Facebook hozzászólás
233

Zöldséges, rizses pulykamell- Anyu receptje

Anyám csirkéből készíti, de „ludas kásának” nevezi. Valóban készíthetjük más szárnyashúsból is, például filézett pulykacombból, csirke mellből, de akár filézett libacombból is. A lényeg a szárnyashús és a sok-sok friss zöldség. Íme egy újabb gyorsan elkészülő fogás!

Hozzávalók: (4 személyre)

40 dkg pulykamell

2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, a fél-fél fej karalábé és zellergumó, 25 dkg zöldborsó

1 csomag (125 gr) gyors rizs

finomra vágott petrezselyem

só, bors ízlés szerint

egy evőkanál ételízesítő

kevés olaj, vagy margarin

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk, illetve kockázzuk.

A pulykamellet csíkokra vágjuk, s egy akkor lábasban, amibe majd minden belefér (a megduzzadó rizzsel együtt!) felhevítjük az olajat, vagy a margarint és a pulykamell csíkokat kicsit megsózva, megborsozva, gyorsan átpörgetve, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, ráöntünk kb. 1 dl. vizet és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a gyors rizst, kb. 1 bögre vizet, az ételízesítőt s lefedés nélkül, kis lángon hagyjuk megfőni. (Szükség szerint lehet még egy kis vizet hozzátenni közben.) Amikor a rizs puha, levesszük a tűzről, s még 10 percre lefedjük, hogy a rizs minden nedvességet magába szívjon.

Frissen tálaljuk. A zöldségkedvelők még egy kis salátát (fejes, uborka, vagy paradicsom) is készíthetnek hozzá.

Tippek: valóban készíthetjük más szárnyashúsból is, például filézett pulykacombból, csirke mellből, de akár filézett libacombból is.

Jó étvágyat kíván:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!