Facebook hozzászólás
215

Tojássaláta retekkel és egy különleges Görögsaláta

Ha már unjuk a sonkát, íme itt van egy-két salátaötlet, melyek főételnek is kitűnően megfelelnek. Laktatóak, táplálóak, még a férfiaknak is megfelelnek.

Tojássaláta retekkel

 Hozzávalók:

4 személyre 8 db tojás,1 csokor turbolya, petrezselyem, és metélőhagyma. 1 csomag hónapos retek, 100 ml tejföl, 100 ml joghurt, 1 evőkanál citromlé, csípős mustár, só, frissen őrölt bors.

Elkészítés:

 A tojást keményre főzzük. Hideg vízben leöblítjük, megtisztítjuk és hagyjuk kissé kihűlni.

A zöldfűszereket leöblítjük, szárazra rázzuk, lecsipkedjük, majd felaprítjuk a levelét, illetve karikára vágjuk a metélőhagymát. A megtisztított retket előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk.

Tálban elkeverjük a tejfölt a joghurttal, hozzáadjuk a citromlét és a mustárt. Az öntetet sóval és borssal fűszerezzük, majd belekeverjük az előkészített fűszereket és a retket.

A kemény tojások felét durvára aprítjuk, a maradékot nyolcba vágjuk. Az aprított tojást az öntethez keverjük Lefedve kb. 30 percig érleljük. A tojássalátát tálba tesszük és a cikkekre vágott tojással díszítjük. A salátát kockára vágott húsvéti főtt sonkával megszórva tálaljuk.

Különleges Görögsaláta

Hozzávalók:

4 személyre: 200 g nagy szemű fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 cső sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evőkanál borecet, frissen őrölt bors, 4 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom #img2#

Elkészítés:

A babot bő hideg vízben egy éjszakán átáztatjuk. Másnap leszűrjük, fazékba rakjuk és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a leöblített babérlevelet, felforraljuk, majd fedő alatt gyenge tűzön kb. 45 percig főzzük. Végül megsózzuk és hagyjuk kihűlni. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A paprikát apró darabokra vágjuk.

A megtisztított hagymát félbevágjuk, majd nagyon vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot megmossuk, és gerezdekre vágjuk. Az ecetet a sóval és a borssal salátástálban elkeverjük. Az olajat villával belekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzva az öntethez adjuk. A salátához előkészített valamennyi hozzávalót összekeverjük a hússal és az öntettel. A salátát letakarva kb. 30 percig érleljük. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk és lecsipkedjük a levelét. A salátát a bazsalikommal megszórva tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!