anyajegy

anyajegy, eltávolítás, heg, ősz, szolárium, varrat

Ősszel gyógyul legszebben az anyajegy-eltávolítás utáni heg

PP-Eletforma

Megelőzés céljából a szakemberek azt javasolják, hogy minden évben ellenőriztessük az anyajegyeink állapotát. Ha eddig még nem tettük meg, érdemes még most elvégeztetnünk! Az ősz azért is optimális időpont erre, mert ha egy anyajegyet el kell távolítani, akkor a feltételek ebben az évszakban a legideálisabbak a szép sebgyógyuláshoz.

Tovább olvasom »
anyajegy, bőgyógyászat, onkológia, rosszindulatú bőrrák, színész, szűés

R. Kárpáti Péter: az anyajegyem a védjegyem

PP-Eletforma

Százezrek követték R. Kárpáti Péter sorozatbéli mindennapjait, évekig bújt estéről estére Berényi András bőrébe. Azt mondja, ha valaki elsőre még bizonytalanul fürkészi is az arcát, az anyajegyét látva biztosan felismeri. Mára ez lett a védjegye, nem csoda tehát, ha különösen odafigyel rá, mint általában az egészségére.

Tovább olvasom »
anyajegy, áttétes, bőrbetegség, daganatok, pigmentsejt, szűrés

Melanoma: az áttétek hónapok alatt is kialakulhatnak

PP-Eletforma

Az anyajegyszűrés ideális időpontja az őszi és a tavaszi hónapok. Sokan azért nem végeztetnek anyajegyszűrést a nyári hónapokban, mert ha valamelyik anyajegyet el kell távolítani, akkor az ideális sebgyógyuláshoz szükséges fényvédelmet nehezebb biztosítani. Aki régóta nem vett részt anyajegyszűrésen, ne halogassa a vizsgálatot, mert a későn felismert melanoma akár távoli daganatáttétek kockázatával is járhat.

Tovább olvasom »
anyajegy, bőrbetegségek, bőrrák, melanoma, önvizsgálat, szűrés

Így történik az anyajegyszűrés

PP-Eletforma

Az évente elvégzett anyajegyszűrés fontosságát egyre többen ismerik fel. Aki ebben az évben határozta el magát, hogy hosszabb kihagyás után újra, vagy az idén először ellenőrizteti az anyajegyeit, még nem tudja, hogy mire számíthat, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat, azoknak most elmeséljük.

Tovább olvasom »
anyajegy, bőrdaganat, orvosi ellenőrzés, pigmentsejt

Időzített bomba a bőrünkön

PP-Eletforma

A bőrön zajló rosszindulatú elváltozások akár hosszú évekig is észrevétlenek maradhatnak. Ha idejében felismerik, és szükség esetén sebészi úton eltávolítják a rosszindulatú növedéket, akkor jó eséllyel teljes gyógyulást érhetünk el. Ám mivel a korai stádiumú melanoma békés anyajegyhez hasonlít, ezért anyajegy szűrővizsgálat nélkül erre az esetek többségében már csak akkor kerül sor, ha a betegnek panaszai jelentkeznek és emiatt orvoshoz fordul. Így viszont a gyógyulás esélyei is jelentősen csökkennek.

Tovább olvasom »
anyajegy, csontritkulás, kardiológia, méhnyakrák, menopauza, szűrővizsgálatok, tüdő

Szűrővizsgálatok: melyik életkorban, mi ajánlott?

PP-Eletforma

A tavasszal elszántan vágunk bele egy új sportba, eddig nem próbált hobbi után nézünk, vagy otthonunkat varázsoljuk át. Ám a saját egészségünkről se feledkezzünk meg, és menjünk el a régóta halogatott egészségügyi szűrővizsgálatokra is. Soroljuk, hogy milyen vizsgálatokra ajánlott elmenni a különböző életkorokban…

Tovább olvasom »
anyajegy, megelőzés, melanoma, orvos, rák

Vannak anyajegyeid? Azonnal ellenőriztesd!

