Facebook hozzászólás
1 080

Sertésdagadó fahéjas aszalt gyümölcsökkel töltve

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

1,5 kiló felszúrt dagadó,

10-10 deka aszalt alma, körte,

sárgabarack, szilva, datolya,

késhegynyi őrölt fahéj,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 tojás, só,

4 deci húsleves,

2 deci száraz fehér bor,

pici fehérbors, olaj.

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket néhány órára vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a masszával a dagadót, majd összetűzzük a nyílást, és kívül is sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd a sütőlevével együtt sütőedénybe tesszük. Aláöntjük a húslevet és a bort, nem túl erős tűzön időnként locsolgatva puhára sütjük. Ha kész, a levét leöntjük, ételsűrítővel besűrítjük, esetleg pici tejszínnel vagy tejföllel finomítjuk, majd tálkába téve a felszeletelt hússal tálaljuk. Vajas krumplipürét kínálunk hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!