Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2007. november 15. 15:00 | PP-Eletforma

POLARIZÁLT FÉNY

Hatásos csodaszer a fájdalom ellen!

Az elmúlt évtizedekben az ízületi betegségek járványszerűen terjedtek el főleg az európai országokban. A felmérések szerint minden ötödik európai embert ízületi panaszok, fejfájás és gerincbántalom gyötri, pedig évente e betegek kezelésére 34 milliárd eurót fordítanak.

A mozgásszervek nem minden fájdalma jelent súlyos ízületi deformációhoz vezető reumát. A legelterjedtebb mozgásszervi betegség az ízületi kopás, amely egykor a természetes öregedés velejárója volt. Mára azonban járványszerűvé vált. Tünetei már a 20-30 évesek körében is jelentkezhetnek. A reumatikus eredetű ízületi betegségben szenvedők 75 százaléka csökkentett munkaképességű. A cél a fájdalomcsillapítók mennyiségének csökkentése, a mozgékonyság megőrzése, a betegség előrehaladásának megfékezése.

Gyógyító fény mindenkinek

A kezelés fontos kiegészítője a fényterápia. Már az ókori Egyiptomban, Görögországban és Rómában is ismerték a fény előnyeit, tudták, hogy nem csak a fájdalmat csillapítja. A kutatások során bebizonyosodott, hogy a sejtek reagálnak a fényre, serkenti növekedésüket. A svájci gyártmányú Bioptron lámpa stimulálja a bőrt, aktivizálja a sejtreakciókat, s a hatás nemcsak a fényterápia alkalmazásának helyére korlátozódik, hanem kihat az egész testre. Biostimuláló, fájdalomcsillapító hatása miatt a gyógyító sugarakat széles körben lehet alkalmazni, például otthon az egész család használhatja.

Nem minden fény hasznos

Az európai kritériumoknak megfelelő lámpa 480-3400 nm hullámú polarizált fényt bocsát ki, amelynek hatása elsősorban a sebek gyógyításában, a szövetet regenerálásában, a fájdalom csillapításában mutatható ki. Kitűnő eredményeket érnek el vele az orvosok baleset utáni sebek, égési sérülések, műtét utáni sebek, lábszárfekély, felfekvés kezelésében. A gyógyító fény csökkenti a fájdalmat, a reggeli izommerevséget, és az ízületre alkalmazva javítja a járást. Nagy előnye, hogy hatására a beteg csökkentheti a fájdalomcsillapítók mennyiségét, vagy teljesen el is hagyhatja azokat.

1999 és 2001 között dr. Jancovic reumatológus 26, ízületi gyulladásban szenvedő beteg esetében kísérte figyelemmel a polarizált fény fájdalomcsökkentő hatását. Tapasztalta, hogy kb. 40 százalékkal csökkent a fájdalom, a reggeli izommerevség, javult a beteg mozgása. A polarizált fénnyel végzett kezelés az alábbi területeken lehet eredményes:

sebek gyógyítása és szövetek regenerálása: sérülések, égési sebek, műtét utáni sebek, sebhelyek, lábszárfekélyek, felfekvések kezelése,

reumatológia: csökkenti a fájdalmat és az izommerevséget, javítja a mozgást, lehetővé teszi a fájdalomcsillapítók mennyiségének csökkentését, sőt, teljes kiiktatását,

sportgyógyászat: csökkenti az izomfájdalmat, lehetővé teszi a mozgásszervek gyorsabb felépülését, segít a zúzódások, a megerőltetés, ficamok, vágott sebek, véraláfutások kezelésében,

fizioterápia és rehabilitáció: csökkenti az izomfeszültséget, a duzzanatokat, meggyorsítja a regenerációs folyamatokat,

bőrgyógyászat: enyhíti az allergia bőrtüneteit, az ekcémát, kisimítja a ráncokat, gyógyítja a herpeszt, pattanást, a pelenkázás utáni piros foltokat, az apró sérüléseket és a megfázást,

szépségápolás: javítja a bőr színét és struktúráját, rugalmassá és feszessé teszi a bőrszövetet, fiatalítja és frissíti a bőrt.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!