albérlet

albérlet, ár, bérleti díj, ingatlan, szemfülesség, szimpátia, türelem

Így találd meg pár nap alatt a legjobb albérletet

László Márta

Három havi bérleti díjjal a zsebünkben akár egy-két héten belül megtalálhatjuk a számunkra legtökéletesebb albérletet, ha elég gyorsak és szemfülesek vagyunk. Gadanecz Zoltán, az egyik legismertebb ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint érdemes hónapokkal hamarabb elkezdeni a keresgélést, és aláírni a szerződést, mert ha szorít a határidő, akkor lehet, hogy mélyebben kell zsebbe nyúlni. 

Tovább olvasom »
albérlet, befektetés, lakás, otthon, tőke

Nem kell hozzá fejszámoló művész

PP-Eletforma

Ha valaki befektetési céllal vásárol lakást, akkor elsősorban azt nézi, hogy milyen gyorsan térül meg a befektetett tőkéje, mennyivel nagyobb hozamot termel, mint amennyit más befektetéssel elérhetne. A hozamot alapvetően a lakás vételára és a várható bérleti díj határozza meg, de sok minden mástól is függ.

Tovább olvasom »
albérlet, biztosítás, tárgyalási feltétel, vagyonvédelem

Nem alszik az a fránya ördög

László Márta

Jóval elmarad a tulajdonosok által lakottakétó az albérletnek kiadott lakások biztosítottsága: míg a lakástulajdonosok háromnegyede ily módon védi otthonát, az albérleteknek csak kétharmadára kötnek ilyet. Az ingóságok kapcsán még rosszabb az arány: az albérletek több mint felében egyáltalán nincs biztosítási védelem az albérlők személyes vagyontárgyaira – derült ki egy ismert biztosítási társaság friss felméréséből.

Tovább olvasom »
albérlet, drágulás, egyetem, hitel, költségek, lakásvásárlás

PONTHatár a csillagos ég

László Márta

Még néhány nap, és július 25-én hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat. A tapasztalatok alapján ettől a naptól kezdve szeptemberig 15-20 százalékos albérleti áremelkedés várható. Az egyik legismertebb pénzintézet körképet készített az egyetemi városok albérletárairól.

Tovább olvasom »
albérlet, befektetés, ingatlanpiac, lakásvásárlás, trend, változó piac

Jön a háziurak új korszaka, még nem késő csatlakozni

PP-Eletforma

Strukturális és kulturális változásokat mutatnak a számok a befektetési célú ingatlanvásárlások, és így – közvetve – az albérletpiacon. Az egyre bővülő magán és intézményi ingatlanbefektetőkből kialakult új tulajdonosi réteg tudja csak követni a dinamikusan növekvő árakat, míg az otthonkeresők egyre nagyobb csoportjának kell megbarátkoznia a lakásbérlés lehetőségével. Érdemes felkészülni a változásokra, és a saját tulajdonú ingatlanvásárlás helyett alternatív befektetési lehetőségeken is gondolkozni. A lakásalap segítségével találhatunk áthidaló megoldást.

Tovább olvasom »
albérlet, árak, laklás, szoba, tendenciák

Van 200 ezred? Ezt bérelhetsz rajta!

László Márta

Míg Berlinben és a Budapesten akár háromszobás lakást is bérelhetsz 200 ezerért, addig Londoban ennyiért csak egy lyukat kaphatsz! Meglepő eredmények születtek, amikor a szakemberek azt kutatták, hogy havi 200 ezer forintért hol mit lehet bérelni? Az amerikai albérlet közvetítő portál, a rentcafe.com, a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérlet-árakat. Az Otthon Centrum kiegészítette mindezt saját, hazai adataival. Most jön a döbi! 

