Facebook hozzászólás
224

Parasztreggeli, ahogy én készítem

Receptjeink ebédre, vacsorára számos ötletet kínálnak, de a reggelik ritkák a kínálatban. Most pótoljuk ezt. Reggel mindenki siet, csak bekap valamit, de hétvégén szánhatunk időt erre is. Íme egy ínycsiklandó finomság, amivel meglephetjük magunkat vagy a családot egy vasárnap délelőtt.

Hozzávalók 2 személyre:

1 db héjában főtt krumpli (ami kimaradt a  rakott krumpliból)

2-3 szelet bacon

egy kis darab kolbász

1 kis fej vöröshagyma

4 tojás

3-4 evőkanál tej

 

A baconöket kisütöm, majd a ropogós csíkokat félreteszem. A zsírjában (ha kevés, kis olajjal kiegészítve) megpárolom az apróra vágott hagymát, és kicsit megpirítom a megpucolt, felkarikázott krumplit és a felszerletelt kolbász. Mikközben ezek rotyognak, a tojásokat felkeverem és pár kanál tejet adok hozzá, sózom. Óvatosan a sóval, mert a szalonna sós, ezt kalkuláljuk bele! Mehet a tojás is a serpenyőbe, én keményre sütöm, de ki-ki ízlése szerint variálhatja. Ha elkészült a bacon csíkokat melléteszem.

Friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával ízletes villásreggeli.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!