Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2009. január 13. 10:00 | PP-Eletforma

DUPLÁN JÓ

Így lesz egy vágással, két frizurád! Képekkel!

Az idei frizuráinak stílusa, az utolsó trend szerinti vágások a retro és a modern keveredésén alapulnak. Hogy mi sül ki ebből? Lépcsőzetesen kialakított, mozgalmas, laza frizurák – egyedi, elegáns és szexis stílusban.

A trendi hajvágások olyan egyszerűek és könnyen “idomíthatók”, hogy a napközben laza, természetes hajviselet estére könnyűszerrel lélegzetelállítóan alkalmivá változtatható.

A sztárfodrászok a 70-es évek loknis és klasszikus konty variációk befolyása alatt alakítják ki a körkefén beszárított frufrut és apródfrizurát.

A színek az elmúlt szezonéhoz képest szelídülnek: finom árnyalatok és harmonikus színátmenetek dívnak – aki pedig melíroztatn szeretne válassza az új technikával, ecsettel mintegy “véletlenszerűen” felvitt világosabb tincseket.

Laza vagy klasszikus?

Az év legpraktikusabb vágása: lépcsőzetes és könnyen alakítható. Természetes megjelenéshez a hajvégeket körkefén szárítsuk befelé. Elegáns frizurához: a hajat a fejbúbon fogjuk össze és a hajvégeket sütővassal göndörítsük – rögzítsük hajlakkal.

Üdvözlet a 70-es évekből!

Elől rövid, hátul hosszú – rövid hajból is nőies. A hétköznapi variációhoz elég beletúrni, a hajvégeknek egy kevés krémmel formát adni. Az alkalmi viselethez dolgozzunk hajhabot a hajba és a tarkón kis átmérőjű körkefére szárítsuk majd tupírozzuk fel. Az elülső fürtöket nedves hatású hajzselével húzzuk az arc irányába.

Csábos vörös

Van, ami szexisebb a  hosszú, vörös lokniknál? Idén nyáron a homlokot szabadon hagyva, középen vagy oldalt elválasztva viseljük a figyelemreméltó hajkoronát. Szárítsuk be nagy csavarókon, ujjainkkal fésüljük át és a hajtöveket tupírozzuk. Finom hullámokat kapunk, ha nagy átmérőjű körkefén szárítjuk be a tincseket.

Pimasz és érzéki

Hogy ez a rövid frizura ennyire nőies, a hosszú frufrunak köszönhető. A hajvégeket zselével “kihegyezve” fiúsan pimasz, a tincseket körkefén hullámossá szelidítve finoman nőies.

Extrém hosszok

Az extravagáns frizurákba extrém hosszkülönbségeket vágnak. A képen láthatónál a fedőhaj állig-, míg az alsó tincsek a vállig érnek. Kedvünk szerint viselhetjük Bridgitte Bardot-módra: körkefén beszárítva, vagy a hosszú tincseket a fedőhaj alá tűzve, egy-egy fürtöt szabadon hagyva.

Retro-csigák

Divatos frizura, félhosszú hajból, retro stílusban: a hosszú, szem fölé érő frufru kontúrját körkefével alakítjuk ki, a hajtöveket tupírozzuk. A feltűzött változathoz a hajat a fej búbján fürtönként kontyba fogjuk és egy hajtincset köréfonunk.

Tökéletes hullámok

A hullámos haj – akár természetes, akár dauerolt – is lehet változatos. A mindennapi frizurához puha szárítsuk a hajat puha hajcsavarókon – de a tövét ne csavarjuk fel, így szépen a fejhez simul. A romantikus frizurához hagyományos hajcsavarókon szárítsuk, lazán tűzzük össze a tarkónál és keretezzük az arcot néhány kihúzott tinccsel.

Apródfrizura, az örök

A jól bevált apródot idén hullámokkal frissítik fel. Könnyed, szélfútta frizurához fésüljön mély oldalválasztékot és szárítsa be haját nagy átmérőjű csavarókon, végül formázza hajfény krémmel. A loknis változathoz használjon puha (szivacs) csavarókat és száradás után fixálja hajlakkal a tincseket végül rendezze el őket az ujjaival.

Vissza a 60-as évekbe

A hófehérke stílus (sötét haj, világos bőr, meggypiros ajak) a szezon nagy divattrendje. A 60-as évek frizurái remekül illenek hozzá. A képen látható fazonok kialakításához szárítás előtt bőségesen dolgozzunk hajhabot a hajba. A Jackie Kennedy- változathoz szárítsuk körkefén kifelé a hajvégeket. A hajpántos frizurához tupírozzuk a hajat a fejtetőn és a hajpántot a hajtő magasságába tegyük.

Feltűnő hossz

A hosszú egyenes haj újraértelmezése: a frufru az orrhegyig, a fedőhaj állig, a maradék haj vállig ér. Az átmenetek a különböző hosszok közt lágyak, tépett hatásúak. Száríthatjuk egyenesre és zselé segítségével hangsúlyozva a vágás kontúrjait vagy körkefén hajfénnyel lágyítva a formán.

Ismét bubi

A klasszikus, finoman lépcsőzött bubi különlegességét az eltérő barna színárnyalatok használatának köszönheti, melyekkel sávokban színezték a hajat. Ha frufrut akár a többi tincset körkefén szárítjuk hátrafelé, az eredmény elegáns – ha viszont a frufrut az arcba húzva oldalra fésüljük, könnyed fazont kapunk.

Fodor Kassai Mónika

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!