állatok

állatok, buli, divat, farsang, jelmez

Hengerel a Jégvarázs és a Star Wars – potom pénzből is tuti a buli

László Márta

Idén a legtöbben valamilyen állatos jelmezt öltenek, vagy hercegnőnek, tündérnek öltöznek. Népszerűek még a foglalkozásokat megjelenítő jelmezek és a szuperhősök is, de a Jégvarázs Elzája sem ment még ki a divatból. A Star Wars-karakterek és a különféle boszorkányos, vagy horroros ruhák 6-6 % körüli népszerűségnek örvendenek, a pókembert pedig a gyerekek 5 százaléka választja. Komplett jelmezt már 3390 forinttól is lehet kapni, de egy márkás, mesehős jelmez akár 20 000 forintba is kerülhet – derült ki a Játéksziget felméréséből.

Tovább olvasom »
állatok, erdő, interaktív kiállítás, Kaposvár, Sefag, természet

Kaposvárra beköltöztek a környező erdők

Krajcsó Judit

A nagyközönség előtt is megnyitotta kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont, a SEFAG Zrt. legújabb ismeretterjesztő attrakciója. A kaposvári belvárosban kialakított interaktív kiállítás és játszóház célja, hogy lépésről lépésre bevezesse az érdeklődőket az erdők és az erdészek titkaiba.

Tovább olvasom »
állatok, interaktív, kiállítás, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, program, rejtvények, szünidő, utazás

Kíváncsi vagy mit rejt az óceán sötétje? Gyere, nézd meg!

Krajcsó Judit

Március 18-tól Bűvös óceán címmel új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumba. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolhatnak be az érdeklődők, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Tovább olvasom »
állatok, érdekességek, mókus, Nickelodeon, rajzfilmek

5 érdekesség Alvin igazi mókusairól

Krajcsó Judit

Szinte alig akad, aki nem ismeri az Alvin és a Mókusok kissé dilis rágcsálóit –  az aprócska rosszcsontok most új részekkel térnek vissza a Nickelodeon képernyőjére. Vajon az igazi mókusokról is ennyi mindent tudnak a sorozat rajongói? A második évad premierjére készülve íme, 5 érdekesség Alvinék „valódi” megfelelőiről.

Tovább olvasom »
állatkert, Állatkertek Éjszakája, állatkerti program, állatok, állatsimogató, előadások

Ez megint egy állati éjszaka lesz!

Krajcsó Judit

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Éjszakája. Augusztus 26-án az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. Íme a résztvevők kínálata!

Tovább olvasom »
állatok, fenntartható, film, premier, veszélyeztetett fajok

És lassan eljő a kihalás kora…

PP-Eletforma

El tudja képzelni a világot óriáspanda, gepárd vagy jegesmedve nélkül? Szeretne egy olyan világban élni, ahol ezek a fajok már nem léteznek? Pedig a század végéig a földi fajok fele ki fog halni. A kihalás kora című dokumentumfilm rendezője szerint a veszélyeztetett fajok szomorú maradványai egyúttal az emberiség eltűnésének előjelei. A filmet december 2-án a világpremierrel egy időben vetíti a magyar Discovery Channel.

 

Tovább olvasom »
állatok, állatvilág, világűr

Az űrben is csapatban dolgoznak a hangyák

PP-Eletforma

A hangyák akár az űrben, a földi gravitáció nélkül is képesek rá, hogy csapatmunkával fedezzenek fel új területeket – állapították meg a kutatók, akik a rovarok együttműködési módszereit tanulmányozva akarnak keresési algoritmusokat kifejleszteni csapatban mozgó robotok számára.

Tovább olvasom »
állatok, gyógyítás, madarak, madármentés, segítség, természetvédelem

A férfi, akinek nagyon hálásak a madarak

PP-Eletforma

Lakásában szabadon repkednek a már gyógyulófélben lévő madarak, a többiek pedig szakszerű ellátást, gyakran fizioterápiás kezelést is kapnak, mielőtt szabadon engedné őket. Lehoczky Krisztiánnak ez természetes, szerinte minden embernek segítenie kellene a bajba jutott, beteg madarakon.

