Facebook hozzászólás
348

Isteni frissítő leves – uborkából!

Meleg napokon nem csupán hideg gyümölcslevest készíthetünk, hanem hanem vitaminban gazdag zöldségeset is. Ki gondolná, hogy az uborka a befőttesüvegen kívül is isteni?

Hozzávalók: (4 Személyre)

4 natúr joghurt

2 nagyobb uborka (kb. 50-60 dkg)

3 gerezd fokhagyma

2 szál friss menta

2 evőkanál olíva olaj

1 kávéskanál vörösbor ecet

só, bors

Elkészítés:

Mossuk és hámozzuk meg az uborkát, s vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, sózzuk meg, és 10-15 percre tegyük be a hűtőbe. Tisztítsuk meg és aprítsuk fel a foghagymát. Mossuk meg és szedjük le a menta leveleket a szárról és vágjuk apróra.

Az uborkát, két kezünk között kinyomkodva vegyük ki a léből, amit eresztett és tegyük egy nagyobb, salátás, vagy leveses tálba. Adjuk hozzá a joghurtokat, az olíva olajat, a borecetet, a fokhagymát és a mentát. Keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tegyünk bele néhány jégkockát, s máris találhatjuk.

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!