Facebook hozzászólás
172

Palacsintában sült kapros tengeri halfilé

Mai vacsorának sem késő még elkészíteni, hiszen a meleg miatt hamar ki tudjuk olvasztani a halat.De holnapi ebédre is kitűnő választás, így bőven van időnk egy sütemény elkészítésére is.

Palacsintában sült kapros tengeri halfilé
Elkészítési idő: 45 perc
Energiatartalom: 1 adag: 740 kcal
A recept forrása: Ványi László mesterszakács

Hozzávalók 4 személyre:

– ízlés szerint só
– ízlés szerint őrölt fehérbors
– 10 dkg sajt
– 1 csokor kapor
– 2 dl tejföl
– 50 dkg hekkfilé
– 2 db tojás
– 5 dl tej
– 30 dkg finom liszt

A lisztből, a tojásból meg a tejből egy csipet só hozzáadásával palacsintatésztát készítünk, és a szokásos módon palacsintákat sütünk. A kiolvasztott halat kockákra vágjuk, a kezünkkel egy kicsit kinyomkodjuk, hogy a fölösleges víz kicsöpögjön – sütés közben ne eresszen annyi levet. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olajat forrósítunk, és megpirítjuk benne a halkockákat. Megszórjuk egy evőkanál liszttel, és sóval, borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk az összevágott kaprot. Óvatosan – hogy a hal ne törjön össze – elkeverjük 1 dl tejföllel.

Megkóstoljuk,ha szükséges, utána ízesítjük. A masszával megtöltjük a palacsintákat, háromszög alakúra hajtogatjuk, és egy kiolajozott tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, végül ráreszeljük a sajtot. Középmeleg sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!