Facebook hozzászólás
223

Sonkás-paradicsomos kiskagylóval töltött padlizsán

Egyszerű, mégis exkluzívnak ható, ráadásul vágyfokozó hatású! Kell ennél több? Kezdjük! A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejüket kikaparjuk, de nem dobjuk ki! 

Hozzávalók

200 gr. Gyermelyi négytojásos kiskagyló tészta, 2 nagyobb padlizsán, 50 gr. póréhagyma, 200 gr. sonka, 4 db paradicsom, 2 evőkanál ketchup, só, őrölt fehérbors, 1 ág rozmaring, 200 gr. mozzarella sajt, 1 dl. olívaolaj

Elkészítése:

A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejüket kikaparjuk. Sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200 fokon 10 percig sütjük őket. A maradék olívaolajon megfuttatjuk a fél karikára vágott póréhagymát, rátesszük a padlizsánok apróra vágott belsejét, majd vékony csíkokra, esetleg kocára vágott sonkát és 1-2 percig összeaprítjuk. A lehéjazott apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybekeverjük, majd a padlizsánokba töltjük. Felszeleteljük a sajtot és a tésztahalom tetejére elosztjuk. Sütőbe tesszük és 200 fokon készre sütjük. Ízlés szerint mártással is tálalhatjuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!