amerikai

amerikai, BBQ, cheddar sajt, étvágygerjesztő, leves, tortilla chips

Tex-Mex leves

László Márta

Egy igazi BBQ-parti bizony egy majd egynapos program az Egyesült Államok déli részein, ahol ez nemcsak divat, de közösségteremtő program is. A grillezéssel szemben a húsnak több füsttel, lassan kell sülnie, és ez bizony időigényes feladat. Hogy addig se haljunk éhen, és ne is a sör győzzön, nem árt egy jó kis leves! Íme, a híres Kiss-testvérek pompás ajánlata! hajtsunk rá, itt a szezon!

Tovább olvasom »
alma, almás, almás pite, amerikai

Amerikai almás pite

Kandikó Éva

Ismertek olyan embert, aki nem szereti az almás pitét? Én nem. Nekem mindegy, hogy hazai, vagy amerikai fajta, mindegyik jöhet bármikor! Az utóbbi különösen vanília fagyival szuper.

Tovább olvasom »
amerikai, liszt, palacsinta, reggeli, sütőpor, tej

Amerikai palacsinta

Kandikó Éva

1993-ban ismerkedtem meg az amerikai palacsintával. Ekkor jártam ugyanis az Egyesült Államokban először látogatóban. Azóta az amerikai palacsinta iránti szerelem töretlen, és régi fényében ragyog, ahogy az első pillanattól kezdve.

Tovább olvasom »
amerikai, fahéjas csiga, fahéjas tekercs, kelt tészta, tekercs

Amerikai fahéjas tekercs

Kandikó Éva

A leírás hosszú, és még bonyolultnak is tűnhet, pedig nem az. Kelt tésztát készítünk, kinyújtjuk, megkenjük fahéjas töltelékkel, felcsavarjuk, felvágjuk, megsütjük. Ennyi az egész. És az eredmény? Nos, az olyan lesz, amilyet csak álmainkban kóstoltunk.

Tovább olvasom »
amerikai, klasszikus, Mac'n'cheese, makaróni, sajtos, tészta

Sajtos makaróni, ahogy az amerikaiak eszik

Kandikó Éva

A nagy amerikai klasszikus. Mindenhol lehet kapni étteremben, a szupermarketekben ezerféle dobozos változata létezik, amit nagyjából öt perc alatt lehet elkészíteni, három perc alatt eltüntetni. Az amerikai gyerekek nagy része ezen nő fel – aztán meg is nézheti magát, ha felnőtt… -, és mi tagadás, a macaroni and cheese nem rossz. Szerintem ugyan semmi különös, de mondjuk szénhidrát függőségben jó szolgálatot tesz, mint lélekmelegítő comfort food. Atlantic Cityben kóstoltam jó néhány éve az eredeti változatot, és aki azt gondolja, hogy ez a sajtos tészta az a sajtos tészta, amit mi eszünk reszelt sajttal és tejföllel, téved.

Tovább olvasom »
amerikai, gasztronómia, hálaadás, krumplipüré, pulyka, recept, sült répa

Diétás hálaadási pulyka

László Márta

Azoknak szól mai receptünk, akik kedveli az amerikai szokásokat, vagy csak egyszerűen szeretik a pulykát. Íme egy remek recept Hálaadásra! Amerikai szokás szerint ilyenkor, vagyis november 26-án csakis sült pulyka kerülhet a családi vacsorán az asztalra. Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó olyan recepttel lepett meg bennünket, amit elkészítve akkor is meg tudsz enni, ha diétázol!

Tovább olvasom »