Tovább olvasom »
albérlet, bemutatkozás, játék, lakótárs-kereső, online, regisztráció

Öt fiatal. Egy menő belvárosi lakás. Hat hónap. Zéró költség…

László Márta

A “Belakoltatva” kezdeményezés egyenlő azzal, hogy fél éven át egy négyszobás, panorámás lakásban, díjmentesen lakhat öt fiatal. A játékba bárki bekerülhet, aki elmúlt már 18 éves. A jelentkezés pedig pofon egyszerű: ha te is szeretnél beköltözni nincs más dolgod, mint hogy regisztrálsz a Rentingo.com-ra, létrehozol egy lakótárs profilt, majd pedig feltöltöd az 1-1,5 bemutatkozó videódat, amiben meggyőzöd a bent lakókat arról, hogy te is közéjük illesz. 

Tovább olvasom »
albérlet, árak, ingatlanpiac, külföldiek, lakáshitel, törlesztő részlet

Pá-pá! Elszálltak az albérletárak

László Márta

Bár a múlt hónap kissé álmosabban telt a lakáspiacon, augusztus végén helyre állhat a világ rendje. A GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa úgy látja, aki most kezd el albérletet keresni, már kicsit elkésett és gondolkodási idő nélkül kell döntést hoznia.

Tovább olvasom »
albérlet, garzon, ingatlan, lakáseladás, lakáspiac

Nem mindegy, hogy mikor adjuk el a lakást

Krajcsó Judit

Mindig gazdára talál egy jó ingatlan, ám nem mindegy, hogy mennyi idő alatt és mennyiért.  Apró trükkökkel és egy kis odafigyeléssel könnyen kihozható a maximum a lakáseladásból: aki megteheti, annak érdemes odafigyelni rá, hogy az év mely szakaszában hirdeti meg lakását.

Tovább olvasom »
albérlet, befektetés, ingatlan, kiadás, szempontok

Így válassz kiadásra szánt ingatlant!

László Márta

A kevés pénzből fenntartható, jó közlekedési adottságokkal rendelkező lakásokat keresik a magyar albérlők. Az épület állapota és a szomszédság fele ennyire sem fontos. Az OTP Ingatlanpont szakértője pontokba gyűjtötte, milyen lakást érdemes vásárolnia annak, aki később bérbe akarja adni. Egyetem és tömegközlekedés mellett szinte bármilyen lakás kiadható.

Tovább olvasom »
albérlet, építkezés, költözés, lakás, otthon

Mégis hányszor költözik a magyar?

PP-Eletforma

Átlagosan háromszor költöznek életükben a magyarok. Az elmúlt évek ingatlanpiaci fellendülését nézve ez a szám várhatóan tovább növekszik majd a következő időszakban. Egy évtized átalakította a lakásszerzés módját: a magyarok egyre nagyobb arányban bérelnek lakást, ugyanakkor egyre többen vannak, akik maguk által épített lakásba, házba költöznek.

Tovább olvasom »
albérlet, biztosítás, diákélet, egyetem, érték, felelősség

Biztosított albérlethajsza

PP-Eletforma

Milyen a közlekedés, van-e internet, netán elég polc a könyveimnek, tarthatok-e bulit, és persze mennyibe kerül? Ezeket a kérdéseket nagyobb valószínűséggel tisztázzák azok a fiatalok, akik albérletbe költöznek, a biztosítás megléte már nem feltétlenül kerül szóba a megfelelő albérlet kiválasztásánál, pedig számos kellemetlenségtől kímélheti meg magát mind az albérlő, mind a lakás tulajdonosa, ha már a bérleti szerződés megkötésekor tisztázzák az ezzel kapcsolatos részleteket.

Tovább olvasom »
albérlet, egyetem, ingatlan, körkép, lakás, OTP, vásárlás

Albérletvadászat

PP-Eletforma

Átlagosan 20 százalékkal emelkedett a lakások négyzetméterára az elmúlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes időben kezdenie a kiválasztást. Az OTP Ingatlanpont összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci toplistáját.

Tovább olvasom »