ajándék

ajándék, csináld magad, gyerek, karácsony, kézi készítésű, ünnep

3+1 last minute karácsonyi ajándék

László Márta

Nyakunkon a szenteste, ám a nagy rohanásban gyakran megfeledkezünk, hogy legtöbbször a magunk készített meglepetés lehet a nyarő. Pláne, ha a család legkisebb tagjai is ki tudják venni a részüket a folyamatból. Most mutatunk néhány – egy délután alatt – könnyedén elkészíthető ajándékot, amitől garantáltan elolvadnak majd a családtagok és a barátok!

Tovább olvasom »
ajándék, csomagolás, fenntarthatóság, hulladék, karácsony, papír, szelektív szemétgyűjtés, ünnepek

Legyen a karácsony is fenntartható

László Márta

Évente 95 kg papírhulladékot “termelünk” mi magyarok, ami fenntarthatósági szempontból elfogadhatatlan. Gondoljunk erre, amikor nekifogunk a karácsonyi ajándékok becsomagolásának. Egy-egy doboz mindössze 1-2 napot, vagy órát tölt ünnepi díszben, és utána? Szakember ad ötleteket, hogyan és miből készítsük el a csomagokat, és arra is felhívja a figyelmet, hogy ilyenkor különösen fontos a szelektív szemétgyűjtés szabályainak betartása. 

Tovább olvasom »
ajándék, felnőtt, gyerek, hasznos tippek, karácsony, praktikus, ünnep

Utolsó perces ötletek

László Márta

Gondoltál már arra, hogy a játékok mellett vagy helyett idén valami igazán hasznosat is csempéssz a fa alá? Van pár igazán divatos tippünk arra az esetre, ha az utolsó pillanatban szeretnél beszerezni pár aranyos ruhát, kiegészítőt a legmenőbb téli trendekhez igazodva.

Tovább olvasom »
ajándék, anyagi megterhelés, férfi, karácsony, menü, műszaki tárgy, nő

Ki várja jobban a Jézuskát?

PP-Eletforma

Ajándékvásárlással telik a december a legtöbb magyarnak. Több mint kétharmaduknak kisebb-nagyobb anyagi megterhelést jelentenek az ünnepek – derült ki az ismert műszaki áruházlánc és webáruház legfrissebb kutatásából. A túlköltést a lakosság 78%-a igyekszik azzal kivédeni, hogy kedvezményesen szerzi be az ajándékokat, a sorban állást elkerülendő pedig minden harmadik ember inkább online vásárolja meg a fa alá valót. Az ajándékok közt továbbra is népszerűek a nagyobb háztartási eszközök, bár a magyarok fele saját bevallása szerint sokkal jobban várja a karácsonyi étkezéseket, mint az ajándékokat. Vajon a nőknek tényleg könnyebb meglepetést okozni? A felmérésből ez is kiderült.

Tovább olvasom »
ajándék, élmény, karácsony, ötlet, program

Adj élményt, ne egy vacak dobozt!

PP-Eletforma

Ismét itt a karácsony és ezzel együtt indul az ötletelés és talán a bosszankodás is, hogy mindenkinek megtaláljuk a tökéletes ajándékot. Nem egyszerű évről évre kitalálni, hogy családtagjaink, barátaink minek örülnének a legjobban. Azt is nehéz eldönteni, hogy élményt vagy inkább tárgyat ajándékozzunk? Ebben nyújt segítséget összeállításunk.

Tovább olvasom »
ajándék, csizma, karácsony, ötlet, táska

Divatos, ám klasszikus ötletek a fa alá

László Márta

Nincs új a nap alatt. Bizony örök igazság, hogy a hölgyek kedvelik a szép, divatos holmikat – legyen az ékszer, ruha, vagy éppen amit most ajánlok, csizma és táska. Következzék két különleges darab, amivel igazán leheveheted a lábáról szíved hölgyét.

