Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. január 03. 09:00 | PP-Eletforma

imagine

Képzeld el! – így lesz sikeres az újévi fogadalmad

Ismét megfogadtad, hogy sosem fogadsz meg semmit, mert eddig sem tartottad be? Ezzel bizony nagyon sokan vannak így.  De mi lenne, ha most nem a mit-re, hanem a hogyan-ra koncentrálnál? Talán így végre sikerülhet…

Felgyorsult életvitelhez automatikusan párosul az, hogy az idő is sokkal gyorsabban telik és elsuhannak mellettünk a hetek, hónapok és gyakran érezzük azt, hogy nem történik velünk semmi. Az év vége felé közeledve sokunk szájából elhangzik, hogy „Majd jövőre máshogy lesz, és ezt meg ezt fogom csinálni”. A fogadalmak meghiúsulásának a fő oka, hogy túl nagy nyomást helyezünk magunkra a sok új tervvel és célkitűzéssel. A probléma abban rejlik, hogy a „mit”-re fókuszálunk és nem pedig a „hogyan”-ra.

A belső képalkotás segít fokozni a motivációt Kép: Pixabay

Ahhoz, hogy 2016 a sikeres fogadalmak éve legyen, olyan célt kell kitűznünk magunk elé, amit tényleg nagyon szeretnénk megvalósítani. Alaposan végig kell gondolni, hogy min szeretnénk változtatni, miről szeretnénk leszokni, vagy mit szeretnénk elérni és ezeket, hogyan tudjuk megvalósítani. Fontos, hogy elkötelezettek legyünk az újévi fogadalmunk mellett, legyen mi motiváljon minket, mert ha ez hiányzik akkor az első akadálynál kilépünk. Nagy segítség lehet, ha a környezetünk is támogat bennünket a céljaink elérésében, és amikor alább hagy a motiváció, újabb erőt adnak a folytatáshoz.

„A saját magunknak tett fogadalmak nagy hatással vannak a személyi fejlődésünkre. Amikor sikerül elérni a céljainkat, még inkább motiváltak leszünk, és újabb célokat tűzünk ki magunk elé. Persze előfordulhat, hogy nem jön össze, amit terveztünk, akkor sem szabad feladni, csupán csak újra kell tervezni. Számomra a 2015-ös év minden várakozásomat felülmúlta: zsűritag lehettem a Bűvész Világbajnokságon, rengeteget utaztam, és kijött a Magic Lie Detector telefonos alkalmazásom. A jövő év is rengeteg izgalmat fog számomra hozni, mivel színpadra visszük az Illúzió Mesterei illúzió show második évadját, és elindul Felméri Péterrel közös szuperhős tematikájú estünk a Dumaszínházban.” – nyilatkozta az újévi fogadalmak kapcsán Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok.

Soma tanácsa az újévi fogadalmunk könnyebb megvalósításához: A belső képalkotás segít fokozni a motivációt. Képzeljük el magunkat, ahogy elértük a célunkat: Hogyan érezzük magunkat? Hogy nézünk ki? Hol vagyunk, mit csinálunk? A környezetünk mit szól a sikereinkhez? Ezzel egy belső képet kapunk az álmunkról és így hatalmas erőt tudunk meríteni a megvalósításhoz.

10 perc semmittevés csodákra képes
Minden ember másként éli meg azt az állapotot, amelyben a gondolatai mögé próbál visszavonulni. A meditáció nem olyan recept, amely minden esetben, mindenki számára ugyanazt az ízt hozza össze. Hogyan meditáljunk?

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!