Tovább olvasom »
állatok, gyerek, vakáció

Állati gyerekcsínyek nyáron

PP-Eletforma

Sok gyermek a nyári szünidő nagy részében felnőtt kontroll nélkül van egész nap az utcán, mely aggályos lehet a saját, a társak és a környezetük élőlényei biztonsága kapcsán – adta hírül az Orpheus Állatvédő Egyesület. Egyes állatokkal szembeni, játéknak induló cselekmények durva állatkínzásba is torkollhatnak. Az állatkínzás bűncselekmény, melyért az új Btk. szerint már 12 éves kortól rács mögé kerülhet az elkövető.

Tovább olvasom »
állatok, HEROSZ Budapesti Állatotthon, menhely

Családi nyílt nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

PP-Eletforma

A HEROSZ Budapesti Állatotthona szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt június 1-jén a már hagyományosnak számító tavaszi nyílt napjára, ahol a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek az otthon lakóival, valamint annak a maroknyi lelkes csapatnak a tagjaival, akik részt vesznek az állatok gondozásában, és mindennap azon dolgoznak, hogy minél több gazdátlan állat minél rövidebb idő alatt kerüljön szerető családhoz.

Tovább olvasom »
állatok, kutya, programajánló, spániel

Fogjunk össze és segítsünk együtt a spánieleken!

PP-Eletforma

A Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő már évek óta szervez különböző megmozdulásokat annak érdekében, hogy spánieleken segítsenek. Sajnos több esetben már szaporító telepeket is fel kellett számoltatniuk, ahol rendkívül rossz, állatokhoz nem méltó körülmények között tartott ebeket találtak. Fő céljuk menteni a fajta egyedeit, azaz bárhogyan is, de segíteni a kutyákon.  

Tovább olvasom »
állatok, hűség, hűtlenség, szex

Úgy szexelünk, mint az állatok?

PP-Eletforma

Az állatvilágban a szexnek vitathatatlanul fajfenntartó szerepe van: a nőstény igyekszik a legmegfelelőbb apát megtalálni utódai számára, míg a hím esetében előnyösebb, ha sok kapcsolatot létesít, így biztosítva a megfelelő számú utódot és génjeinek átörökítését. A nőstény szaporodási sikerét viszont nem növeli, ha egy termékenységi ciklus alatt, több hímmel párosodik.

Tovább olvasom »
állatok, kullancs, lyme kór, paraziták, tavasz, természet

Kullancsinvázió: az állatok és az ember is veszélyben van!

PP-Eletforma

A hirtelen ébredező tavasz a kullancsok szaporodását is meggyorsítja. Mielőtt erdőbe – mezőbe kirándulásokat szervezünk vagy sétákat teszünk a szabadban, érdemes informálódni a kullancs által elszenvedhető betegségekről, a kullancscsípés megelőzéséről is. Az Orpheus Állatvédő Egyesület információs vonalaira rendszeresen érkeznek parazitákkal kapcsolatban kérdések, a lakosok többnyire állat és ember kárára bekövetkezett kullancscsípés miatt kérnek tanácsokat. A melegebb nedves közeg a kullancsok szaporodásának kedvez, így tavasszal a probléma sokakat érint. 

Tovább olvasom »
állatok, húsvét, nyúl, tanácsok

Csak nyuszit és csibét ne!

PP-Eletforma

Közeleg a húsvét, a gyermekek számára várva várt és izgalmas ünnep! A kiscsibéknek, kiskacsáknak és kisnyulaknak azonban egyáltalán nem az, ez a szép tavaszi ünnep. Sokuknak a szenvedés és nyomorúság kezdete…  

Tovább olvasom »