Tovább olvasom »
18+, ajándék, éjszaka, erotika, testékszer, tetoválás

Lesz itt forró erotika bőven

László Márta

Ismét a fővárosi Dürlinben rendezik meg a már hagyományosnak számító Tetoválók Éjszakáját. A nemzetközi szinten is komoly presztízsű rendezvényen több mint száz tetováló, köztük számos elismert művész próbál ajándékmintákkal örömet szerezni a látogatóknak.

Tovább olvasom »
ajándék, beteg, gyerek, Gyógyvarázs, karácsony, szavazás

Itt egy biztos karácsonyi ajándék

László Márta

Közeledünk az év végéhez, amikor a bevásárlóközpontokat megtöltik a karácsonyi akciók. Az egyik legismertebb pénzintézet Gyógyvarázs Programja azonban idén karácsonykor is a legnagyobb ajándékot, a gyerekek egészséget támogatja: országszerte 26 kórház, mentőállomás, védőnői szolgálat és házi gyermekorvosi rendelő kaphat a kicsik vizsgálatát és gyógyítását segítő műszereket vagy szebb környezetet összesen bruttó 9 millió forint értékben. Arról, hogy melyik intézmény legyen a nyertes most bárki szavazhat online és a bankfiókokban – így adhatunk csupán egy kattintással valódi ajándékot a legkisebbeknek!

Tovább olvasom »
ajándék, Black Friday, divat, fekete péntek, karácsony, küldemény, szokások, vásárlás

Hoppá! Háromnapos a fekete péntek!

László Márta

Magyarországon is egyre nagyobb sikere van az úgynevezett fekete pénteknek az ünnepek közeledtével. A Fashion Days azt tapasztalja, hogy a magyar vásárlók rendkívül aktívak ilyenkor. Éppen ezért idén háromnaposra tervezik az akciót – mától november 26-áig.

Tovább olvasom »
ajándék, Csobádi Mónika, maradékkirálynő, nyertes, sztárszakács

Maradékkirálynő

László Márta

Csobádi Mónika lett az Életfroma Otthon főzök rovatának sztárszakácsa! Az elismeréssel járó hévizi wellnesshétvégére szóló ajándékutalványt most vette át szerkesztőségünkben. Mónika imádja a konyhát, imádja a facebook fantasztikus főzős videóit, és nem véletlen a főzés iránti szeretete. Vendéglátós szakközépiskolába és főiskolára járt, de tudományát csak otthon kamatoztatja. Édesanyjával egy száz embert foglalkoztató takarítóvállalatot vezet.  

Tovább olvasom »
ajándék, Hévíz, nyeremény, recept, sztárszakács, verseny

Még két hét!

PP-Eletforma

Bámulatosak vagytok! Olyan sokan küldtetek be recepteket, és annyi holtverseny van, hogy úgy döntöttünk, kérésetekre meghosszabbítjuk a játékot! Tehát semmi nem dőlt még el, várjuk az újabb recepteket, hogy megajándékozhassunk egy fergeteges lazulással! 

Tovább olvasom »
ajándék, anyák napja, bonbon, meglepetés, sajt

Sajtbonbon

Bartek Kata

Ennek a meglepetésnek Anyák napján a gourmet anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.

Tovább olvasom »
ajándék, hagyományok, húsvét, játék, locsolkodás, nyúl, tavasz

Top 10 játék a nyuszifészekben

Krajcsó Judit

Játékot, édességet és plüssöket kapnak húsvétkor a magyar gyermekek, az ajándékokra a szülők maximum hatezer forintot költenek idén. A locsolkodás leginkább a 10 év alatti fiúk körében menő, ők még több nyalánkságra és zsebpénzre tehetnek szert egy szép verssel. – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. 

Tovább olvasom »
ajándék, Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt., bor, Campus borcsalád, egyetem, orvosi kar, Pécs

650 év – 650 bor

PP-Eletforma

A Belvárdgyulai Mezőgazdasági Zrt. pincészete 650 palack bort adott át a pécsi orvoskarnak. A társaság ezzel kívánt részt vállalni az egyetem 650 éves jubileumának megünneplésében. Erről, illetve az esemény hátteréről mesélt Wilhelm József vezérigazgató. 

Tovább olvasom »
ajándék, érdekesség, házasság, hűség, húsvét, tojás, Zsigóné Kati

40 év hűségért csipkés tojás jár!

