Cikk nyomtatása | Hozzászólások (42) |
Megosztás:
2006. április 12. 03:05 | Barsi Bobe

SIKKES

Hajtrend 2006 tavaszán, nyarán

Az idei meleg évszakok legsikkesebb hajviselete a 20-as évek nagy visszatérője, a bubifrizura, a frufru, valamint a copf.

A 2006-os tavaszi-nyári divatbemutatókon a kiengedett hosszú hajat többnyire vagy hátrafésülve, hajpánttal, vagy merész hullámokkal dúsítva viselték a modellek. A lényeg, hogy ha hosszú hajunkat nem akarjuk összefogni, válasszunk olyan frizurát, melyben jól érvényesül dússága, “kraftossága”.

Az egyenes haj is gyakori vendége volt a 2006-os kifutóknak. Az elmúlt évadokban domináló szögegyenes formával ellentétben idén a szintén fényes és puha, ám a szárításnak köszönhetően kevésbé rendezett frizura dívik. A rakoncátlankodó tincsek végein átfuthatunk hajegyenesítővel. #img13#

Az idei meleg évszakok igazi trendje azonban a copf. A lófarok nem olyan unalmas viselet, mint azt sokan gondolják: a legegyszerűbb, elegáns változata a tarkónál összefogott haj, de hordhatjuk egészen a fejünk búbján, “balerinásan”, és természetesen épp hogy csak rögzített, laza csokorba rendezve. A kifutók hajkoronái otthon is könnyen elkészíthetők: hajunkat fésüljük hátrafelé, majd egy darab nedves szalaggal rögzítsük! A szalag, ahogy megszárad, összehúzódik, így biztos, hogy copfunk nem mozdul el a kívánt helyről. Használjunk valamilyen hajkiegyenesítő hatású készítményt, hogy a csökönyös szálakat megzabolázzuk!

A rövid hajak idén bubifrizurába rendezve igazán sikkesek. Lehet frufrus, erős vágású, klasszikus, vagy összekuszált, a lényeg, hogy bubi legyen! Ha valakinek hosszú a haja, és nem akarja levágatni, ám mégis szimpatizál ezzel a frizurával, fogja össze a haját a tarkójánál, majd az így kapott rövid hatást fejelje meg egy hajpánttal. A legjobb hatás elérése végett a bubifrizura legyen sima és fényes! Ezt legkönnyebben úgy érhetjük el, ha beszárítás után lakkal rögzítjük a 20-as évek nagy visszatérőjét. A frufru mint a bubi egyik tartozéka szintén főszereplője a 2006-os tavaszi-nyári hajtrendnek: hordhatjuk a homlokunkba fésülve vagy félretűzve is.  

Az idei színeket a fényes, selymes hatást keltő, tiszta tónusok uralják. Nyáron a könnyű színek hódítanak majd, melyek kihangsúlyozzák a haj csillogását. A különböző árnyalatok kombinálása a szőkéknél a természetes hajszínbe kevert arany, gyöngy és bézs tónusokat jelenti. A vörös hajban a málna, a rózsa, a vörösbor, a barnában a földes és szenes színek mutatnak jól.

Forrás: Hair trends and forecast for summer 2006 http://www.ivillage.co.uk/beauty/haircare/styles/articles/0,,547395_688338,00.html         

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (42) |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!