álmatlanság

álmatlanság, szülés, vashiány, vérkép, vérszegénység

A szülés utáni szédülés okai

PP-Eletforma

Szülés után az új élethelyzet és az alváshiány miatt sokan küzdenek rossz közérzettel, kimerültséggel, szédüléssel. Ha ezt hosszabban tapasztalja a kismama, akkor érdemes vérvétel útján megbizonyosodni, hogy a vérképe rendben van-e. Lehet, hogy vashiányos vérszegénység okozza a kellemetlen tüneteket.

Tovább olvasom »
álmatlanság, hangulatváltozás, hőhullám, klímax, menopauza, nőiesség

Ne izgulj, ez még nem a világ vége!

László Márta

Hőhullámok, álmatlanság, hangulati ingadozás, éjszakai verejtékezés, vérzészavarok keserítik meg a mindennapjaid? Nem kétség, beléptél a változókorba. Azonban nem kell ettől megijedni, ez nem jelenti az öregkor kezdetét, nem egyenlő a nőiesség érzésének elhalványulásával. A menopauza kellemetlen tüneteit könnyebb elviselni, sokat tehetünk ellene, ha szemérmesség nélkül beszélünk róla!

Tovább olvasom »
aktív kor, álmatlanság, fáradtság, menedzser, pihenés, sport, szorongás, túlzott felelősségtudat

Menő vagy? És nem tudsz aludni? Nem vagy egyedül!

László Márta

Álmatlansággal, fáradtsággal jár a mindig pörgő, nem bölcsen élő menedzser élete. Az ok egyszerű, nem tudja leállítani egy-egy téma köré csoportosuló gondolatait. Egyszóval, hiába fekszik le pihenni, zavarja őt „saját kerekei zaja”. A jó hír, hogy van kiút! Nem vagy egyedül! Gondosan olvasd el a szakember véleményét!

Tovább olvasom »
álmatlanság, életmódváltás, orvos, stressz, tavaszi fáradtság

Mikortól kóros a tavaszi fáradtság?

PP-Eletforma

Gyakran mi okozzuk a krónikus fáradtságot az életmódunkkal, de van, amikor ez az állapot betegséget jelez. Fogadd meg a szakember tanácsait, és ha három hónap után sem érzed magad frissebbnek, akkor érdemes utána járni, mi okozza a tartós energiahiányt a szervezetben!

Tovább olvasom »
álmatlanság, burnout, egészség, egészséges életmód, kimerültség, lélek

Mennyi életerő van még benned? Teszteld!

PP-Eletforma

Fáradtság, kedvetlenség, ingerlékenység, alvászavarok, gyomor – és bélpanaszok, csak néhány jel, ami arra utal, hogy fogytán az életerőd. Ez a teszt segít felmérni mennyi tartalékod van még a végső „kiégésig”. Az alacsony értékek azonnali életmódváltásra figyelmeztetnek!

Tovább olvasom »
álmatlanság, alvás, orvosi tanácsok

Álmatlanság: mikor van szükség orvosi kezelésre?

PP-Eletforma

Gondjai vannak az elalvással? Rendszeresen felriad éjszaka, nehezen alszik vissza? A tervezettnél akár egy órával korábban felébred? A legóvatosabb becslések szerint is a népesség minimum egyharmada szenved álmatlanságban, de vannak vizsgálatok, amelyek 65-66 százalékát érintettnek találták.

Tovább olvasom »
álmatlanság, alvás, orvos, stressz

A kóros álmatlanság okai és következményei

PP-Eletforma

A napi stressz, az időjárás változásai, vagy egy késő esti, nehéz vacsora is okozhat álmatlan éjszakákat. Ha ez az állapot tartósan fennáll, a kóros kialvatlanság súlyos problémákat idéz elő a beteg életében. Az Alvás Világnapján, az alvásbetegségek egyik leggyakoribb formájáról, az álmatlanságról Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a Sleep Center főorvosa ad felvilágosítást. 

Tovább olvasom »