Krajcsó Judit

Zsigóné Kati, az ország nyuszija legszebb ünnepnek a házassági évfordulóját tartja, és csak utána jön a húsvét. 2017-ben e kettőt most szinte egyszerre ünnepli, ugyanis 40 éves házas lett. Erre az alkalomra egy 300 000 forint értékű csipkézett strucc tojást készített.

Tovább olvasom »
ajándék, Bálint-nap, étterem, internetes vásárlás, pénzköltés, szerelem, Valentin nap, vásárlási szokás, virák

Hölgyeim! Varázsütésre nyílnak a pénztárcák!

László Márta

Legyen szó akár egy apró figyelmességről, akár egy extravagáns meglepetésről, az emberek minden eddiginél többet költenek szerelmükre az év legromantikusabb napján. Többek között ezt állapította meg a Mastercard Love Index, amely a bankkártyás tranzakciók alapján hároméves periódusban vizsgálja a Valentin-napi költési szokásainkat. A felmérés idén feltárta, hogy romantikus kiadásaink 49 százalékkal nőttek 2014 óta.

Tovább olvasom »
ajándék, boldogság, ékszer, eljegyzés, kézműves remekek, Komáromi Kata, meglepetés, nők, öröm, ünnep

Fehér lovon érkező uraknak

László Márta

Feleségüknek meglepetést kereső tanácstalan urak, eljegyzési gyűrűért érkező fiatalemberek és egyedi ékszert rendelő, visszatérő vásárlók – számos történetet őriz Komáromi Kata ékszerész, akinek egri galériájából soha nem hiányozhat a szeretet varázslata.

Tovább olvasom »
ajándék, leárazás, meglepetés, stylist, tanács, vásárlás

5 tipp, hogy meglephesd a NŐt!

László Márta

Nem olyan könnyű bármit is ajándékba venni! Itt állunk a leárazások kellős közepén, és bizony a kedvező ár miatt sokszor elcsábulunk. Olyan cuccot is választunk, ami nem igazán válik majd be… Víg Anikó stylist most a férfiaknak segít, és elmondja, hogyan vásároljanak az imádott nőnek, hogy biztos legyen a siker! 

Tovább olvasom »
ajándék, japán, karácsony, randevú, turizmus, vacsora

Ahol kötelező a randi!

László Márta

Már azon is meglepődhetünk, hogy Japánban megünnepelik a karácsonyt, hiszen a társadalom nagy része nem keresztény. Márpedig ünnepelték idén is – nem is akárhogy. Náluk ez sokkal inkább kereskedelmi ünnep, mint vallási. Sehol egy klasszikus karácsonyfa, karácsonyi dalok és tradicionális menük. Mi köze például a szerelmespároknak, vagy a KFC-csirkének a mi kedvenc ünnepünkhöz? A Japánspecialista karácsonyi körképéből mindez kiderül!

Tovább olvasom »
ajándék, ötlet, tanács, utolsó pillanat, vásárlás

4 ajándéktipp az utolsó pillanatra

László Márta

Rohamosan közeledik a karácsony, és Neked még fogalmad sincs, hogy kinek és mit ajándékozz? Ez nagyon ciki! És most nem hivatkozhatsz arra, hogy nem értél rá! Egy egész éved volt rá! Na jó, most az egyszer még segítünk! Íme 4 ötlet, amit az utolsó pillanatban is be tudsz szerezni, és tuti, hogy nagy örömöt szerzel vele az idén.

Tovább olvasom »
ajándék, bőrápolás, hidratálás, karácsony, kozmetikumok, krémek, szépség, ünnepek

Mentsd a bőröd az ünnepek alatt is!

PP-Eletforma

A nők többsége rosszul választ hidratálókrémet, arcápolót, ezért sokan nem is ússzák meg ép bőrrel: akár ronthatunk is bőrünk állapotán. Ezért sem a legjobb ötlet arckrémet ajándékozni, és ha kapunk – például karácsonykor – ne kenjük gondolkodás nélkül!

magunkra.

