Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2012. március 25. 19:52 | PP-Eletforma

TISZTULJ!

Most kell egy méreghajtó nyirokmasszázs!

A kezelés ritmikus, gyengéd mozdulatai kellemesen ellazítják a testet, nyugtatják, harmonizálják a vegetatív idegrendszert. Ez a nyirokmasszázs lényege.

A vérerek vékony falán kiszivárgó nyirok fehérvérsejtekben gazdag folyadék, mely a nyirokér hálózatban kering, nyirokcsomókon áthaladva. A nyirokkal a víz, a fehérjék és sok más anyag jut vissza a szövetekből a véráramba, amit előzetesen a nyirokcsomók szűrnek, tisztítanak meg. A  nyirokrendszer a salakanyagok elszállítását valamint a szervezet fertőzésekkel szembeni védelmi hálóját biztosítja. Ha egy adott területen gátolt az elfolyás, nyirokpangás keletkezik, az érintett terület megduzzad, kellemetlenül feszül.

A nyirokmasszázs vagy lymphdrenázs a múlt század elején született: dr. Emil Vodder dán biológus fejlesztette ki. E speciális masszázsfajta rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását így a sejtek és szövetek regenerálódását. Ezenfelül elősegíti a meglévő gyulladások, sebek gyógyulását és csökkenti a gyulladáskészséget.

A nyirokdrenázs körkörös, nyomó-simító mozdulatokkal a szív felé haladó pumpáló jellegű mozgással segíti a nyirok elfolyását. A nyirokcsomókat különösen gyengéden masszírozzák. A kezelés időtartama legalább egy óra. A kezelés ritmikus, gyengéd mozdulatai kellemesen ellazítják a testet, nyugtatják, harmonizálják a vegetatív idegrendszert.

A nyirokmasszázs alkalmazását általános immungyengeség, visszatérő légúti megbetegedések, cellulitisz, műtéti hegek regenerálása, szemhéjödéma, ekcémák, méregtelenítő kúrák kiegészítéseként, migrén, ízületi gyulladások esetén ajánlják.

Nem végezhető a kezelés akut gyulladásos folyamatoknál, pajzsmirigy működési zavar esetén, trombózis gyanús területeken, daganatos megbetegedéseknél, szívelégtelenség okozta ödéma esetén.

A nyirokáramlást elősegíthetjük rendszeres testmozgással, helyes testtartással, bőséges folyadékfogyasztással valamint az oxigénfelvétel elősegítésével – vagyis tartózkodjunk minél többet friss levegőn!

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!