőt is csempésznek a mindennapokba. Anyák napja közeledtével a régió legnagyobb divatwebshopja, a Fashion Days, arra kérte a két, mindig stílusos sztármamát, hogy tavaszi baba-mama szetteket válogassanak össze, ezzel is inspirálva minden anyát arra, hogy bátran foglalkozzanak saját testük, lelkük felüdítésével is.

Tovább olvasom »
anyák napja, gyerek, hála. boldogság, május, szülő

Szeretném, ha boldog lennél, Anya!

Krajcsó Judit

Az anyák napjáról sokunknak a hála jut először eszébe. Ilyenkor legtöbben virággal, egy doboz bonbonnal, vagy valami apró figyelmességgel igyekszünk köszönetet mondani édesanyánknak. Ez ráadásul nem csak neki okoz örömet, a hála gyakorlása ugyanis minket is közelebb visz a boldogsághoz.

Tovább olvasom »
anyák napja, citrom, görög joghurt, joghurt, lime, meglepetés, torta, ünnep

Görög joghurtos citromtorta ANYUKÁMNAK

László Márta

Különleges torta jár a különleges anyukáknak! Ez a jól kipróbált receptem biztos sikert arat majd nálad is. Picit “babrás” – főleg a nem gyakorlott sütőknek -, de nem megéri, ha az anyukánkról van szó? Ha nem mersz belevágni a tortalap megsütésébe, végy készet, és onnantól próbáld pontosan követni a receptemet! Isteni lesz!  

Tovább olvasom »
anyák napja, fagylalt, gyerekek, Keleti Andrea

Keleti Andi lefagyott az anyák napi meglepetéstől

PP-Eletforma

Keleti Andi csemetéi az idén kissé fagyosan köszöntötték az édesanyjukat, saját főzésű fagylalttal kedveskedtek neki. A hagyományos iskolai Anyák napi ünneplésen kívül most közös szenvedélyüknek is hódoltak: egy igazi fagylalt műhelybe látogattak, ahol egyedi finomságokat készítettek.

Tovább olvasom »
anyák napja, családi élet, internet, kapcsolat

Különleges ajándék Anyák napjára?

PP-Eletforma

Anyák napján a legjobb ajándék nem biztos, hogy a legdrágább is. Az édesanyák leginkább annak örülnek, ha minél több időt tölthetnek gyermekeik között, ha van lehetőség nagy beszélgetésekre. Akkor is, ha a gyerek esetleg -ahogy mostanában egyre több fiatal – külföldön él.

Tovább olvasom »
anyák napja, anyaság

Amit a fiamtól tanultam – egy őszinte vallomás és néhány jó tanács

PP-Eletforma

Bár mintha csak most indult volna el ez az év, máris mindjárt itt van Anyák-napja… Amikor egy kicsit megállunk, és azt a személyt ünnepeljük, akitől életünket kaptuk. Aki minden sebünkre gyógyírt talált, akár testi, akár lelki sebről legyen szó, aki mindig erőt adott, hitt bennünk, és akitől optimális esetben rengeteget tanultunk is. S. Tóth Márta nlp-, life és business coach megfordítja ez alkalommal ezt a szemszöget, és őszintén elmondja, ő mit tanult a gyermekétől.

Tovább olvasom »
anyák napja, család, gyereknevelés

Amire csak az anyák képesek… Köszönet érte!

PP-Eletforma

Amit az ember az anyjától kap, az természetes. Nem is veszi észre, szinte beleépül a sejtjeibe. Az anyák munkája láthatatlan, észrevehetetlen – írja Müller Péter Titkos tanítások című könyvében. S vajon mi az, amire igazán csak ők, az anyák képesek? A bölcs gondolatokból ez is kiderül.

Tovább olvasom »
anya, anyák napja, recept

Lepd meg ezzel Édesanyádat!

PP-Eletforma

Egyre több férfi van, aki szeret, sőt tud is főzni. De mit csináljanak azok, akik – úgy érzik – nem tudnak? Biztos sokan gondoltak már arra, hogy anyunak legalább Anyák napján ne kelljen főznie! Íme egy menü, amit nem lehet elrontani, s ráadásul nem kell a fél éjszakát, meg az egész délelőttöt a konyhában tölteni!

Tovább olvasom »
anya, anyák napja, programajánló, vers

Május 1-én anyák napi versolvasó maraton

PP-Eletforma

Anyák napi versolvasó maratont szervez a Kupon Világ május 1-én az Orczy Kalandparkban. Május 1-én anyák napi versolvasó maratonnal kívánják felhívni az édesanyák iránti szeretet és tisztelet fontosságára a figyelmet a Kupon Világ (www.kuponvilag.hu) szervezői. A 2011. április 11-28. között zajló verspályázatra eddig 105 amatőr vers érkezett, a legkedveltebbek több mint 1000 szavazatot kaptak. Összesen 3000 szavazat érkezett az alkotásokra a facebook.com/kuponvilag.hu oldalon.

Tovább olvasom »