Tovább olvasom »
ajándék, bor, borfogyasztás, borháló, szakértelem

Így ajándékozzunk bort!

PP-Eletforma

Nem sajnáljuk a pénzt egy-egy palack jó borra, különösen akkor, ha ajándéknak szánjuk. De vajon érdemes-e drága bort vásárolni, ha mi magunk nem igazán értünk hozzá? Ha a megajándékozott borértő ember, a válasz inkább nem: lehet, hogy hasznosabb valamilyen boros kiegészítőt venni. Ha mindenáron bort akarunk adni, forduljunk szakemberhez!

Tovább olvasom »
ajándék, gyerek, gyűjtés, jótékonyság, kampány, sztárok, ünnep

Legyél te is MINI angyal!

Krajcsó Judit

Játékgyűjtést szervez a Wallis Motor Pest. A Légy te is MINI angyal! elnevezésű kampányában az ajándékokat Király Linda, Tápai Szabina és Dr BRS lemezlovas személyesen viszik el a Heim Pál Gyermekkórháznak, valamint a Cseppkő Gyermekotthon Központnak.

Tovább olvasom »
ajándék, buli, parti, születésnap, vendéglátás

Ennyibe fáj a szülinapi zsúr! Megéri?

László Márta

Átlagosan 11 ezer forintot költenek a szülők iskolás gyermekeik születésnapi ajándékaira a szülők – derült ki a Fundamenta FundiMini országos reprezentatív kutatásából. Sokan rendeznek saját szülinapi zsúrt is, ami 20 ezer forintból jön ki, barátok, osztálytársak ajándékaira pedig fejenként átlagosan 3 ezer forintért vásárolnak a magyarok. Egy kétgyermekes család mindent összevetve így akár 80 ezer forintot is kiadhat évente szülinapokra. A szakértő szerint tudatos tervezéssel, néhány apró trükkel sokat faraghatunk a költségeken.

Tovább olvasom »
ajándék, házi likőr, karácsony, kávélikőr

Házi ír krémlikőr

Kandikó Éva

Számtalan recept változat kering a neten, az enyém elfér egy 5 centi széles csík papíron, de erre a papírra nagyon vigyázok, mert évek óta ennek alapján készítem karácsony táján az ajándéknak is kiválóan alkalmas krémlikőrt.

Tovább olvasom »
ajándék, drukker, Európa Bajnokság, foci, Franciaország, HUNGÁRIA, labdarúgás, meglepetés, RIA

Így szurkolunk mi!

László Márta

Június 10-én este kilenckor elhangzik a sípszó, és a Franciaország-Románia meccsel megkezdődik a 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság. Nagy a készülődés nálunk is. A férjem mindenevő a sportban, de a foci az első helyen áll – hát még úgy, hogy hosszú idő után a magyar válogatott is kivívta magának a jogot az induláshoz. A legjobb szakember mondja el, miként, és mivel ünnepeljünk, hogy felhőtlen legyen a szurkolás!      

Tovább olvasom »
ajándék, elittárs, felmérés, párkapcsolat, szerelem, szingli, ünnep, Valentin nap

Jó nap ez a szakításra

PP-Eletforma

Valentin-nap közeledtére való tekintettel az ELITTÁRS 855 tag kérdőíves megkérdezésével vizsgálta, miként vélekednek a szerelmesek ünnepéről az egyedülállók. Az eredményekből kiderült, hogy a szinglik kétharmada bosszantónak találja a Valentin-napot, 95 százalékuk nem tekint nagy nyomásként egy február 14-i első randevúra, sőt 63 százalékuk szerint elfogadható az is, ha valaki a szerelmesek ünnepén szakít párjával.

Tovább olvasom »
ajándék, allergia, illatosítók, nyugalom, parfüm, szerelem, Valentin nap

5 szuper ajándék ötlet – az allergiás kedvesnek

PP-Eletforma

Valentin-nap alkalmából még az is próbálja a romantikusabb oldalát mutatni, aki egyébként a hétköznapokban hajlamos megfeledkezni a kedvesének szóló apróbb figyelmességekről. A következő tanácsokat érdemes megfogadni, ha valami meglepetéssel készülünk, főleg, ha allergiás a szerelmünk.

