Facebook hozzászólás
429

Keverj magadnak felforrósító puncsokat!

Ki ne vágyna a hideg téli napokon egy tüzes italra, ami átmelegíti a testet, és édes-gyümölcsös-fűszeres zamatával meghitt hangulatba hozza a lelket!?

Nem is gondolná milyen egyszerű elkészíteni és milyen hatásos felkínálni az átfázott vendégeknek, családtagoknak. Csábuljon el, és próbálja ki valamelyik receptünket vagy találjon ki egy saját fantáziadús változatot a rendelkezésére álló összetevőkből! Meggypuncs

4 bögrényi adaghoz:

200 g meggybefőtt

1,5 dl meggylé (a befőtt leve!)

0,5 l fehérbor

50 g cukor

fél teáskanál őrölt fahéj

75 ml rum

Az összetevőket a rum kivételével főzze fel, forrásig. Vegye le a tűzről, adja hozzá a rumot, porciózza bögrékbe és szórja meg egy-egy csipet fahéjjal.

Szőlőpuncs

4 bögrényi adaghoz:

fél liter szőlőlé (dobozos, szűrt)

1 narancs kifacsart leve

0,5 citrom héja + leve

2 evőkanál méz

1.5 dl brandy vagy konyak

ízlés szerint: egy csipet fahéj, őrölt szegfűszeg vagy kardamom

A szőlő-, narancs és citromlevet a lereszelt citromhéj hozzáadásával főzze fel forrásig, közben keverje hozzá a mézet. Amint forrni kezd vegye le a tűzről és adja hozzá a borpárlatot.

Ha szereti a különleges ízeket, adjon hozzá egy csipetnyi fűszert vagy akár mézessütemény-fűszerkeveréket!

Narancsos tea

125 g méz

4 dl fekete tea

1 citrom leve

1 narancs leve

2 dl narancslikőr (lehet más gyümölcs ízesítésű likőr is!)

fél teáskanál fahéj

1 dl tejszínhab

A teát a citrusok levével és mézzel főzze fel forrásig. A puncsot poriózza bögrékbe és tegyen rá egy-egy adag fahéjjal megszórt tejszínhabot.

Ha a likőrt némi szörppel helyettesíti, gyerekek is ihatják!

Gyermekpuncs

4 bögrényi adaghoz:

6 dl fehér szőlőlé

2 evőkanál málnaszörp

1 evőkanál mazsola

1 rúd fahéj

2 szem szegfűszeg

1 csipet gyömbér vagy őrölt kardamom

1 evőkanál citromlé

méz, ízlés szerint

A citromlé kivételével forrásig főzze fel az összetevőket. Szedje ki a darabos fűszereket, adja hozzá a citromlevet és ízesítse mézzel.

A felmelegedés  és a jó hangulat garantálva!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!