Facebook hozzászólás
2 134

NYÁRI KEDVENCÜNK

Egyszerű spenótos rizottó ropogós lazacfalatokkal

Ez nem egy mai étkem csak valamiért (valószínűleg a lustaság) most osztom meg Veletek. Pár hete, amikor már kezdett eltelni mindenki a fincsi friss spenóttal, na akkor kaptam a drága szomszéd nénitől. Most viszont jól jön, egy kis pihi a cukkinik és a tökök közé… Steffel Csaba ismét valami remeket alkotott!

Spenótos rizottó lazaccal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított spenótot egy kevéske olívaolajon megfonnyasztjuk, az utolsó pillanatokban 2-3 gerezd zúzott fokhagymával és egy kis sóval ízesítjük. A megfonnyadt spenótot egy deszkára tesszük, és egy éles késsel csapkodva durvára aprítjuk.

A rizst egy kanálnyi olívaolajon átforrósítjuk, majd hozzáadjuk a bort, kiforraljuk, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, aztán „folyamatosan” kevergetve elfőzzük, elforraljuk, és ismét… és ismét felöntjük, de midig csak annyi vízzel, ami épp ellepi, és elforraljuk. Amikor kezd puhulni, dagadni a rizs az aprított spenótot is belekeverjük, és tovább főzzük.

A jó rizottó krémesen szaftos (ezért kell kevergetni, felöntögetni stb.) de a rizsszemek még haraphatóan pattanósak, és nincsenek szétfőzve. Amikor kész a rizottónk, belereszeljük, hozzákeverjük a sajt felét, ezzel is emeljük a krémességét, szükség szerint sózzuk.

Közben a lazacfilét egy nagyon éles késsel csíkokra vágjuk, megsózzuk, borozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban egy-két perc alatt ropogósra sütjük.

Tálaláskor a rizottó tejére halmozzuk a lazacfalatokat, és a maradék sajttal koronázzuk.

Jó étvágyat kíván hozzá az őrülten jó ételek embere: Steffel Csaba.

Lazacos falatkák

Lazacos falatkák, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Valahogy a grillezés kezdetét, végét soha nem lehet pontosan kiszámolni. Vagy a faszén nem izzik még rendesen, vagy nem érkezett meg még minden vendég, de már kínálom az első kortyot… szóval nem árt, ha van “tarcsiban” néhány jóféle falat, amíg el nem készülnek a grilles csodák. Ez az egyik legegyszerűbb receptem, próbáljátok ki bátran!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!