Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2008. április 14. 15:00 | PP-Eletforma

FÉNYREJÁRÓ

Tudta? A fényterápia gyönyörű bőrt varázsol!

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagy ereinek keringését, ezzel javítja a vérellátást, javul az anyagcsere, a tápanyag- és oxigénellátás, valamint a salakanyagok és bomlástermékek kiválasztása.

A bőr öregedési folyamatai lelassulnak, a faggyútermelés optimalizálódik, javul a bőr vérkeringése.

A fényterápia szervezetre gyakorolt legfontosabb hatása a biostimuláció, az élettani folyamatok serkentése. Mivel a bőr működésére hat, ezért a bőrápolás minden fázisában használható.

A testápolás fontos kérdése a regeneráció, a bőr öregedési folyamatainak késleltetése, anyagcsere-folyamatainak szinten tartása. Ahhoz, hogy bőrünk szép legyen, fontos a hidratáltság, valamint a bőrfelszíni emulzióhoz szükséges zsírtartalom normális mértéke, amit a faggyúműködés biztosít.

Mindkét tényező esetében találkozunk eltéréssel, sok esetben a bőr vízszegénysége okoz problémát, amit táplálkozási, emésztési problémák, túlzott napozás (szolárium használat), távfűtéses lakás okozhat. Alapvetően azonban a bőrben lévő anyag (hyaluronsav) vízmegkötő képességének csökkenése váltja ki.

A faggyútermelés mennyisége és minősége szintén táplálkozási, kiválasztási, de alapvetően hormonális okokra vezethető vissza. A fénykezelés hatására a bőr öregedési folyamatai lelassulnak, a faggyútermelés optimalizálódik, a bőrtípusokra szabályzó (regulációs) hatást gyakorol.

Gyakori probléma a fokozott faggyútermelés következtében létrejövő pattanásos (akne) arcbőr, amely a pubertás koron túl (18 év fölött) mindkét nem esetében gondot okozhat. A fénykezelés hatására a pattanásos bőr nemcsak tüneti, hanem okozati kezelésére is lehetőség nyílik, hiszen a tünetek mögött a hormonműködés, az emésztő, a kiválasztó rendszer zavara és idegrendszeri zavarok, gyakran felülfertőzöttség áll.

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagy ereinek keringését, ezzel javítja a vérellátást, javul az anyagcsere, a tápanyag- és oxigénellátás, valamint a salakanyagok és bomlástermékek kiválasztása. Nemcsak a vér-, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a narancsbőr kezelési lehetőségeit. Enyhíti a pszoriázis tüneteit is. A fénykezelés hatására a bőr rugalmasságát biztosító rostok állapota is megőrizhető, így a dohányzás következtében létrejövő bőrrenyheség is korrigálható.

A bőr savköpenye hivatott a kórokozók elleni védekezést megvalósítani, ezzel a baktériumok (pl. szőrtüszőgyulladás, körömágygyulladás, felülfertőzött pattanás), vírusok (herpesz, szemölcs), gombák (bőr és körömgomba) által okozott tüneteket javítani.

A fénykezelés nemcsak a ráncképződés megelőzésben, hanem a már kialakult ráncok esetében is hatékony. Az arckozmetikában a kezelés minden fázisában használható a fény, illetve a színek segítő hatása. A keringés serkentésére (fényterápia narancs színnel), az összehúzáshoz (fényterápia kék színnel), a bőr fertőtlenítéséhez, autogén sterilizációjához (fényterápia zöld színnel), a bőrtápláláshoz, a hatóanyagok felszívódásához (fényterápia narancs színnel), a regenerációs folyamatok serkentéséhez (fényterápia sárga színnel) használjuk. Szőrtelenítés (gyantázás) után is segít a bőr regenerálódásában, valamint fertőtlenítő hatása is van. A cellulitisz kezelésnél elengedhetetlen.

Segít a verejték-rendellenességek kezelésében is, szabályozza a kis és nagy verejtékmirigyek működését a kiválasztás és idegi szabályozás optimalizációjával. A hajas fejbőr zavarainak kezelésében is (hajhullás, fejbőr korpásódás) eredményesen alkalmazható.

Forrás: www.ujszo.com

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!