Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 25. 15:00 | PP-Eletforma

ORVOSI TANÁCS

Ez nem varázslat! Fénnyel a sportsérülések ellen!

Azok, akik rendszeresen sportolnak – legyen az futás, kerekezés, edzőterem vagy éppen a jóga –, már biztosan elszenvedtek kisebb-nagyobb sportbaleseteket. Ezeket legtöbbször csak felületiek, és kevésbé súlyosak, úgy, mint kisebb ficamok, húzódások, zúzódások, rándulások, de a kisebb problémákat se söpörjük a szőnyeg alá!

A legkisebb problémák is meg tudják keseríteni az életünket, és később komoly gondokat okozhatnak. Ápolási módszer több is van, a legelterjedtebb módszer a jegelés és fáslizás.

Egyforma, világítós zöld színű síruhában siklanak a sportolók, Kép: wikimedia

Kép: wikimedia

A kompresszió, azaz közismert nevén a fáslizás, nemcsak stabilizálja a sérült testrészt, de a bevérzés ellen is hatásos, különösen akkor, ha hideg borogatással kombináljuk. A fásli mellett napjainkban egyre népszerűbb az úgynevezett kinezio szalag alkalmazása, ami a sérült testrész terhelésének csökkentését szolgálja, persze csak akkor, ha szakszerűen helyezzük föl a tapaszt.

A jegelés a klasszikus módszerek közé tartozik a sportsérülések kezelésében. Ha meghúzódik egy izmunk, vagy kimegy a bokánk, és duzzanat jelenik meg rajta, akkor kapjunk elő a fagyasztóból némi jeget, csavarjuk egy tiszta ruhába, és apró, körkörös mozdulatokkal néhány percig hűtsük az érintett testrészt, amíg a duzzanat le nem megy.

Figyelem!
Az ördög nem alszik! Bármi történhet egy sÍelés alkalmával! Légy előrelátó, megmutatom, hogyan!

Emellett kapható számosfajta sportkrém is, de aki a természet erejében hisz, segítségül hívhatja a gyógyító fény erejét is vagy a gyógynövényeket.

– A polarizált fény több szempontból is hatásos a sportsérülések esetén. Egyrészt, mert a fényterápiás készülék használatával felgyorsítható a regenerációs folyamat, így maga a gyógyulási idő is lerövidül.

Ismered?
Tudod mi mindenre jó a fény? Fiatalíthatod az arcot és gyógyíthatod a babapopsit is!

Javítja továbbá a sejtek anyagcseréjét és a fizikai teljesítőképességet is, ezek együttes hatásának köszönhetően pedig sokkal rövidebb idő alatt felépülhetünk egy-egy sérülésből, és a teljesítményünk is jobbá tehető – mondta el Török Tamás a Polarisol Kft. ügyvezetője, aki hozzáfűzte: a polarizált fény egyre nagyobb szerephez jut a modern ember életében, hiszen mellékhatások nélkül, egy ősi elem jótékony tulajdonságain keresztül vesz részt a gyógyulási folyamatokban.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!