PP-Eletforma

Úgy néz ki, mint egy ártatlan kis pötty a bőrödön, de nem az! Életet menthet, ha tudod, hogyan ismerd fel a melanomát! Magyarországon évente 2000 új, ilyen tipusú megbetegedést diagnosztizálnak. Kevesen tudják, hogy ez a daganatos betegség az esetek többségében genetikai eredetű, és korra, nemre való tekintet nélkül bárkinél előfordulhat. Pánikra azonban nincs ok, hiszen ha időben felfedezzük, 100%-ban gyógyítható és túlélhető. Dr. Horváth Béla bőrgyógyász szakorvos, a MelanomaMobil bőrgyógyászati szűrőközpont vezetője segítségével alább összefoglaljuk a legalapvetőbb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
anyajegy, betegség megelőzése, bőrgyógyász, melanoma, rákmegelőzés

Lilu minden évben megvizsgáltatja magát

PP-Eletforma

Nem múlik el tavasz anyajegyszűrés nélkül: Lilu életében kiemelten fontos, hogy a napos időszak beköszöntével alaposan átvizsgáltassa bőrét tapasztalt bőrgyógyásza segítségével. Ugyan az anyajegyek többsége ártalmatlan „szépségpötty”, némelyek veszélyesek lehetnek: bőrrák (melanóma) alakulhat ki belőlük. Érdemes tehát időről időre – főleg a nyári napozás előtt – megvizsgáltatni anyajegyeinket, és erre létezik egy megbízható, fájdalommentes eljárás.

Tovább olvasom »
anyajegy, bőrbetegség, szűrés

6 intő jel az anyajegyszűrésre

PP-Eletforma

A bőrünkön megjelenő változásokat feltétlenül bőrgyógyásszal kell ellenőriztetni, hiszen a korai felismeréssel akár a rosszindulatú bőrdaganatok is kezelhetők. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyásza a gyanús jelenségekről beszélt

Tovább olvasom »
anyajegy, bőrprobléma, melanoma

Van anyajegyed? Figyelj rá!

PP-Eletforma

Van, akin egy sincs, van, akinek az egész testét beborítják a különböző színű, felszínű és formájú jóindulatú elváltozások. Az anyajegyek egy része már születésünkkor megtalálható rajtunk, de többségük később alakul ki, s vannak olyan betegségek is, amelyek pigmentált elváltozások megjelenésével járnak.

Tovább olvasom »
anyajegy, dermatoszkóp, melanoma

Minden változás gyanús!

PP-Eletforma

A bőrünkön megjelenő változásokat a lehető leghamarabb érdemes bőrgyógyásszal megvizsgáltatni, hiszen a korai felismeréssel sokkal jobbak a kilátások – rosszindulatú bőrdaganatok esetén. A szolárium és a stressz is rizikófaktor.

Tovább olvasom »
anyajegy, bor, nyár, szűrés, változás

Az anyajegyed is lebarnult?- Ideje van az anyajegyszűrésnek!

PP-Eletforma

Mivel a bőr pigmentált részei még akkor is változhatnak a fény hatására, ha egész nyáron napvédő krémet használtunk, az őszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy ellenőriztessük az anyajegyeinket. A gyanús jelekről, az eltávolítás lehetőségeiről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical bőrgyógyász- kozmetológusa beszélt.  

Tovább olvasom »
anyajegy, betegség, bőrrák, halálos, önvizsgálat, rák

Halálos ítélet…?

PP-Eletforma

A bőrrák legagresszívebb formáját a melanomát különösen nehéz megfékezni, ha átterjedt egy másik testrészre. Ha azonban kezdeti stádiumában felfedezik jól gyógyítható. Arról, hogyan ismerhető fel az alábbiakban olvashat.

Tovább olvasom »
anyajegy, bor, bőrrák, orvos

Minden változás gyanús!

PP-Eletforma

Egészségünk megőrzéséért felelősek vagyunk, bőrünkön kialakult rosszindulatú elváltozások korai felismerése fontos feladatunk. A gyanút keltő jelekről dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosa beszélt.  

Tovább olvasom »