Facebook hozzászólás
1 099

Almalekvár paradicsommal ízesítve

Almából amúgy sem sokan főznek lekvárt, pedig érdemes kipróbálni! Ha viszont igazi különlegességet szeretnénk, némi paradicsommal egészen extravagáns lehet.

Hozzávalók:

3 kiló golden alma,
2 kiló érett paradicsom,
2 kiló cukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1 deci jó minőségű rum

Elkészítése:

a meghámozott almákat, paradicsomokat magházukkal feldaraboljuk, majd pépesre főzve átpasszírozzuk. Belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, majd tovább sűrűsítjük. Végül hozzáadva a rumot, forrón üvegekbe töltjük, kigőzöljük, és száraz dunsztba tesszük.

A lekvár készítés nem nagy ördöngösség, ha az ember egyszer már belevágott. Kezdőknek ajánljuk lekvárkészítési kisokosunkat, melyet itt megtalál!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!