Tovább olvasom »
ajándék, étterem, meglepetés, ötlet, Valentin nap

5+1 dolog, amit NE kövess el Valentin-napi ajándékválasztáskor!

PP-Eletforma

A Valentin-nap beszűrődése az életünkbe olyan, mint amikor egy kéretlen levél érkezik a postafiókunkba. Még az egyébként kiegyensúlyozott hölgyeket is képes őrjöngésre késztetni. Azért, hogy Te ne kerülj ilyen kínos helyzetbe, kövesd az ajándékszakértő Zámbó Árpád 5+1 tanácsát, hogy mit ne csinálj Valentin-napi ajándék választásakor.

Tovább olvasom »
2016, ajándék, opera, újszülött, zene

Zenés Útravalót kapott az év első babája

PP-Eletforma

Az operaház főigazgatója péntek délelőtt személyesen látogatta meg a főváros idei első újszülöttjét, hogy átadja neki az Útravaló című válogatássorozatot, amely Tallér Zsófia zeneszerző Leánder és Lenszirom című operáját tartalmazza. Kiadványukat nem csak az év első újszülöttjének, hanem valamennyi magyar újszülöttnek, még a határon túli magyar gyermekeknek is igyekeznek eljuttatni.

Tovább olvasom »
ajándék, fogfehérítés, fogorvos, fogszabályozás, láthatatlan fogszabályzó

Ajándékozz egy boldog mosolyt

PP-Eletforma

Elsőre meglepő, de ha jobban végiggondolod, a legeslegjobb ajándékok, amikkel karácsonyra meglepheted a családtagjaidat, a fogorvosnál „kaphatók”. Ma már nem képezheti sértődés tárgyát, ha valaki szépítő kezeléseket ajándékoz, sőt, inkább a másikra való odafigyelést jelképezik ezek a meglepetések. A fogorvos és a fogtechnikus ötletei azoknak, akik komolyan veszik az ajándékozást!

Tovább olvasom »
ajándék, allergia, bizsu, ékszer, karácsony

Erre nagyon figyelj, ha ékszert ajándékozol!

PP-Eletforma

Még az utolsó pillanatban is vásárolunk. Ha ékszert szeretnénk ajándékozni, a forma és a szín mellett érdemes a fémek anyagára is figyelni. Kellemetlen meglepetést okozhat, ha az ékszer felvételét követően piros foltok, viszketés és kiütések árulják majd el, hogy a megajándékozott bizony allergiás az adott fémre.

Tovább olvasom »
ajándék, család, játék, karácsony, öröm, otthon, társasjáték

Ennél jobb ajándékot most úgysem tudsz venni!

PP-Eletforma

Az ideális ajándék egyszerre okoz az egész családnak örömet, és nem csak akkor, amikor kibontjuk a díszes csomagolópapírból, hanem utána is, amikor az egész család élvezi. Mert egyszerre használjuk. Egy asztalnál, egymással szemben, közös örömmel. Hát nem erről szólnak a társasjátékok?

Tovább olvasom »
ajándék, divat, karácsony, ünnep

A legszebb ünnepi darabok – ezzel lepd meg a párodat!

PP-Eletforma

Közeleg a karácsony, ilyenkor mindenki szeretné valami igazán különlegessel meglepni párját. Ennek ellenére sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését, nagy a kapkodás, az üzletekben hatalmas a tömeg.  Ezért a Fashion Days megkönnyíti az ünnepi készülődést, és az egyik legismertebb hazai bloggert, Festy-t kérte fel, adjon tippeket, hogy megtaláljuk férjünk, barátunk stílusához illeszkedően a megfelelő ruhadarabokat.

