Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2008. március 24. 07:32 | PP-Eletforma

MEGOLDÁS

Most eláruljuk, hogy mi a legjobb a prosztatádra!

Szimpla vérvétellel könnyen kimutatható a betegség, a prosztatarák. Általában műtéti, sugárterápiás vagy gyógyszeres úton kezelik. Ám léteznek olyan természetes anyagok, amikkel megelőzhető, vagy enyhíthető a baj. Ilyen például a tökmag, vagy a legyezőpálma magja.

A prosztata az a váladéktermelő mirigy, ami az ejakuláció során kiáramló spermát alkotó váladék egy részét termeli. A kor előrehaladtával általában megnagyobbodik, és ez szerencsés esetben pusztán vizelési problémákhoz, rosszabb esetben prosztatarákhoz vezet. 

A prosztatarákot általában műtéti, sugárterápiás vagy gyógyszeres úton kezelik. Szimpla vérvétellel könnyen kimutatható a betegség, de léteznek olyan természetes szerek, amikkel megelőzhető, vagy enyhíthető a baj.  

Az egyik ilyen anyag a tökmag, aminek nem lehet eleget dicsérni gyógyító hatását! És hogy miért vannak ilyen nagy hatással ezek a kis magok a prosztata problémákra?

A tökmagban található zsíros olajok tulajdonképpen természetes vízhajtók. Az egészségügyben dolgozók elég kritikusan állnak ahhoz az állításhoz, hogy a megnövelt vizelet mennyiség pozitívan hathat a túl gyakori vizelési ingerre. Egyes kutatások azonban kimutatták, hogy a cink csökkenti a megnagyobbodott prosztata méretét. Ezekből a magokból egy félpohárnyi adag 8 milligramm cinket tartalmaz, néhány orvos pedig a napi 60 milligramm cinket tartja a BPH, azaz a prosztata jóindulatú megnagyobbodása elleni optimális védekezésnek. Mivel ez az adag jóval nagyobb, mint a napi átlag cink igényünk, nem árt konzultálni orvosunkkal, mielőtt elkezdenénk szedni.

A tökmag ezen kívül aminosavban is gazdag. Azoknál a férfiaknál, akik napi 200 milligrammot vettek magukhoz belőle, a BPH tünetei látványosan javultak.

A BPH elleni küzdelem másik leghatékonyabb természetes fegyvere a legyezőpálma. Ennek a délen őshonos pálma fajtának a magjait először a Seminole indiánok használták fel. Gyógyító hatása abban áll, hogy tartalmaz egy olyan vegyületet, ami a tesztoszteront dihidrotesztoszteronná alakítja. Ez azért lényeges, mert a prosztatarák kialakulása a tesztoszteron túltengés következménye.

A legyezőpálmával kapcsolatos kutatások egyikében 2000 BPH-val küszködő német férfi tünetei már egy egy és két gramm közötti dózistól sokat enyhültek.

A Science News riportjából kiderült, hogy a 60 év körüli amerikai férfiak 30 százalékánál diagnosztizáltak prosztatarákot, míg ugyanez a sarkvidéki férfiak esetében mindössze 1 százalék. Az eredmény valószínűleg az étrend magas halolaj tartalmának köszönhető, tehát ez is egyike lehet a természetes úton való hatékony védekezésnek.

Forrás: www.solveyourproblem.com, Prostate Health,     

 B.B.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!