adó

adó, amerikai elnök, botrány, Donald Trump, pénz, üzlet

Trump, az elnök

László Márta

Donald Trump folyamatosan visszautasította, hogy nyilvánosságra hozza adóbevallásait, holott ez Richard Nixon 1972-es elnökjelöltsége óta íratlan szabály, és valamennyi elnökjelölt meg is tette. Sejteni lehetett, hogy erre jó oka van – írja az ado.hu.

Tovább olvasom »
adó, borravaló, színes hír

Megadóztatják a borravalót

PP-Eletforma

Romániában megadóztatják a borravalót – döntötte el szerdán a bukaresti kormány, A rendelkezés szerint a kereskedelmi egységeknek külön nyugtatömbön kell regisztrálniuk a borravalót, amit 16 százalékkal adóztatnak meg. Romániában ennyi ugyanis a társasági adó, és ezentúl a borravaló is adóköteles bevételnek számít.

Tovább olvasom »
adó, online árverés, vatera

Vaterázol? Nincs mitől tartanod, ha ezt követed!

PP-Eletforma

Ahogy közeleg az szja-bevallás határideje, vagyis május 20-a, úgy nő az érdeklődés az internetes kereskedelemre vonatkozó adózási szabályokkal kapcsolatban. A feszültség érezhetően nő a felhasználókban is, pedig a legtöbb eladó nyugodtan hátradőlhetne, hiszen nagy valószínűséggel nem is keletkezett személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettsége. A Vatera közérthető formában összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom »
adó, ellenőrzés, Valentin nap

Szeret minket az adóhivatal: Valentin napi ellenőrzések

PP-Eletforma

Bálint jeles napját megelőzően sokan veszik igénybe a kuponos akciók nyújtotta kedvezményeket, a csomagküldő szolgáltatásokat, és megnő az éttermek, cukrászdák, virágüzletek forgalma is. S hogy ne érje kár a szerelemtől-szeretettől bódult vásárlókat, meg persze az államot se, így az elkövetkező napokban a fővárosban és Pest megyében a jogszabályok betartását ellenőrzi a NAV.

Tovább olvasom »