Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:
2008. január 21. 08:00 | PP-Eletforma

SZÉPÜLJ!

Gőzerővel legyőzheted a pattanásaidat!

Ebben az influenzás időszakban, most többszörösen élvezhetjük hatását. Gyógyít, szépít és fogyaszt is…a gőz.
Most éppen a pattanásokat tüntetjük el vele…

Biztosan Önnel is előfordult már, hogy annyira megfázott, benáthásodott, hogy szinte alig kapott levegőt, hiszen bedugult az orra, sőt az arcürege is. Ezen többek között gőzöléssel szoktak segíteni. Ám ez a kicsit kellemetlen házi praktika nemcsak a megfázás ellen jó, hanem hatékony ellensége a pattanásoknak is…

A gőzölés nemcsak az orrdugulást segít megszüntetni, hanem szépítő hatása is van az arcbőrünkre, sőt növeli annak ellenálló képességét is. (Ezért olyan egészségesek a szaunák és a gőzfürdők is.)

A különböző károsító tényezők, szennyeződések hatására a megvastagodott szaruréteg gátolja a bőr felszívóképességét, mégpedig gyakran annyira, hogy még a legjobb minőségű krémek is kudarcot vallanak. A gőzölés hatására azonban fellazul a bőr, s így könnyebben eltávolíthatja arcáról a mitesszereket, pattanásokat, sőt a bőrtápláló krémek is mélyebben felszívódnak. Emellett megakadályozza a felhám túlzott mértékű elszarusodását, kitágítja és kitisztítja az eltömődött pórusokat, és nyugtatóan hat az irritált bőrre. Száraz bőrűeknek hetente egyszer, normál vagy zsíros bőrűeknek pedig hetente egyszer-kétszer ajánlatos az alkalmazása.

No, de hogyan is csináljuk?

Először is mindig tisztítsa meg arcát jó alaposan! Keressen egy jó nagy tálat vagy fazekat, töltse meg vízzel, és forralja fel! (A vízbe tehet különféle gyógyfüveket vagy illóolajakat is.) Nagyon vigyázzon, hogy a főzet sose legyen túlságosan forró! A legjobb, ha rövid ideig állni hagyja, mielőtt fölé hajolna. Borítson a fejére egy plédet vagy törülközőt, és kuporodjon a gőz fölé! Lélegezzen jó mélyeket, de azért legyen óvatos, hiszen a felszálló gőz komoly égési sérüléseket okozhat! Öt-tíz perc ebből bőven elég, utána mossa le arcát hideg vízzel, hogy a kitágult pórusok összehúzódhassanak! A legjobb az, ha este, lefekvés előtt gőzöl, mert ezután amúgy is ajánlott a pihenés. Reggel pedig tiszta és felfrissült arcbőrrel fog ébredni.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!