Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2010. november 01. 15:40 | PP-Eletforma

FENG SHUI

Figyelj, a sminked árulkodik titkos vágyaidról!

Az ősi kínai tradícióban, a Feng-shui-ban a színeknek nem csak a berendezési tárgyak esetében volt jelentőségük, hanem az arc díszítésében is. Melyik színt milyen helyzetben jó alkalmazni? Hogyan hatnak az egyes színek és milyen üzenetet hordoznak?

Ha tudatában vagyunk a különféle színek hatásának, célzottan bevethetjük őket – mondjuk egy állásinterjún vagy egy randevún.

A színek tudatos alkalmazásával elkerülhetjük a negatív kisugárzást és erősíthetjük az életenergiánkra, az úgynevezett Csi-re ható pozitív befolyást. Ami elsőre bonyolultan hangzik, igazából egyáltalán nem az. Jó, ha tudjuk, hogyan hatnak a színek – így minden élethelyzetben a megfelelő árnyalathoz nyúlhatunk. Próbálja ki, és meglepve tapasztalja majd, mennyit számít néhány jól megválasztott tónus!

Hogy alkalmazni tudja a színek befolyását, íme a hét legfontosabb sminkszín és hatása:

Fekete: a legerősebb érzelmi hatású szín

Feketével keretezett szemekkel és sötét sminkkel nemcsak talányosnak, titokzatosnak, de tekintélyesnek is hat! A füstös macskaszemek erősnek mutatják. Sminkelje szemét erőteljesen feketére, ha valamit el akar érni – például kapcsolatában érvényesíteni kívánja akaratát vagy főnökéhez fizetésemelésért folyamodik.

Tűzvörös: színtiszta életerő

Ha bizonytalan, ideges vagy csökken az önbecsülése, eljött a tűzpiros rúzs ideje! Az égővörös ajkak szenvedélyt, bátorságot és életenergiát sugallnak. A vörös száj magára vonja a férfiak figyelmét. Használjon vörös rúzst, ha ismerkedni szeretne – így lesz a legnagyobb esélye, hogy álmai férfija a hálójába akadjon!

Finom rózsaszín – vég nélküli romantika

Rózsaszín sminkben a nő érzékenynek, törékenynek és befolyásolhatónak hat. A férfi jól érzi magát a társaságában. Ideális szín a romantikázáshoz! A halvány rózsaszín ezenkívül nyugtatóan hat, az agresszióval és félelmekkel szemben.

Égszínkék: szuverenitás és ellazultság

A szemek égszínkékkel való hangsúlyozásával belső nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugall. A beszélgetőtársra ösztönzőleg hat – serkenti az eszmecserét. Figyelem: a sötétkék szemhéjfestékkel inkább szigorúnak tűnik! A kékre festett szem nagyon hasznos azoknak, akik munkájuk során sok emberrel kommunikálnak.

Siker és tisztaság – zöldben

Megbízhatóságot és állhatatosságot szeretne sugározni? Zöld sminkkel pontosan ezt közvetíti és mindehhez még tettre késznek is tűnik! Állásinterjúhoz és vizsgához egyaránt tökéletes !

Aranysárga: csillogás, ragyogás

Ez a szín különleges fellépést kölcsönöz! Figyelem: csak finoman és csak esti alkalomra viselje! Az aranysárga kreativitást és egyediséget tükröz, de egyben ellentmondást kelt a szemlélőben! Ezzel a sminkkel mindenképpen érdekesnek hat és a figyelem középpontjába fog kerülni!

Sötétlila: titok

A lila a fantázia színe. A lilának minél sötétebb árnyalatát választja, annál titokzatosabbnak tűnik! Ez a szín misztikus hatással bír: elősegíti a spirituális találkozásokat és fokozza a kreativitást. Ne tegyen fel túl sokat belőle, mert elbizakodott benyomást kelthet. Csábításhoz ideális szín!

Forrás: www.ujszo.com 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!