Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2008. január 09. 05:00 | PP-Eletforma

ÍRISZ

Ilyen betegségekre utal szeme állapota!

A szem állapota nemcsak a szem betegségeiről árulkodik! Sokkal több információval szolgál nekünk, mint azt első látásra hinnénk!

Az íriszdiagnosztika szerint a szem szivárványhártyáját megfigyelve következtetni lehet az ember egészségügyi állapotára. Az írisz ugyanis tükrözi az olyan betegségekre való hajlamot, amelyeket örököltünk, például az allergiát, az idegrendszeri- és a keringési zavarokat. Ugyanakkor nemcsak ezek kimutatására alkalmazzák, hanem a régi, nem kezelt, vagy krónikus betegségekére is, valamint a még tünetmentes kórok felfedezésére. Hogy mi ennek az oka? Az írisz a vér- és idegpályákon keresztül kapcsolatban áll az egész szervezettel.

A szivárványhártya egyes területeihez mindig ugyanaz a szerv párosul, ahogy például a talpon is. A felső részén a fejhez kötődő szervek tünetei vannak, a középsőn a gyomor bántalmai képeződnek le, legalul pedig a nemi szervek és a húgyúti rendszer eltérései. Bal oldalon a baloldali szervek, jobb oldalon pedig a jobb oldali szervek betegségei jelennek meg.

Pontosan milyen jeleket kell figyelnünk? A szemben lévő foltok magas vérnyomásra utalnak, míg ha a környéke bedagad és táskás, akkor allergiára, valamint vese- és szívbetegségekre kell gyanakodnunk.

Vannak azonban olyan jelek, amelyeket mi magunk nem vehetünk észre, ha tükörbe nézünk, csak szakember fedezheti fel, szemész vagy íriszdiagnoszta. Ilyen tünet a retinán lévő vöröses vagy sárgás folt, amelyet cukorbetegség okoz.

Az íriszdiagnosztikai vizsgálat előnye, hogy rövid ideig tart, egyáltalán nem fájdalmas, és olyan gyakran megismételhető, ahogy a beteg szeretné. Ugyanakkor nem adhat pontos diagnózist, hiszen csak azt mutatja meg, hogy az adott szervvel van gond, de hogy pontosan milyen, azt nem tudják meg a szakemberek az íriszből.

Szabó Fruzsina


kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!