Alföldi Róbert

Alföldi Róbert, Básti Juli, Centrál Színház, Ibsen, Kísértetek, kultúra, művészet, színház

Alföldi és Básti Juli együtt kísért

László Márta

Alföldi Róbert rendezésében mutatja be a Centrál Színház Ibsen fájdalmasan keserű darabját, a Kísérteteket. Középpontjában egy középkorú nő, Alvingné áll, aki egész életében férje bűneit titkolta és kompenzálta a társadalmi elvárások nyomására. A férfi halála után azonban minden elfojtás és hazugság felszínre tör, és nem marad többé következmények nélkül. A női főszerepet Básti Juli játssza Gáspár Tibor és Gáspár Sándor pedig először látható a Centrál Színház színpadán.

Tovább olvasom »
Alföldi Róbert, Básti Juli, bemutató, Centráli Színház, Pokorny Lia, új évad

Nagy dobások a Centrálban

László Márta

Példátlanul sok, hét új bemutatóval várja a közönséget ősztől a Centrál Színház. Október 6-án Pokornia Lia improvizációs one-woman-showja nyitja az 2017/2018-as évadot, majd Puskás Tamás rendezésében jön a Hajmeresztő című krimi-komédia Simon Kornéllal a főszerepben. Bergman Personája mellett egy rendhagyó felolvasó est-sorozat, a Love letters is színpadra kerül, és felfrissülve visszatér az Ájlávjú című zenés darab. Januárban Alföldi Róbert rendezi Básti Juli főszereplésével Ibsen Kísértetek című drámáját, márciusban pedig Molnár Ferenc Delila című vígjátéka kerül színre Balsai Mónival és Stohl Andrással a főszerepben.

Tovább olvasom »
Alföldi Róbert, Átrium Színház, hatalom, Ionescu, királydráma, Makbett

Nekünk már csak a félelem elleni almalé marad?

László Márta

A jelen nem képes legyőzni a múltat, ezért a jövő sokkal rosszabb lesz, mint bárki is gondolná… Röviden így foglalják össze Eugene Ionescu Makbettjét. És a darab valóban erről az abszurd drámai helyzetről, azaz rólunk szól az Átrium Film-Színházban, Alföldi Róbert rendezésében.

Tovább olvasom »
Alföldi Róbert, musical, szerep, színház

Stohl lesz az új Játékkészítő

PP-Eletforma

Megújul a mese-musical, a Játékkészítő, melynek címszerepében Stohl András váltja Alföldi Róbertet.  A rendező Böhm György lesz, a látványvilágért Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész felel. A helyszín ezúttal a SYMA csarnok lesz, karácsony után, december 26-27-28-29-én.

Tovább olvasom »