Facebook hozzászólás
187

Isteni almás finomság : Lapos almás-vaníliás torta

Isteni almás finomság a Lapos almás-vaníliás torta. A vaníliás cukor nagyon elterjedt Franciaországban, mert kellemes ízt ad a süteményeknek és a desszerteknek. Mi is bátran használhatjuk a konyhában.

 Lapos almás-vaníliás torta

Hozzávalók:

375 gr. leveles tészta, ha lehet csak vajjal készült

5 nagy alma

1 citrom leve

25 gr. vaj, apró darabokra vágva

3 evőkanál vaníliás cukor

1 evőkanál finomított kristálycukor

3 púpos evőkanál sárgabaracklekvár

vanília fagylalt

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk ki belőle egy kb. 35 cm átmérőjű körlapot. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
  1. Hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre az almát és öntsük rá a citromlét. Tegyük a tésztára, de a szélén kb. 2 cm-t hagyjunk ki. Kicsit hajtsuk fel a tészta szélét, hogy a lé ne folyjon le.
  1. Szórjuk a vajdarabkákat a tetejére, és hintsük meg vaníliás cukorral és kristálycukorral. Süssük 15-20 percig, ezalatt az alma megpuhul és a tészta ropogós lesz.
  1. Melegítsük meg a lekvárt, és kenjük meg vele az almát és a tészta szélét. Tálaljuk forrón vanília fagylalttal.

 Forrás: Alexandra Kiadó: 101 Csábító Desszert



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!