Tovább olvasom »
ajándék, fenyő, karácsony, ünnep

Karácsonyi túlélő tippek – nemcsak anyukáknak

PP-Eletforma

Számtalan nő életét megkönnyítheti a zsúfolt ünnepi időszakban, ha pár elengedhetetlen karácsonyi dolog beszerzését egyszerűbbé tesszük. Bár a karácsony sokunknak a kedvenc ünnepe a maga meghittségével, varázslatos atmoszférájával, szülőként, főleg anyaként, ismerjük azt, a ránk nehezedő nyomást, ami az ünnepi előkészületekkel, a karácsony “levezénylésével” jár. Üröm az örömben, hogy mire elérkezünk a szentestéig, a sok kapkodás és sürgés-forgás miatt gyakran már csak ájultan dőlünk be a fa alá…

Tovább olvasom »
ajándék, gyerek, jótékonyság, karácsony, kultúra, Ökumenikus Segélyszervezet, ünnep

Hová kerül 50 ezer cipősdoboznyi ajándék?

Krajcsó Judit

Több, mint 50 ezer cipősdoboz-ajándékra számít idén a jótékonysági akciót tizenkét éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az akció idei újdonsága, hogy a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített csomag.

Tovább olvasom »
ajándék, diákok, jótékonyság, Nádor Szálló, Rotary Klub

Tehetséges diákokat támogat a Rotary

PP-Eletforma

Tavaly is számos gyermek karácsonyát tette boldogabbá a világ egyik legnagyobb humanitárius szervezetének pécsi csoportja. A Rotary Klub Pécs már a múlt évben is nagy érdeklődés mellett és széles körű támogatással szervezte meg az adventi ajándékozást, ahol rászoruló, tehetséges gyermekeket leptek meg. A jótékonysági akció idén a karácsonyi vásár kiemelt rendezvényeként november 29. és december 23. között zajlik a pécsi Széchenyi téren.

Tovább olvasom »
ajándék, gasztronómia, könyv, sütemény

50 édesség, amit el kell készítened

PP-Eletforma

A napokban kerül a könyvespolcokra Kárai Dávid, ízHUSZÁR első szakácskönyve a Bookline és a NoSalty gondozásában. Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.

Tovább olvasom »
ajándék, kézműves -iparművész, Simon Kati, unoka

Akcióban – érkezik a háromnyelvű unokám!

László Márta

Egyre több családnál fordul elő, hogy a nagyszülők itthon élnek, a gyerekek, majd az unokák pedig valahol máshol a világban. Az internet sokat segít a kapcsolattartásban, de a személyes puszikat, öleléseket semmi sem pótolja! Persze, hogy az iparművész nagymama szuper ötletekkel próbálja elvarázsolni kicsi unokáját.      

Tovább olvasom »
ajándék, felmérés, karácsony

Drágább ajándékot hoz a köszönőlevél

PP-Eletforma

Érdemes kézzel írott levélben megköszönni a karácsonyi ajándékot, akkor is, ha az ajándékozott nincs elragadtatva attól, amit kapott, az ilyen gesztus ugyanis a következő évben jó eséllyel drágább ajándékot eredményez – legalábbis egy nagy-britanniai felmérés tanúsága szerint.

Tovább olvasom »
ajándék, divat, óra, trend

Óratrendek: karék és használati tárgy

PP-Eletforma

Az elmúlt időszakban egyre inkább bizsuként tekinthettünk az órákra, aminek főleg az az oka, hogy a tervezők nemegyszer karkötőkbe építették bele ezeket a hasznos darabokat. Akár kétfunkciósak, akár csak egy rendeltetés jutott nekik, az biztos, hogy a jól megválasztott órák maximálisan feldobják a megjelenésünket, és remek ajándékötlet is lehet karácsonyra!

Tovább olvasom »
ajándék, boldogság, vidám

Egy kis semmiség, amitől jobb kedved lesz!

PP-Eletforma

Losonczki Anett egy érettségiző, helyes nyíregyházi lány. Talán csak különleges szokása különbözteti meg kortársaitól: bárhol, bármikor origamifigurákat hajtogat. A pillanatok alatt elkészülő papírmadarak és -kishajók pedig váratlanul bukkannak fel Nyíregyházán és a környékbeli településeken. Bárhol és bármikor. Anett ugyanis origamifigurákat hagy maga után amerre jár, hogy örömet szerezzen vele annak, aki megtalálja.  

Tovább olvasom »